Ledena Sokobanja

14.11.2020. 10:34 | Stefan Sofronijević | klizalište, sankanje

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Ledena, ali ne brinite – u onom zabavnom smislu. Naime, 11. novembra ove godine, Sokobanja je dobila ne samo svoje klizalište, već i sankalište. Na taj način turisti, a i domaći stanovnici, moći će da provode zimske dane uz dodatne aktivnosti, ali i uživanja.

Ovaj interesantan projekat realizovala je opština Sokobanja u saradnji Srbija-Bugarska.

Radno vreme klizališta i sankališta biće od 14:00 do 21:00 časova, osim za vreme školskog raspusta kada će raditi od 12:00 do 20:00 časova. Najvažnije od svega, ulaz je besplatan, kao i sanke, kacige i klizaljke svih veličina.

Nalazi se na mestu košarkaškog terena koji u ovo hladno doba nije u funkciji.

Pa ipak, ne sme se zanemariti ni trenutna epidemiološka situacija. Shodno tome, u skladu sa uputstvima Kriznog štaba, biće sprovođene odgovarajuće mere kako bi se posetioci zaštitili od eventualne zaraze. Kako se situacija sa COVIDOM-19 bude menjala, tako će se prilagođavati i nove mere.

Radno vreme klizališta i sankališta, za vreme jesenjeg školskog raspusta biće od 12:00 do 20:00 časova, a nakon toga u periodu od 14:00 – 21:00h. Ulaz je slobodan, a za posetioce su obezbeđene sanke, kacige i klizaljke za sve uzraste, čije iznajmljivanje je, takođe, besplatno.

Za sada, to pre svega znači da klizalištu, kao ni sankalištu, neće moći da prisustvuje više od 5 osoba istovremeno. Stoga, kako iz zdravstvenih tako i praktičnih razloga, opština Sokobanja apeluje na posetioce da se prijave na mejl: info@opstinasokobanja.com. Time bi se napravio jasan raspored klizanja i izbegla velika čekanja u gužvama.

Sokobanja definitivno ne prestaje da nas prijatno iznenađuje svojim neprestanim napretkom. Ovaj projekat doneće mnogo radosti ne samo deci, već i odraslima. Osim toga, doprineće turizmu i razvitku ekonomije.

Zato, dragi meštani i ostali strani posetioci, spremite svoje zimske kapute, rezervacije, i uputite se u jednu prelepu zimsku čaroliju.

Autor: Stefan Sofronijević, Foto: Aleksandar Fabijan

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

  • klizalište
    12.12.2019. M

    Klizalište i sankalište u Sokobanji

    Sredinom oktobra u  prostorijama Opštine Sokobanja, u sklopu Programa INTERREG IPA međunarodne saradnje Bugarska-Srbija održana je konferencija o ovom projektu pod nazivom " Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja…