Prva mesta za EPS i Šarbanovac na „Sesalačkom kotliću”

31.07.2018. 10:52 | SK | takmicenje, sesalac, sesalački, kotlić

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara


Na izletištu kod Sesalačke pećine 33 ekipa se ove subote takmičilo na drugom po redu „Sesalačkom kotliću”. Ova manifestacija je održana u organizaciji UG „Sesalačka pećina” uz podršku opštine Sokobanja a takmičenje je podeljeno u dve kategorije: u pripremanju gulaša od divljači i gulaša od mesa domaćih životinja.

Stručni žiri je u veoma oštroj konkurenciji, u kategoriji pripreme gulaša od mesa domaćih životinja, odlučio da je prvo mesto zaslužila ekipa EPS iz Sokobanje, drugo mesto - ekipa mesne zajednice Mužinac, treće - ekipa Vesele žene iz Sokobanje dok je četvrto mesto zauzela ekipa iz Trubarevca.

Goran Marković iz ekipe EPS iz Sokobanje, kazao je da nisu očekivali pobedu budući da su prvi put na ovoj manifestaciji a ostale ekipe odlične. Cilj im je bio da se dobro zabave a kako je organizacija bila odlična, kao i druženje, sledeće će godine sigurno opet učestvovati.

U kategoriji pripremanja gulaša od divljači prvo mesto je pripalo ekipi MZ Šarbanovac, drugo – ekipi Gas oila iz Milušinca, treće - ekipi iz Vrmdže dok je četvrto pripalo ekipi MZ Vrbovac.

Ivan Stanojević, član ekipe MZ Šarbanovac, kazao je da su u izuzetno jakoj konkurenciji odneli pobedu zahvaljujući tajnom receptu koji su koristili.

Svi učesnici i posetioci, dobro su se zabavili uz sokobanjske KUD-ove „Soko”, Mladost”, „Slemen” i „Borac”, kao i „Podgorac” iz boljevačkog sela, plesni klub „Bum 018” iz Niša, pevačku grupu „Srpski božur” i trubački orkestar iz Knjaževca.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Sesalački kotlić
  09.07.2019. Sesalačka pećina

  III Sesalački kotlić

 • Sesalački kotlić
  25.07.2018. Sesalac

  Manifestacija „Sesalački kotlić”

  Na drugoj po redu manifestaciji „Sesalački kotlić”, koja će se održati u subotu 28. jula, biće izabran najbolji gulaš od mesa divljači i mesa domaćih životinja. Učesnici će se okupiti na izletištu kod Sesalačke…

 • Marjan Arsenov (foto Južne Vesti)
  26.11.2018. M

  Eko-kamp "Glas prirode" u Sesalcu (VIDEO)

  U blizini Sokobanje, u selu Sesalac , podno planine Rtanj postoji eko-kamp "Glas prirode" . Osnivač ovog kampa je Marjan Arsenov iz Pančeva. Načela ovog kampa su usaglašenje sa prirodom. U ovom kampu je najstrože zabranjeno…

 • Izvor reke Moravice
  26.04.2019. M

  Sesalačka pećina i izvor reke Moravice

  Sesalačka pećina i izvor reke Moravice, izletišta su koja bi turisti trebali da obidju prilikom boravka u Sokobanji. Do izvora reke Moravice dolazi se magistralnim putem koji vodi prema Knjaževcu, na 13. kilometru od Sokobanje, skreće…