Planirane Investicije u Sokobanji: Svetla Budućnost za Turizam i Ekologiju

12.06.2024. 16:42 | Salex |

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Sokobanja, poznata po svojoj prelepoj prirodi, zdravoj klimi, i čistoj vodi, uskoro će postati još atraktivnija destinacija zahvaljujući značajnim investicijama koje su planirane za naredne godine. Ove investicije imaju za cilj unapređenje infrastrukture i turističke ponude, što će dodatno podići nivo turizma u ovom prelepom banjskom mestu podno Ozrena.

Obnova Centra Grada i Šetališne Zone

Jedan od najvažnijih projekata koji je najavljen je rekonstrukcija centra grada. Prema rečima predsednika Opštine Miodraga Nikolića, šetališna zona će biti proširena i oplemenjena sa dosta zelenila, stvarajući prijatno okruženje za meštane i posetioce. Cilj je da se stvori prostor koji će biti ne samo funkcionalan, već i estetski privlačan, promovišući pešačenje i uživanje u prirodnom okruženju.

Razvoj Bovanskog Jezera

Bovansko jezero će doživeti značajnu transformaciju. U saradnji sa Evropskom unijom, planirano je uređenje obale sa sokobanjske strane. Uređenje će uključivati nove plaže i sadržaje koji će privući turiste i pružiti im dodatne aktivnosti na vodi. Takođe, biće kupljena dva turistička brodića koja će omogućiti krstarenje Bovanskim jezerom od Aleksinca do Sokobanje u oba pravca, što će sigurno postati jedna od glavnih atrakcija.

Sportski Turizam i Infrastruktura

Sokobanja se sve više okreće ka sportskom turizmu. Predsednik Nikolić je istakao važnost obezbeđivanja potrebne infrastrukture kako bi se ova grana turizma razvijala. Planirane su investicije u sportske terene i druge objekte koji će omogućiti organizaciju sportskih događaja i privući sportiste i rekreativce.

Ekološki Projekti

Jedan od najznačajnijih ekoloških projekata je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, čija izgradnja počinje u avgustu. Ovo postrojenje će značajno doprineti unapređenju zaštite životne sredine, što je od izuzetnog značaja za očuvanje prirodnih resursa Sokobanje. Pored toga, u planu je izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže i kolektora kroz celu Sokobanju, kao i u ostala tri naselja.

Novi Hoteli i Povećanje Smeštajnih Kapaciteta

Jedan od ključnih faktora za razvoj turizma je i povećanje smeštajnih kapaciteta. Vlasnik hotela Zeleni grad i Natali spa planira izgradnju još jednog hotela sa pet zvezdica. Ovaj luksuzni hotel će dodatno unaprediti turističku ponudu i omogućiti realizaciju novih ideja za razvoj turizma.

Iskorišćavanje Punog Potencijala Sokobanje

Sokobanja već ima veliki broj izletišta, ali planirana je izgradnja novih kako bi se iskoristili svi potencijali ovog kraja. Ove investicije će omogućiti posetiocima da istraže i uživaju u prirodnim lepotama Sokobanje na još bolji način.

Ove ambiciozne investicije ne samo da će unaprediti turističku ponudu Sokobanje, već će i poboljšati kvalitet života lokalnog stanovništva. Sa novim infrastrukturnim projektima, ekološkim inicijativama i povećanjem smeštajnih kapaciteta, Sokobanja će postati još atraktivnija destinacija za sve koji traže odmor, rekreaciju i uživanje u prirodi.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger