23. Umetnička kolonija „Sokograd” od 24. do 30. septembra

25.09.2018. 21:19 | Kolonija | slike, umetnička, kolonija, umetnici

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Sokograd

 

Narodna biblioteka „Stevan Sremac” organizuje ove godine Umetničku koloniju 23. po redu u hotelu „Moravica”. Kolonija je počela otvaranjem izložbe slika sa prošlogodišnje kolonije u maloj galeriji u Sokobanji u ponedeljak 24. septembra i biće otvorena do 30. septembra.

Umetnici koji će dati svoj doprinos ovogodišnjoj koloniji su: Svetlana Krstić i Olivera Protić iz Beograda, Milovan Panić, Jelena Lalić i Ivan Veličković iz Pančeva, Nebojša Jocić iz banatskog Novog Sela, Marijana Đorđević iz Zemuna kao i Momir Armuš iz Sokobanje.

Prijavljeni učesnici kolonije će u improvizovanom ateljeu u ovom periodu stvoriti umetnička dela koja će biti inspirisana Sokobanjom i koja će kao i sva dela nastala u prethodnih 23 godine nastaviti da predstavljaju Sokobanju na mnogim javnim mestima i objektima.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

  • Alter ego
    15.08.2018. Alter Ego

    Izložba slika Pavla Todorovića od 12-16. avgusta

    Proteklog vikenda, u subotu, otvorena je izložba slika Pavla Todorovića u maloj galeriji u Sokobanji i biće otvorena do 16. avgusta. Ovu izložbu, primenjenog slikara iz Kraljeva, organizovala je Narodna biblioteka Stevan Sremac. Ova postavka…