(COVID-19) Sve manje zaraženih u Sokobanji

23.08.2020. 10:47 | Stefan Sofronijević | covid, covid19, virus

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Broj ljudi u Sokobanji, zaraženih Korona virusom, u značajnom je padu. Da li to znači da se naš omiljeni grad najzad vraća u „normalu“?

Prema poslednjim podacima, od 17. avgusta – od testiranih 11 osoba zaražena je bila samo jedna. Međutim, svega dva dana kasnije, 19. avgusta, testirano je još 12 osoba i ovog puta nijedna nije bila obolela od ovog virusa. Još jedna tura testova će biti urađena, pa ipak, jedna stvar je sigurna – virus u Sokobanji je u drastičnom padu.

Ovako pozitivni rezultati svakako vraćaju nadu meštanima Sokobanje, ali i turistima koji bi želeli da dođu i odmore dušu, bez straha od zaraze.

No, nasuprot ovako povoljnom ishodu, i dalje postoji potencijalna pretnja usled velikog broja turista. Stoga, poželjno je i dalje biti odgovoran, kako bi taj ishod i ostao povoljan. To podrazumeva poštovanje standardnih mera zaštite: nošenje maski, izbegavanje velikih grupa ljudi, odnosno držanja odgovarajuće distance, kao i redovno pranje ruku. Jer, ukoliko želimo da sprečimo dalje širenje zaraze i vratimo se u „normalu“, moramo izdržati još malo.

Bilo kako bilo, za sada sve ukazuje na to da će Sokobanja ponovo biti ona stara, ona naša. Slobodna i vedra.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

  • 22.07.2020. Stefan Sofronijević

    Vanredna situacija u Sokobanji

    Epidemija Korona virusa, odnosno kovida-19, i dalje ne jenjava. Zaraza koja se širi čitavom Srbijom stigla je i do Zaječarskog okruga. Shodno tome, Štab za vanredne situacije doneo je 17. jula odluku o uvođenju vanrednog stanja…