MZ Trubarevac organizovao takmičenje za najukusniju riblju čorbu

28.08.2018. 09:40 | Trubarevac | čorba, ribe, riblja, takimičenje

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Trubarevac

Proteklog vikenda, u subotu 25. avgusta, mesna zajednica Trubarevac organizovala je takmičenje u pripremanju najukusnije riblje čorbe na trubarevačkoj strani bovanskog jezera. U borbi za pehare i medalje učestvovalo je jedanaest ekipa iz Sokobanje i Niša.

Na ideju da organizuju jednu ovakvu manifestaciju predstavnici MZ Trubarevac su došli jako kasno te su za njenu pripremu imali svega par dana. Uprkos tome, takmičenje je prošlo odlično i po broju učesnika i po atmosferi koja je vladala za vreme takmičenja. Cilj organizovanja jedne ovakve manifestacije je kako promocija Trubarevca kao mesne zajednice tako i okupljanje i druženje ljudi iz različitih krajeva. Postoje indicije da će se i narednih godina nastaviti sa ovom manifestacijom koja će tako postati tradicionalna i dostići jedan ozbiljniji nivo, rekao je Bratislav Marković, predsednik MZ Trubarevac.

Tročlani žiri u sastavu Srećko Knežević iz Bačke Palanke, Jordan Radivojević iz Sokobanje i Aleksandar Mitrović iz Niša doneo je odluku da prvo mesto zaslužuje niška ekipa pod nazivom „Тopalko”, drugo mesto osvojila je ekipa „Čanda” iz Sokobanje dok je treće mesto pripalo takmičarima koji su predstavljali MZ Mužinac. Nakon prvih 3 mesta ostale ekipe su osvojile sledeči plasman: na četvrtom mestu našla se ekipa „Ljuta papričica”, na petom mestu bila je ekipa „Tomić Danijel”, na šestom ekipa „Vojkan Minić”, na sedmom mestu našla se zajednička ekipa mesnih zajednica Jezero i Trubarevac, na osmom ekipa „Kumovi”, na devetom „Emili” dok su deseti bili predstavnici MZ Sesalac.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger