Rumunski turistički radnici istražuju čari Sokobanje i Boljevca

25.04.2024. 09:35 | Salex | rumuni, rumunija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Sokobanja i Boljevac, dve idilične opštine u srcu istočne Srbije, bile su domaćini jedinstvene informativne ture za rumunske turističke agencije i medijske kuće. Ovaj dvodnevni događaj, održan početkom nedelje, bio je prilika da se predstavnici iz Rumunije upoznaju sa bogatstvom i raznolikošću turističkih atrakcija koje ove opštine nude.

Učesnici ture su imali priliku da posete popularne hotele poput “Sunce” i “Zeleni grad” u Sokobanji, kao i hotel “Ramonda” smešten na pitoresknom Rtnju. Osim toga, obišli su i brojna seoska turistička domaćinstva koja su srž autentičnog doživljaja ovog regiona, kao i restorane koji nude tradicionalne specijalitete i info centre koji pružaju sve potrebne informacije o lokalitetima i događanjima.

Poseban akcenat stavljen je na poslovne sastanke koji su organizovani tokom posete, gde su rumunski gosti imali priliku da razgovaraju o mogućnostima saradnje sa ključnim akterima turističke privrede. Interesovanje za banjski i planinski turizam, kao i za odmor u netaknutoj prirodi istočne Srbije, bilo je izraženo, a posebno je naglašena želja za istraživanjem vinskog turizma regiona.

Ova informativna tura je plod saradnje između RARIS-a, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, i Turističkih organizacija Sokobanje i Boljevca. Njihova zajednička inicijativa je rezultat prezentacije turističke ponude istočne Srbije koja je održana prošle godine u Rumuniji, čime je postavljen temelj za ovakve buduće događaje.

Očekuje se da će ova poseta dodatno ojačati veze između dve zemlje i doprineti rastu turističkog prometa, te da će Sokobanja i Boljevac postati omiljene destinacije za rumunske posetioce u potrazi za odmorom i avanturom.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video