Virtuelne ture u turizmu

30.10.2022. 20:15 | Turizam Srbije | vr, saša, stojanović, virtuelno, virtualno

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Virtuelno putovanje pomaže potencijalnom turistu da odluči koju destinaciju da poseti. Virtuelna putovanja (ture) nisu samo podsticaj da krenemo na putovanje, već nam takođe omogućavaju da naučimo o dalekim egzotičnim oblastima koje većina nas verovatno nikada neće imati prilike da vidi.

Saša Stojanović


U suštini, to je skup povezanih 360 panorama u zajedničku turu koja omogućava virtuelnom putniku da se oseća kao da je na licu mesta na lokaciji koju želi da poseti i da doživi celokupno iskustvo obilaska turističke destinacije. Virtuelne ture su poput interaktivnih foto i video zapisa koji se sami reprodukuju i vi uživate u njima. U njima je moguće implementirati virtuelne vodiče i informacije na više jezika.Uspešna turistička mesta već koriste ovu tehnologiju i na svojim sajtovima i imaju virtuelne obilaske svojih turističkih atrakcija. Potencijalni turista može prošetati ulicama turističke destinacije, posetiti razne muzeje i njihove izložbe, ili obići hotel i sobu ili apartman.

Nema ograničenja ko može da koristi virtuelne ture“, objašnjava Saša Stojanović, vlasnik 360VR specijalizovane firme za razvoj virtuelnih tura, dodajući da su ture kompatibilne sa svim računarima, mobilnim telefonima i VR uređajima. „Objektivno, turističke lokacije koje koriste virtuelne ture u svojoj promociji danas imaju prednost u turističkoj industriji. Virtuelna realnost omogućava reprezentaciju gradova, spomenika i muzeja kako u njihovom sadašnjem izgledu, tako i u prethodnim vremenima. Uključujemo informacije i interaktivna iskustva koja nam omogućavaju da oživimo istoriju i povećamo interesovanje za mesto, privlačeći mlađu publiku.“, zaključuje Saša Stojanović.

Njegova kompanija je nedavno napravila virtuelnu turu Beogradske tvrđave, muzeja Stokholm Lans, FK Crvena zvezda, Zvezdara teatra, Beogradske filharmonije, brojnih muzeja, galerija, kompanija i fondacija u Srbiji.

Virtuelna tura beogradske tvrđave Kalemegdanwww.beogradskatvrdjava.co.rs/virtual-tour

 

Najdraža mu je, kaže, virtuelna tura opštine Petrovac na Mlavi:

Petrovan na Mlavi - virtuelna tura
www.topetrovacnamlavi.com/360


Agencija 360°VR poseduje sofisticiranu opremu za generisanje VR tura koje možete videti na sajtu 360Serbia.com. Virtuelne ture i digitalizacija su trend u razvoju turizma širom sveta i predviđa se da će u narednim godinama biti u fokusu turističkog razvoja Srbije.

 

Virtuelni turizam - Saša Stojanović

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • Tandemski let paraglajderom
  26.08.2021. admin

  Tandemski let paraglajderom iznad Sokobanje (video)

  Čovek je oduvek želeo da leti, da oseti slobodu, moć i lepotu prirode iz visine. Od nedavno to iskustvo je moguće iskusiti i u Sokobanji zahvaljujući Stefanu Dabiću, instruktoru letenja paraglajderom. U tandemu sa Stefanom, gore, na nebu,…

 • Mikro o Sokobanji
  06.09.2009.

  Svet kompijutera preporučuje www.soko-banja.org

  Poznat PC časopis Svet kompijutera u najnovijem broju za septembar 2009. preporučuje naš sajt za koji kaže: "Prezentacija Sokobanje obiluje informacijama o ovom lepom turističkom mestu podno Ozrena i Rtnja, koje je prve goste primilo pre…

 • PC Mikro
  15.02.2008.

  Predstavljen portal u časopisu Moj Mikro

  Februarsko izdanje časopisa Mikro – PC World, kao i uvek, sadrži veliki broj interesantnih programa i zakrpa za operativne sisteme, zabavni softver i neizostavni Vodič kroz WEB. U najnovijem broju u okviru WEB vodiča pod naznakom…

 • Saša Stojanović
  30.04.2007.

  Predstavljanje portala Sokobanje na SokoTV-u

  Na lokalnoj SokoTV 30. aprila 2007. u okviru informativne emisije "TV Graf" predstavljen je Turistički portal Sokobanje.