Meðunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju 2007"

13.06.2007. 13:09 | | trka, biciklizam, bicikle

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Trka "Kroz Srbiju", kao manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srbiju koja aktivno doprinosi širenju afirmativne slike naše zemlje u svetu i snažno pomaže integraciju Srbije u Evropu i svet negujući sportske i prijateljske veze sa sportistima, kako iz susednih zemalja, tako i iz celog sveta. Ovogodišnja medjunarodna biciklistička trka, 47. "Tour de Serbie", startuje 18. juna i trajaće do 24.06.2007. Na putu kroz Srbiju biciklisti i organizatori doći će 22. juna u Sokobanju.

Meðunarodna biciklistička trka KROZ SRBIJU je sportska organizacija registrovana kod Ministarstva za prosvetu i sport Republike Srbije.

Najviše zakonodavno telo Trke KROZ SRBIJU je Skupština trke koja broji 25 članova. Izvršna tela Trke su Upravni odbor i Direkcija trke.

Svake godine, neposredno Trkom KROZ SRBIJU rukovodi Organizacioni odbor.

Počasni odbor Trke svojim značajem i ugledom doprinosi visokom značaju i ugledu koju ova manifestacija uživa u zemlji i svetu.

Osim svoje sportske uloge Trka KROZ SRBIJU, kao manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srbiju, aktivno doprinosi širenju afirmativne slike naše zemlje u svetu i snažno pomaže integraciju Srbije u Evropu i svet negujući sportske i prijateljske veze sa sportistima, kako iz susednih zemalja, tako i iz celog sveta.

Ovogodišnja medjunarodna biciklistička trka, 47. "Tour de Serbie", startuje  18. juna i trajaće do 24.06.2007.  

Svečano otvaranje je dan ranije u Beogradu.
 
Dvadeset dve ekipe iz celog sveta nadmetaće se za vredne titule. Trka ima osam etapa, strat je u Beogradu, a finiš u Smederevu.

Biciklisti iz pravca Vrnjačke banje doći će 22. juna u Sokobanju, gde će ujedno i sa organizatorima prenoćiti.  

Nastavak šeste etape prema Kladovu biciklisti će startovati sutradan sa startnog mesta kod zgrade pošte u Sokobanji. Sledeća odredišna tačka im je Kladovo, a zatim VELKIKO FINALE - Smederevo 24.6.2007.

Želimo puno sreće organizatorima i učesnicima ove odlične manifestacije i ujedno zahvaljujemo organizatorima na ustupanju informacija i grafičkih prikaza (logoa i mape).

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • 23.06.2007.

  47. meðunarodna trka kroz Srbiju

  Naš biciklista Žolt Der, član A reprezentacije Srbije, pobedio je u petoj etapi na 47. meðunarodnoj trci “Kroz Srbiju”. Staza je bila dugačka 133 kilometara od Vrnjačke Banje do Soko Banje. Žolt Der iz Subotice prvi je…

 • 17.05.2024. Salex

  Tour de Fun stiže ovog vikenda u Sokobanju!

  Pridružite nam se u subotu i nedelju, 18-19.5.2024, na dvodnevnoj avanturi kroz prelepe pejzaže Ozrena i Rtnja. Očekuje vas nezaboravan provod sa mnoštvom uzbudljivih aktivnosti za sve uzraste! U subotu, počinjemo sa otvaranjem Soko…

 • 4 elemenata
  05.07.2019. 4Elements

  Trka 4 Elemenata

  Ovog vikenda na planini Rtanj u blizini Sokobanje, šesti put po redu održaće se multi-sportsko takmičenje " Četiri elementa ".   Na ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji učestvovaće deset timova kao i takmičari iz…

 • Hard enduro trka
  10.09.2018. Trka

  Hard endure race u Sokobanji 20. i 21. oktobra

    Ovogodišnji Hard enduro race Sokobanja 2018 će se održati u subotu i nedelju 20. i 21. oktobra. Prijave za ovu trku su počele od 01. septembra a svaki takmičar mora posedovati GPS uređaj, Osiguranje takmičara u moto sportu i…