Inspirativni uspon na Rtanj

13.07.2018. 15:46 | Rtanj |

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Planina Rtanj, inspiracija mnogima, od zaljubljenika u prirodu, planinara, istraživača, pesnika i umetnika do mistika, i ove godine nastavlja da inspiriše posetioce.

Mnogi se zadovoljavaju samim boravkom u podnožju i uživanjem u manifestacijama koje se organizuju, posebno u vreme svečanosti povodom praznika Svetog Jovana biljobera. Veliki je broj i onih koji žele da osvoje njen vrh, Šiljak, i uvere se u priče o neverovatnom pogledu koji se pruža sa vrha. Jedno je sigurno, nikog od posetilaca ova planina ne ostavlja ravnodušnim.

Neko te utiske čuva u sebi kao dragu uspomenu, neko ih prenosi usmeno dok je veliki broj onih koji naslikaju ili pretoče u reči svoj doživljaj. Ove godine, u šetnji do Rtnja, Slaviša Jevtić, profesor književnosti u penziji, pesnik i dugogodišnji novinar, svoje utiske preneo je u kratkoj i efektivnoj pesmi.

U okviru Biljoberskih svečanosti, krenuo je na uspon na Šiljak sa planinarima iz Planinarskog društva „Oštra Čuka” i pri povratku, inspirisan seo i zapisao stihove koje je podelio sa nama a možete ih čuti pročitane od autora pesme:

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Video