Mozzart EKO Teretana – Novo Otkriće za Aktivne Duše u Sokobanji

24.09.2023. 09:36 | Salex |

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
teretana

Sokobanja, poznata kao "zeleno srce Srbije," sada je bogatija za jedinstveno ekološko čudo - Mozzart EKO Teretanu. Ovaj ambiciozni projekat doneo je 13 ekoloških sprava napravljenih od drveta koje je nekada plutalo Savom, kako bi oživele park Banjica. Ovde se ljubitelji vežbanja mogu prepustiti svežem vazduhu i uživati u spravama kao što su Eko čučanj, tegovi, sprave za zgibove i trbušnjake, benč i eko skok.

Svečano otvaranje Mozzart EKO Teretane okupilo je predsednika opštine Sokobanja, Miodraga Nikolića, predstavnika Fondacije Mozzart, Marka Nikolovskog, i profesora fizičkog vaspitanja, Marka Ćirića.

Predsednik opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić, izrazio je zahvalnost Fondaciji Mozzart na podršci i istakao važnost ovog projekta za ekološku svest Sokobanjaca i brojnih turista koji godišnje posete ovu regiju. Nova EKO Teretana je zamenila metalnu teretanu koja nije uklapala u prirodni ambijent i doprinela je harmoniji sa prirodom.

Izgradnja EKO Teretane je složen proces, gde je drvo iz reke pripremljeno za obradu tokom dva meseca. Nakon sakupljanja, sledi sušenje i obrada u radionici, gde se izrađuju sprave za vežbanje. Zanimljivo je da se ništa ne baca, jer ostaci drveta koji nastaju tokom izrade sprava koriste se za podlogu na kojoj se teretana postavlja. Ovaj pristup omogućava očuvanje prirodnih drvnih resursa i podizanje ekološke svesti o važnosti očuvanja reka.

Marko Nikolovski, predstavnik Fondacije Mozzart, naglasio je da je EKO Teretana u Sokobanji samo nastavak njihovih ekoloških inicijativa, započetih na Zlatiboru. Ovaj projekat je proizašao iz sjajne ideje i postao jedinstveni doprinos očuvanju ekosistema Sokobanje.

Nova Mozzart EKO Teretana u Sokobanji ne samo da donosi fizičku aktivnost i zabavu na otvorenom, već i podseća na važnost brige o prirodi i okolini koja nas okružuje. Ovaj projekat je primer kako kompanije poput Fondacije Mozzart mogu biti lideri u očuvanju životne sredine i podršci lokalnim zajednicama.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger