Nagrada za Kragujevac, Sokobanju, Vranje i Vrnjačku Banju

13.10.2023. 10:29 | Salex | nagrada

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

U proteklim mesecima, tačnije u septembru i oktobru 2023. godine, imali smo priliku da svedočimo inspirativnim trenucima kada su predstavnici Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) darivali Gradu Kragujevcu, Gradu Vranju, Opštini Sokobanja i Opštini Vrnjačka Banja posebnu opremu, označavajući ih kao uzore lokalne uprave. Ovaj značajan čin se dogodio kao posledica njihovog istaknutog doprinosa i uspeha u oblastima gradske i opštinske administracije tokom 2022. godine, a sve to zahvaljujući istoimenom Javnom pozivu koji je sproveden u partnerstvu sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Grad Kragujevac je nagrađen zbog svoje dosledne administrativne efikasnosti i delotvornosti. Opština Sokobanja je prepoznata po svojoj izuzetnoj transparentnosti i inkluzivnosti u radu lokalne samouprave. Grad Vranje je ovenčan nagradom za svoj naglasak na odgovornosti i vladavini prava. Opština Vrnjačka Banja je našla svoje mesto među pobednicima zbog svojih izvanrednih dostignuća u oblasti ravnopravnosti i borbe protiv diskriminacije.

Uz ovo prestižno priznanje, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) je obezbedilo finansijsku podršku kroz Program podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave, dodeljujući ukupno 10 miliona dinara dobitnicima ovog priznanja. Pored ovih sredstava, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) je odlučila da doprinese daljem unapređenju rada lokalnih samouprava donirajući odgovarajuću opremu, u skladu sa projektima koje su nagrađeni gradovi i opštine predložili za upotrebu sredstava. Ukupna vrednost ovog nagradnog fonda iznosi 4,5 miliona dinara, koji su ravnomerno raspoređeni među četiri pobednika konkursa, svaki dobijajući 1.125.000 RSD za dalji razvoj lokalne uprave.

Nagrade za najbolje gradske i opštinske uprave na lokalnom nivou su deo Nacionalne godišnje nagrade koja je osnovana 2018. godine, uz podršku Vlade Švajcarske, a na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Od 2023. godine, ova nagrada se dodeljuje kroz Program "Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu", takođe uz podršku Vlade Švajcarske, te se kontinuirano unapređuje princip dobre uprave na lokalnom nivou.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate

 • 25.11.2018. M

  Dve nagrade za TOSB u Leskovcu

  U Leskovcu je 15. i 16. novembra održana manifestacija izložba suvenira i turističkih publikacija. Ova 11. po redu manifestacija, održana je u leskovačkom kulturnom centru. U kategoriji " Višelisna turistička publikacija od 50…

 • PC Mikro
  15.02.2008.

  Predstavljen portal u časopisu Moj Mikro

  Februarsko izdanje časopisa Mikro – PC World, kao i uvek, sadrži veliki broj interesantnih programa i zakrpa za operativne sisteme, zabavni softver i neizostavni Vodič kroz WEB. U najnovijem broju u okviru WEB vodiča pod naznakom…

 • Saša Stojanović
  30.04.2007.

  Predstavljanje portala Sokobanje na SokoTV-u

  Na lokalnoj SokoTV 30. aprila 2007. u okviru informativne emisije "TV Graf" predstavljen je Turistički portal Sokobanje.

 • DIS pohvaljuje Sašu Stojanović
  15.04.2007.

  Pohvala Društva za informatiku Srbije

  Društvo za informatiku Srbije (DIS) dodelilo je plakete za izvanredne doprinose u razvoju informatike u 2007. godini. Plakete za razvijen i uveden informacioni sistem dobili su "Telekom Srbija a.d.- TIS", kulturna mreža…