Kulturni Događaj Vikenda

13.10.2023. 10:25 | Salex |

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Dolazi vikend u Sokobanji, a s njim i jedna posebna manifestacija - „Putevima Nušićevih Hajduka”. Ova kulturna poslastica počinje u petak, 13. oktobra i traje do subote, 14. oktobra.

U petak uveče, očekuje nas otvaranje izložbe "Pozorišni Dometi - Od Novog Bečeja do Beograda" u Legatu "Milun Mitrović" s početkom u 19 časova. To je prilika da zaronite u bogat svet pozorišta i njegove istorije, istražujući život i delo Branislava Nušića.

Subota je rezervisana za takmičarski deo ove manifestacije, koji će se održati u bioskopu "Moravica" od 14 do 17 časova. Šest talentovanih škola će izvesti svoje predstave pred stručnim žirijem, pružajući publici nezaboravan doživljaj. Najbolji deo je što je ulaz besplatan, tako da svi građani imaju priliku da uživaju u ovom spektaklu.

Nakon impresivnih predstava, sledi kviz u kojem će učesnici testirati svoje poznavanje života i stvaralaštva Branislava Nušića. Nagrade će biti dodeljene najboljim glumcima, režiseru, scenografiji i školi koja se izdvojila izvođenjem predstave.

„Nušić fondacija” stoji iza organizacije ovog događaja, uz podršku Turističke organizacije Sokobanja, SŠ „Branislav Nušić”, OŠ „Mitropolit Mihailo” i Narodne biblioteke „Stevan Sremac”, kao i opštine Sokobanja.

Ovaj vikend obećava pravu poslasticu za ljubitelje kulture, pozorišta i svih onih koji su spremni da istraže bogatstvo nasleđa Branislava Nušića. Ne propustite priliku da budete deo ovog izuzetnog događaja u Sokobanji!

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger