Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 11 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas435
mod_vvisit_counterJuce738
mod_vvisit_counterOve nedelje3570
mod_vvisit_counterOvog meseca15329
Sokobanja
Otvorena Nedelja informatièkog obrazovanja u Srbiji
 Kompanija Microsoft u Srbiji organizovala je dogaðaj za uèenike srednje škole „Branislav Nušiæ” iz Sokobanje, koji je obeležio poèetak Nedelje informatièkog obrazovanja, koja se organizuje u okviru globalne manifestacije pod nazivom Hour of Code. Uèenici iz Sokobanje imali su priliku da se na Satu programiranja, organizovanom od strane programera Razvojnog centra Microsofta u Srbiji, upoznaju i oprobaju u osnovama programiranja.
 
Povratak na selo - Vrmdža
 Vrmdza je selo koje je udaljeno desetak kilometara od Soko Banje. Nalazi se u podnožju planine Rtanj. Sa svih strana je okružuju prelepi pašnjaci ,livade, sume ,planine. Jednom reèju prava idila i još pored toga èist i ne zagadjen planinski vazduh. Nedaleko od sela Vrmdze nalazi se i Vrmdzansko jezero. Ovo jezero je prirodno, bogato je ribom a u letnjim danima idealno je da se u njemu potrazi spas od vruæine. Mnogi turisti koji u letnjim danima poseæuju Soko Banju odvoje bar jedan dan da obidju Vrmdzansko jezero i naprave izlet uz neizbežan roštilj i hladno pivo.
 
Turistièko informativni portal Sokobanja

SOKOBANJA

je banja u centralnoj Srbiji.SOKOBANJA
 
Poseta predstavnice ambasade Poljske
poseta ambasadorkeNedavno je sokobanjski dom zdravlja, u projektu “MEDICINSKI APARATI ZA OTKRIVANJE SRCANIH BOLESTI“ dobila 4 EKG aparata. Aparati su namenjeni službi opšte medicine doma zdravlja u Soko Banji i zdravstvenim stanicama u Mužincu, Jošanici i Èitluku. Ovo je drugi projekat Odbora za ljudska prava Majdanpek koji je finansiran od poljske razvojne saradnje Ministarstva spoljnih poslova Republike Poljske, posredstvom Ambasade ove zemlje u Beogradu.
 
NOVEMBAR nastupa u klubu „KOMITET“
 Kao i do sada klub „KOMITET“ u Soko Banji vam garantuje dobru zabavu i lud provod. U petak,11. decembra sa poèetkom u 22h,u klubu „KOMITET“ gostovaæe niski pank  bend“ NOVEMBAR „.
 
Èesme poznatih u Sokobanji
 Soko Banja poznata je po mnogim znamenitim liènostima, piscima, glumcima, politièarima, vladarima. Neki od njih su ostavili i neizbrisiv trag na svoj boravak u Soko Banji i podignute su èesme u znak secanja na njih. Najpoznatije èesme sa prelepom hladnom i zdravom vodom su Didiceva cesma, Hajduk Veljkova èesma, Trebièka èesma. Podignute su u znak secanja na ljude koji su ostavili trag u Srpskoj istoriji.
 
Manastir Jermenièiæ na Ozrenu
 Nadomak Sokobanje, u predivnom prirodnom okruženju Ozrena, smešten je manastir Jermenèiæ o èijem se postanku i dalje nagaða, mada se pouzdano zna da je podignut 1392. godine i posveæen svetim arhangelima Gavrilu i Mihailu. Nakon dosta vremena on se opet obnavlja.
 
Virtuelna šetnja ulicom breza
 Ovih dana jesen je prekrila drveæe raskošnim bojama lišæa od žute i zlatne, preko narandžaste i crvene. Prošetali smo ulicama Nikole Tesle i Stevana Sremca i za vas pripremili ovu jesenju virtuelnu šetnju kroz najlešu sokobanjsku "ulicu breza".
 
Porodica Didiæ iz Sokobanje èuva deo srpske istorije
Porodica Didiæ Nije lako saèuvati prošlost, èak ni kada je porodièno nasleðe. Da se ipak može i to, pokazala nam je baka Violeta Didiæ i porodica njenog sina Petra Didiæa. Kroz seæanja, pisma, slike i istorijska dokumenta slušamo neobiènu prièu o vremenu Kraljevine Srbije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.
 
Novi poèetak sa novim planovima
Banjica Zdravstvenoj zaštiti boraca mora se i dalje poklanjati izuzetna pažnja. U tom pogledu poseban znaèaj ima poznato prirodno leèilište, sada specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banjica“ u Sokobanji, èiji osnivaè je SUBNOR Srbije. Tim povodom je u Sokobanji održana sednica novog Upravnog i Nadzornog odbora „Banjice“.
 
Strancima prija Ozren
SokotermeDa našim poznatim turistièkim centrima nije dovoljan samo dar prirode da bi privukli zahtevnije goste, oèigledan primer je Sokobanja, koja je ovog leta zabeležila 3.000 stranih gostiju. Oni pored obilaska izletišta, razgledanja kulturno-istorijskih dobara, gostoprimstva i gastronomski specijaliteta, za svoj novac žele da uživaju i drugim sadržajima.
 
Selidbe Sokobanja
 Agencija za selidbe svoj asortiman usluga obogatila još jednom posebnom uslugom. Bez nepotrebnog stresa, bez nervoze i dodatnih troškova, bez zastoja tokom selidbe, uz veoma pristupaène uslove i vrhunski kvalitet usluge, preselite se još danas sa agencijom za selidbe Stošiæ.
 
Virtuelne šetnje Sokobanjom
Virtuelne prezentacije Sokobanje Predstavljamo Vam tri interaktivne prezentacije prirodnih lepota Sokobanje i okoline.  Pogledajte kako izgleda zalazak sunca nad sokobanjskom kotlinom, pogledajte vodopad Ripaljku na Ozrenu i upoznajte Sokobanju noæu. Uživajte u scenama koje slede.... 
Virtuelno putovanje kroz Sokobanju
Google u SokobanjiGugl strit view objavio je zapise sa sokobanjskih ulica. Uz pomoæ ove aplikacije možete putovati gradovima širom zemaljske kugle, a odnedavno i Sokobanje. Najpoznatiji automobil u svetu posetio je Sokobanju septembra prošle godine. Snimljeno je nekoliko ulica u gradu. Pogledajte, virtuelno prošetajte.
 
180 godina školstva u Sokobanji
skola sokobanjaPovodom proslave jubileja, 180 godina sokobanjskog školstva održana je sveèanost u hotelu „Moravica“, kojoj je prisustvovao Episkop timoèki g. Ilarion sa sveštenicima sokobanjskog namesništva. Gosti proslave bio je predsednik opštine Sokobanja g. Dimitrije Lukiæ i predstavnici prosvetnih ustanova iz regiona i Bugarske.
 
Udruženje muzièke podrške „Komitet"
komitetUdruženje muzièke podrške „Komitet" poznatije kao Klub Komitet u Sokobanji je udruženje graðana koje svojim èlanovima pruža pomoæ u vidu besplatnog prostora i opreme za muzièke probe, svirke pred publikom, druženje i upoznavanje sa ostalim ljubiteljima muzike i muzièkim izvoðaèima.
 
Doèek Nove 2015. u Sokobanji
docek-nove-godineTuristièki i ugostiteljski delatnici, posednici privatnih kafana i pansiona u Sokobanji, ovih dana uveliko spremaju ponudu i program doèeka Nove 2015. godine. Cene su mahom u visini prošlogodišnjih, a ponuda je kao i uvek dobrostojeæa i raznorodna, za svaèiji ukus i platežne moguænosti.
 
Zlatna plaketa pripada graðanima Sokobanje
crveni krstTradicionalna sveèanost u èast dobrovoljnih davalaca krvi izvršena je u graðevini Starog dvora, a direktorka Instituta za pretakanje krvi Srbije Snežana Jovanoviæ Srzentiæ iskazala je želju da æe do kraja godine biti zabeleženo 65.000 davanja krvi.  Bronzanu plaketu su, u okviru te akcije, dobile opština Boljevac i Veliko Gradište, srebrnu opština Golubac, a zlatna plaketa pripala je Soko Banji.
 
