Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture sufinansira izradu Prostornog plana Sokobanje

27.08.2018. 00:13 | Ministarstvo | opstina, prostorni, plan

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara
Opština Sokobanja


Ugovor o sufinansiranju izrade planskog dokumenta opštine Sokobanja potpisan je od strane Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture i opštine Sokobanja 22. avgusta. Vrednost projekta izrade izmene i dopune Prostornog plana opštine Sokobanja iznosi 7.200.000 dinara, koji će resorno ministarstvo podržati uz sufinansiranje 2.000.000 dinara.

Sam planski dokument obuhvata izradu prostornog plana Sokobanje kao i plan opšte regulacije naseljenog mesta i plan detaljne regulacije za linijske infrastrukturne objekte.

Izrada ovog plana je bitna jer podstiče stvaranje osnova za podržavanje, pre svega, planskog uređenja opštine, što će stvoriti preduslove za nova ulaganja odnosno zainteresovati investiture da ulože novčana sredstva u razvoj Sokobanje, rekao je Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Dobra volja koju je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture pokazalo sufinansiranjem ovog projekta dokazuje uspeh i dobru saradnju lokalnih vlasti sa Vladom Republike Srbije kao i sa nadležnim ministarstvima – dodao je Krstić.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger

Predlažemo da pogledate