Drvo "Nikola Tesla" u parku na Banjici

11.01.2023. 13:48 | bluecowlist | drvo, nikola, tesla

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Drvo "Nikola Tesla" je nastalo 2016. godine kada je beogradski vajar Mića Veličković Miveli odlučio da od stogodišnjeg stabla platana srušenog u oluji napravi umetničko delo i desilo se čudo - drvo je oživelo!

drvo Nikola Tesla
@bluecowlist Drvo Nikola Tesla ❤ #foryou#fyp#srbijatiktok#nikolatesla#priroda#zanimljivo#bluecowlist♬ original sound - Blue Cow List

Mrtvo drvo je oživelo zbog Nikole Tesle. Naime radi se o fantastičnoj i veoma posebnoj drvenoj skulpturi. Ono što je ovu skupturu čini posebnim je da se za njihovu izradu ne koristi posečeno drvo, već drveće koje je završilo svoj životni vek.

Drvo "Nikola Tesla" je nastalo 2016. godine kada je beogradski vajar Mića Veličković odlučio da od stogodišnjeg stabla platana srušenog u oluji napravi umetničko delo i desilo se čudo - drvo je oživelo!

Iz osušenog starog platana, sa likom Nikole Tesle počeli su da niču pupoljci ,a potom i čitave grane pune zelenih listova. Drvena struktura se nalazi u Sokobanji u prelepom parku pod nazivom "Banjica". Ove godine se obeležava 80 godina od smrti Nikole Tesle. Međutim on i dalje živi u prirodi i u nama.

 

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger