Obeležavanje Međunarodnog dana porodice u Sokobanji: Sportski duh, osmesi i prijateljstvo

16.05.2024. 11:04 | Salex | plazma, dunav, osiguranje

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Svake godine, 15. maja, širom sveta se obeležava Međunarodni dan porodice, pružajući priliku za podizanje svesti o značaju porodice i različitim izazovima sa kojima se susreću. U Sokobanji, ovaj dan je obeležen kroz manifestaciju Dunav osiguranje Dan sporta, deo Plazma Sportskih igara mladih, koji su na Sportsko rekreativnom centru „Podina“ okupili decu, roditelje i ljubitelje sporta na dan ispunjen takmičenjem, igrom i druženjem.

Iako je povremena kiša pokušavala da omete takmičarski duh, ništa nije moglo da zaustavi entuzijazam učesnika. Dunav osiguranje Dan sporta započeo je svečanim paljenjem Plamena prijateljstva, simbolom zajedništva i sportskog duha koji je dominirao čitavog dana. Mladi takmičari iz Sokobanje pokazali su svoje sportske veštine u različitim disciplinama, uključujući Lino „Između dve vatre“, trku na 60 metara, Millennium Team Basket 3x3, mali fudbal, Coca-Cola kup, Banca Intesa Turnir u šahu i MIS odbojku.

Navijači, opremljeni transparentima i balonima, pružali su neprekidnu podršku svojim drugarima, stvarajući atmosferu istinskog sportskog praznika. Njihovi osmesi, uzvici i bodrenje dodatno su podstakli takmičare da daju svoj maksimum.

Danijela Vasiljević, predsednica Skupštine opštine Sokobanja, izrazila je zahvalnost organizatorima Plazma Sportskih igara mladih na spajanju sporta i turizma: „Dragi takmičari, sigurno vam je najvažnije da pobedite, ali ovo je istovremeno prilika da se družite, ostvarite nova prijateljstva i ponesete lepe uspomene iz Sokobanje. Želim vam da uspomene sa današnjeg druženja sačuvate zauvek u vašim srcima.“

Narodna poslanica Olivera Denić dodala je: „Puno mi je srce što vidim ovoliko mladih na jednom mestu. Naš je cilj da što više dece uključimo u sport i da ih motivišemo na sportske aktivnosti. Svi ste vi pobednici danas. Vaša pobeda je zdrav način života, lepo druženje i naravno prijateljstvo. Drago mi je što Sokobanja na ovakav način obeležava Međunarodni dan porodice.“

Plazma Sportske igre mladih već 27 godina obogaćuju živote mnogih generacija. Od osnivanja 1996. godine, na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih, pružajući im priliku da se takmiče u 10 sportskih disciplina, potpuno besplatno. Ove igre su postale sinonim za promociju sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja.

Kompanija „Dunav osiguranje“ se kroz projekat „Prijatelj od detinjstva“ trudi da postane partner u projektima za najmlađe. Ovaj projekat, kroz niz manifestacija ljubavi i podrške, pokazuje privrženost deci, njihovim potrebama i njihovom pogledu na svet.

U različitim disciplinama, takmičari su pokazali svoj maksimum i ostvarili zapažene rezultate. U atletici, trci na 60 metara, među dečacima 2013. i mlađima najbolji su bili Veljko Bogosavljević, Dušan Gogić i Lazar Bošnjić, dok su među devojčicama 2013. i mlađima trijumfovale Teodora Živković, Vera Dimitrijević i Janja Janošević. Ekipa „Huligani“ bila je najbolja u Millennium Basketu 3x3, dok su u igri Lino „Između dve vatre“ najuspešniji bili ekipa „Lavovi“ za 2015. i mlađe i ekipa IV1 za 2013. i mlađe.

Dunav osiguranje Dan sporta u Sokobanji ne samo da je bio prilika za sportsko takmičenje, već je istovremeno poslužio kao platforma za promociju važnosti porodice, zdravih stilova života i prijateljstva. Sokobanja je još jednom dokazala da je mesto gde se sport, turizam i zajedništvo savršeno prepliću, pružajući mladima nezaboravne trenutke i uspomene koje će nositi kroz čitav život.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger