Ledena Sokobanja

14.11.2020. 10:34 | Stefan Sofronijević | klizalište, sankanje

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 1 komentara

Ledena, ali ne brinite – u onom zabavnom smislu. Naime, 11. novembra ove godine, Sokobanja je dobila ne samo svoje klizalište, već i sankalište. Na taj način turisti, a i domaći stanovnici, moći će da provode zimske dane uz dodatne aktivnosti, ali i uživanja.

Ovaj interesantan projekat realizovala je opština Sokobanja u saradnji Srbija-Bugarska.

Radno vreme klizališta i sankališta biće od 14:00 do 21:00 časova, osim za vreme školskog raspusta kada će raditi od 12:00 do 20:00 časova. Najvažnije od svega, ulaz je besplatan, kao i sanke, kacige i klizaljke svih veličina.

Nalazi se na mestu košarkaškog terena koji u ovo hladno doba nije u funkciji.

Pa ipak, ne sme se zanemariti ni trenutna epidemiološka situacija. Shodno tome, u skladu sa uputstvima Kriznog štaba, biće sprovođene odgovarajuće mere kako bi se posetioci zaštitili od eventualne zaraze. Kako se situacija sa COVIDOM-19 bude menjala, tako će se prilagođavati i nove mere.

Radno vreme klizališta i sankališta, za vreme jesenjeg školskog raspusta biće od 12:00 do 20:00 časova, a nakon toga u periodu od 14:00 – 21:00h. Ulaz je slobodan, a za posetioce su obezbeđene sanke, kacige i klizaljke za sve uzraste, čije iznajmljivanje je, takođe, besplatno.

Za sada, to pre svega znači da klizalištu, kao ni sankalištu, neće moći da prisustvuje više od 5 osoba istovremeno. Stoga, kako iz zdravstvenih tako i praktičnih razloga, opština Sokobanja apeluje na posetioce da se prijave na mejl: info@opstinasokobanja.com. Time bi se napravio jasan raspored klizanja i izbegla velika čekanja u gužvama.

Sokobanja definitivno ne prestaje da nas prijatno iznenađuje svojim neprestanim napretkom. Ovaj projekat doneće mnogo radosti ne samo deci, već i odraslima. Osim toga, doprineće turizmu i razvitku ekonomije.

Zato, dragi meštani i ostali strani posetioci, spremite svoje zimske kapute, rezervacije, i uputite se u jednu prelepu zimsku čaroliju.

Autor: Stefan Sofronijević, Foto: Aleksandar Fabijan

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Komentari

1

Stanko, 20.02.2021.
Trebalo bi navesti da na klizalištu nema leda. Nego da je neka vrsta silokonske podloge, samim tim nema ni klizanja, ja shvatam da ne zelite navoditi nedostake, ali bar kazite kako je. Jer dolaze ljudi i iz drugih gradova, pa da se ne razočaraju. A za pohvalu su sasvim nove klizaljke i dečko koji radi tu, veoma ljubazna usluga.

Predlažemo da pogledate

  • klizalište
    12.12.2019. M

    Klizalište i sankalište u Sokobanji

    Sredinom oktobra u  prostorijama Opštine Sokobanja, u sklopu Programa INTERREG IPA međunarodne saradnje Bugarska-Srbija održana je konferencija o ovom projektu pod nazivom " Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja…