40. Međunarodna naučna konferencija 'Znanje bez granica' održana u Sokobanji

09.04.2023. 09:48 | Salex | konferencija

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger 0 komentara

U periodu od 7. do 9. aprila 2023. godine, Sokobanja je bila domaćin značajne naučne konferencije pod nazivom „Knowledge without borders“. Konferencija je privukla preko stotinu učesnika iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske, Grčke i Italije, koji su se okupili sa ciljem da identifikuju i analiziraju trajne vrednosti i transfer upotrebljivog znanja.

Profesori Fakulteta za menadžment u velikoj meri su doprineli uspešnoj organizaciji konferencije. Dr Aleksandra Penjišević, dr Branislav Sančanin, dr Lazar Stošić i dr Dragan Turanjanin, bili su ključni u realizaciji projekta. Njihov rad „Credibility of online media sources“ predstavljen je u plenarnom, a zatim i na tematskoj sesiji rezervisanoj za društvene nauke. Pored toga, profesor Dragan Turanjanin, Slađana Mušikić i Slobodan Cvetanović takođe su predstavili svoj rad pod nazivom „Energy and Energy resources in neoclassical and ecological economic theory“.

Radovi autora objavljeni su u naučnom časopisu „Knowledge – International journal“, broj 57, što predstavlja veliki uspeh za učesnike konferencije.

Institut za menadžment znanja u Skoplju bio je glavni organizator ove međunarodne konferencije, koja je okupila istraživače iz oblasti nauke i tehnologije. Ova konferencija je pružila priliku učesnicima da razmene znanja i iskustva, kao i da prošire svoje vidike u oblasti nauke i tehnologije. Sokobanja je, svojim prirodnim lepotama i bogatom istorijom, predstavljala savršeno mesto za ovakav događaj. Nadamo se da će se ovakve konferencije i dalje održavati u Sokobanji i da će nastaviti da privlače istraživače i naučnike iz celog sveta.

PodeliteFacebookTwitterGoogle plusLinkedinPinterestViberFacebook messenger