Najbolji školski web sajt

18.10.2006. 13:15 | | skola, nagrada, saša, stojanović, websajt

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

Na ovogodišnjem konkursu za izbor "Naj-školski web sajt" koji je organizovan od strane Telekoma Srbije i Ministarstva prosvete i obrazovanja, naša Osnovna škola osvojila je drugo mesto! Uz pohvalu i potvrdu da smo na pravom putu, dobili smo i vredne poklone koji će ðacima biti od velike koristi, a to su: nov računar poslednje generacije, TFT monitor, kolor laserski štampač u boji, skener, digitalni fotoaparat i legalan Majkrosoftov softver. Pored pokolona bili smo i na prijemu u prostorijama Telekoma odakle Vam šaljemo ovaj izveštaj...

PlaketaOve godine kompanija Telekom Srbija i Ministarstvo provete i sporta raspisali su konkurs za izbor najboljeg školskog veb sajta. Takmičenje je organizovano u kategoriji osnovnih i srednjih škola. Na učešću na ovaj konkurs prijavilo se oko stotinu škola iz cele Srbije. Stručni žiri koji su sačinjavali eminentni predstavnici, uglavnom profesori sa Elektrotehničkog fakulteta, birali su najbolje prezentacije na osnovu sadržaja, ažurnosti, dizajna, navigacije i interaktivnosti. Prezentacije su ocenjivali ocenama od 1 do 5, kao u školi.

U kategoriji osnovnih škola prvo mesto osvojila je Osnovna škola "Žarko Zreljanin" iz Zrenjanina koja je svoju školu predstavila na adresi www.zarko.edu.yu . Zahvaljujući osvojenoj nagradi, pored pohvala i priznanja, škola je dobila deset umreženih računara poslednje generacije sa TFT monitorima.

Drugo mesto osvojila je naša škola "Mitropolit Mihailo"  zahvaljujući prezentaciji na adresi www.osmitmih.edu.yu koju je napravio profesor geografije Saša Stojanović sa saradnicima i ðacima. Prezentacija je ocenjena vrlo dobrom ocenom 4,14, a zahvaljujući njoj škola je dobila kompletnu opremu za ureðenje školskog lista - računar poslednje generacije, TFT monitor, kolor laserski štampač, skener, digitalni fotoaparat i licencirani Majkrosoftov softver.

Treće mesto osvojila je Osnovna škola "Kosta Ðukić" čiju je prezentaciju napravila učenica Marija Gajević! Njihova prezentacija nalazi se na adresi www.kosta.org.yu i osvojila je 4.00 poena. Zahvaljujući Mariji, njihova škola je takoðe dobila vredne poklone a to su: skener, štampač i digitalni fotoaparat. Marija je za svoje izuzetno zalaganje dobila I-pod od organizatora ovog takmičenja.
 
Jelena i Saša StojanovićU kategoriji srednjih škola prvo mesto osvojila je Gimnazija "Sveti Sava" iz Beograda koja je dobila 10 umreženih računara. Drugo mesto osvojila je Tehnička škola iz Užica koja je dobila iste poklone kao i naša škola, dok je treće mesto osvojila Ta i Ta škola iz Odatle.

 

Za direktore i saradnike organizovan je prijem u prostorijama Telekoma 30-tog septembra. Pored predstavnika Telekoma, na prijelmu su bili i predstavnici Microsofta, Leksmarka, profesori i dekani Elektro i Tehničkog fakulteta, gosti i pevačica Leontina.

Na prijemu smo mogli da razmenimo iskustva sa drugim školama u oblasti interaktivnog učenja, imlementacije elektronskog dnevnika i direktnog prenosa slika iz škola pomoću veb kamera i servera. Ove nove servise otvorićemo na našem sajtu odmah nakon instaliranja permanentnog pristupa internetu koji smo takoðe dobili od Telekoma u okviru akcije "1000 računara za 1000 informatičkih učionica".

Prijem

Леонтина, Саша Стојановић и Миодраг Ивковић
Леонтина, Саша Стојановић и Миодраг Ивковић

Poklon našoj školi
Поклон нашој школи

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • PC Mikro
  15.02.2008.

  Predstavljen portal u časopisu Moj Mikro

  Februarsko izdanje časopisa Mikro – PC World, kao i uvek, sadrži veliki broj interesantnih programa i zakrpa za operativne sisteme, zabavni softver i neizostavni Vodič kroz WEB. U najnovijem broju u okviru WEB vodiča pod naznakom…

 • Saša Stojanović
  30.04.2007.

  Predstavljanje portala Sokobanje na SokoTV-u

  Na lokalnoj SokoTV 30. aprila 2007. u okviru informativne emisije "TV Graf" predstavljen je Turistički portal Sokobanje.

 • DIS pohvaljuje Sašu Stojanović
  15.04.2007.

  Pohvala Društva za informatiku Srbije

  Društvo za informatiku Srbije (DIS) dodelilo je plakete za izvanredne doprinose u razvoju informatike u 2007. godini. Plakete za razvijen i uveden informacioni sistem dobili su "Telekom Srbija a.d.- TIS", kulturna mreža…

 • Predstavljanje Portala Sokobanje u PKS
  05.04.2007.

  Prezentacija portala Sokobanje u Privrednoj komori

  Društvo za informatiku Srbije na osnovu člana 14-a i člana 15 Statuta  pristupilo prikupljanju predloga za dodelu PLAKETA DRUŠTVA ZA INFORMATIKU SRBIJE ZA IZVANREDNE DOPRINOSE U RAZVOJU INFORMATIKE U SRBIJI U 2007 GODINI. 3. aprila 2007. u…