Doček Nove 2023. godine u Sokobanji

10.12.2022. 16:03 | admin | nova, godina, doček, 2023

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Doček Nove 2023. godine u Sokobanji

SOKOBANJA IMA BROJNE PONUDE ZA NOVU GODINU I PRAZNIKE!

Sokobanja i njena priroda očaravaju svojom lepotom i gostima pruža jedinstven doživljaj i okrepljuju snagu u zimskim mesecima. Blagodeti potiču od lekovitih izvora i mineralnih voda u kojima se može uživati 365 dana u godini, a posebno su važne tokom zimskih meseci.

Boravak u Sokobanji tokom novogodišnjih i božićnih praznika ima izrazitu privlačnost. Većina ugostiteljskih objekata u Sokobanji je već pripremljena za predstojeće praznike. Zgrade su uređene u tradicionalnom stilu, a pripremljeni su i božićni proizvodi. Dekorativna rasveta u Sokobanji (pešačka zona, parkovi i unutrašnji centar) svetleće od 15. decembra i radiće samo mesec dana, do 15. januara, posle pravoslavne Nove godine.

U sokobanjskim hotelima, restoranima, ugostiteljskim objektima (kafeima, klubovima) kreiraju se fascinantni programi za najluđu noć sa poznatim izvođačima i bogatim menijem za novogodišnju večeru i ponavljanje dočeka.

Većina aranžmana (oko 70 odsto) je već rasprodata. Najviše posetilaca dolazi iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca i drugih gradova Srbije i bivše Jugoslavije, ali se očekuje i veći broj stranih posetilaca, pre svega iz susedne Bugarske, Rumunije i Rusije.

20. decembra počinje novogodišnji vašar u Sokobanji. Posetiocima na štandovima u centru grada biće omogućen izbor suvenira i proizvoda iz sokobanskog kraja (med, slatkiši, organska hrana, čajevi).

U 17 časova u Sokobanji se pojavljuje Deda Mraz u amfiteatru ispred muzeja u pratnji glumaca, animatora, muzike.
Deda Mraz će svoj deci dostaviti dobrote i pored druženja pokušati da im ispuni želje.

Turistička organizacija 1. januara tačno u podne, u pešačkoj zoni Ozrenske bašte, za sve turiste i meštane sprovodi Baštu otvorenog srca.Ovaj događaj traje do večeri i pruža provod za one koji su se oporavili od najluđe noći, kao i odličan uvod u reprizu dobrodošlice. Uključuje besplatnu tradicionalnu zakusku za sve prisutne, tople napitke i, naravno, Rtanjski čaj, trubače - pobednike takmičenja u Guči, muzičare, animatore koji goste nagrađuju prigodnim nagradama .

Doček Nove godine u Sokobanji može da košta između 2.000 i 9.000 dinara po osobi. Cene dočeka u kafićima i klubovima su nešto niže, dok u premijum hotelima i restoranima dostižu i do 80 evra po osobi.

Cena dvokrevetnog apartmana više kategorije kreće se od 2.500 do 3.500 dinara (1.250 do 1.500 dinara po osobi) do 12.000 do 15.000 dinara u hotelima visoke kategorije, uključujući sve pogodnosti, banje, obroke u luksuznom restoranu i uskoro.

Slično je u ugostiteljskim objektima i za doček pravoslavne Nove godine.

Spa detoks, jedinstven banjski proizvod u zemlji i regionu, biće pušten u rad 8. decembra, kada se otvara Zimska banja Sokobanja. Biće otvoren za putnike tokom zime i ranog proleća. Ovaj jedinstveni turistički proizvod sadrži razne komponente koje će uticati na potpuno opuštanje i detoksikaciju organizma. Njegovu okosnicu čine banjske usluge, ali na dve originalne lokacije: banjski centar u Amamu, koji je star 5 vekova i još uvek radi, a napaja se lekovitom vodom.

Amam
Amam (foto: Saša Stojanović)

Amam, koji potiče iz 15. veka, nalazi se u srcu Sokobanje u centralnom banjskom parku. Turci su ga podigli na ruševinama rimskih termi. Prvi put je popravljen u devetnaestom veku (1834), za vreme kneza Mila Obrenovića. Iz tog perioda datira i Kneževa kada koja je pod zvaničnom zaštitom i predstavlja značajnu kulturno-istorijsku relikt. Poslednji put je renovirana 2005. I posle preuređenja sve je ostalo autentično, muški i ženski bazeni i kada knjaza Mila Obrenovića.

Spa klijenti u Amamu mogu birati između različitih programa, uključujući ručne i podvodne masaže, biserne kupke i kupanje u toploj vodi. Tursko kupatilo nudi dve termomineralne i zvora postavke, sa temperaturom od 43 do 47 stepeni Celzijusa. Pod zaštitom je države kao značajan spomenik kulture. Korisnici ovog mesta uživaju i u modernom i jednom od najlepših banjskih centara u zemlji – hotelu „Sunce“, koji se prostire na više od 1.500 kvadratnih metara i poseduje tri bazena, đakuzi, šest vrsta sauna, slane sobe i tunel iznenađenja.

Jedinstveno iskustvo kombinuje dugo nasleđe i modernost u službi očuvanja zdravlja. Aktivnosti na otvorenom koje planiraju turistički animatori hotela Sunce u Sokobanji, prvoj ekološkoj opštini u Srbiji, uključujući obilaske prirodnih znamenitosti i rekreativne aktivnosti na klizalištu i sanjkalištu, pomoći će potpunom resetovanju organizma.

Gastronomska komponenta, koja obuhvata domaća jela napravljena od materijala sokobanjskog kraja, nezaobilazna je i vitalna komponenta ovog programa. Veliki deo namirnica koje se koriste za kuvanje jela u restoranu hotela Sunce i ugostiteljskim objektima Sokobanja nabavljaju se od domaćih proizvođača koji se na tradicionalan, širok način bave poljoprivredom i stočarstvom. Kao rezultat toga, hrana u Sokobanji ima vrhunski ukus i kvalitet. Teško je izabrati koji specijalitet prvo probati: domaću gibanicu sa sokobanjskim sirom, kravlje mleko, jagnjetinu ili junetinu pečenu ispod sača, čuveno sokobanjsko jelo šu - kašu, ili klasični srpski roštilj na banjski, dok će biti rtanjski čaj. uskoro služio.

Tokom snežnih dana, pored uživanja u sokobanjskim otvorenim i zatvorenim bazenima, saunama i drugim banjskim sadržajima, obližnja okolina Sokobanje pruža bezbroj mogućnosti. Tobogane na Popovici, klizalište u centru Sokobanje sa sintetičkim ledom, koje je otvoreno od početka novembra do kraja marta, i snežna prostranstva planina koja ga okružuju pružaju ljubiteljima ekstremnih sportova jedinstvena iskustva.

Svakako najprivlačniji zimski uspon na Šiljak, vrh Rtnja. Kupanje i plivanje u bazenima sa toplom ili hladnom vodom, tenis, košarka i rukomet na terenima i zatvorenim sportskim objektima, trčanje banjičkom stazom, pecanje na Bovanskom jezeru i Moravici, vožnja biciklom... sve ovo i još mnogo toga za aktivni odmor u Sokobanji i okolini.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • nova godina u Sokobanji
  24.12.2019. OTKS

  Doček Nove 2020. u Sokobanji

  Kao i ranijih godina u Sokobanji se tokom novogodišnjih praznika očekuje veliki broj domaćih i stranih turista. Gosti iz susedne Bugarske aranžman za doček Nove godine u Sokobanji uplatili su još početkom 2019. godine. Direktor…

 • Nova godina Sokobanja
  31.12.2018. M

  Počelo odbrojavanje za doček Nove 2019. godine

  Odbrojavanje za ispraćaj stare i doček Nove godine u Sokobanji uveliko traje. Ostalo je još nekoliko sati do odlaska stare, 2018. godine koja je za Sokobanju bila veoma uspešna i dočeka Nove 2019. za koju se nadamo da će biti…

 • Nova godina sokobanja
  15.12.2018. M

  Doček Nove 2019. godine u Sokobanji

  U Sokobanji se ovih dana užurbano radi na pripremama za doček Nove 2019. godine. Okićeno je gradsko šetalište, postavlja se novogodišnja rasveta, sređuju se lokali za doček gostiju koji će najluđu noć dočekati u…

 • sokobanja docek nove godine
  04.12.2010.

  Sokobanja 2011. Doček Nove godine

  Turistički i ugostiteljski radnici, vlasnici privatnih restorana i pansiona u Sokobanji ovih dana uveliko pripremaju ponudu i program dočeka Nove 2011. godine. Cene su uglavnom u visini prošlogodišnjih, a ponuda je kao i uvek…