Održana obuka za akreditaciju u Domu zdravlja
akreditacija dom zdravlja sokobanjaDom zdravlja u Sokobanji pristupio je postupku akreditacije nakon što je sa Ministarstvom zdravlja (Agencijom za akreditaciju zdravstvenih ustanova) potpisan sporazum. Kao jedan od uslova za sticanje akreditacije je poveæanje kvaliteta rada u svim oblastima zdravlja na modus koji je propisalo Ministarstvo zdravlja i EU. Dom zdravlja u Sokobanji teži ne samo da dobije akreditaciju, veæ i da poboljša usluge lekara, medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja od kojeg se oèekuje da posao izvršavaju krajnje profesionalno.
 
Podignuta crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Dugom Polju
crkvaU rejonu Dugo Polje kod Sokobanje dignuta je nova crkva posveæena blagdanu Vaznesenja Gospodnjeg. Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa timoèkog G. Justina, temelje za podizanje novog hrama osvetio je, 2003. godine, protojerej Petar Milinkoviæ sa sveštenstvom sokobanjskog namesništva.
 
Svetski struènjaci na Sokobanjskim medicinskim danima
specijalna bolnica sokobanjaStruènjaci iz regiona iz oblasti kardiologije, pulmologije i fizikalne medicine predstavljaju ovog vikenda novine iz pomenutih grana medicine na Sokobanjskim medicinskim danima. Ova manifestacija koja se održava po èetvrti put, prema reèima organizatora, iz godine u godinu okuplja sve veæi broj eminentnih imena iz sveta medicine.
 
Održan turnir "Sport za sve, svi za sport"
fudbalDimitrije Lukiæ, predsednik opštine Sokobanja i Georgi Kazbimalski, predsednik opštine Rila, Republika Bugarska, u subotu 11.10.2014. godine, na gradskom stadionu „Bata Nole“ na Podini u Sokobanji, sveèano su otvorili meðunarodni fudbalski turnir „Sport za sve, svi za sport“.
 
Otvorena ureðena turistièko-pešaèka staza „Strelište-Široka Poda-Padina"
vidikovacSvetski dan èistih planina, 26. septembar, obeležen je otvaranjem turistièko-pešaèke staze „Strelište-Široka Poda-Padina" u Predelu izuzetnih odlika „Lepterija-Sokogradˮ u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Javnog preduzeæa „Srbijašume".
 
„Zajeèarska inicijativa“ završila program donacije „Transformator“
eko-park„Zajeèarska inicijativa“ je u Omladinskom centru Zajeèara organizovala ceremoniju povodom uspešnog završetka programa donacija „Transformator“.  Udruženje mladih (Soko Banja) izvršilo je ureðenje eko parka u naselju "Podina" u Sokobanji. Na mestu na kome je bila napuštena ledina, sada se nalazi eko park , tako da je naselje Podina dobilo mesto za odmor i rekreaciju.
 
MTB trka za trofej Sokobanje 2014
biciklizamMTB trka Trofej Sokobanje biæe održana u nedelju, 28. septembra 2014. godine, u Sokobanji, u organizaciji Biciklistièkog kluba "Gorski" i Biciklistièkog saveza Srbije. Ovogodišnja mountain-bike trka Trofej Sokobanje održaæe se na kružnoj stazi dužine 4200m sa poèetkom u 11 èasova.
 
Fond za razvoj poljoprivrede Opštine Sokobanja
etno seloSredstvima za razvoj poljoprivrede Opštine Sokobanja za 2014. godinu, izvršiæe se subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, za kupovinu ženske teladi kod poljoprivrednih proizvoðaèa, u ukupnom iznosu od 4.000.000. dinara. Po ovom Konkursu, subvencionisaæe se ženska telad u skladu sa Programom unapreðenja govedarstva kroz subvencionisanje ženske teladi kod registrovanih poljoprivrednih proizvoðaèa na teritoriji Opštine Sokobanja.
 
Desetogodišnjica dobrovoljnog davalaštva krvi
Autobus - Crveni krstCrveni krst Srbije i Institut za transfuziju krvi Srbije obeležili su 16.07.2014. godine u Sokobanji desetogodišnjicu letnje kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi. Domaæin ovog jubileja bio je Crveni krst Sokobanje.
 
XX Sveèanosti Sv. Jovan Biljober 2014
rtnju-u-pohodeXX Sveèanosti Sv. Jovan Biljober, u organizaciji Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja, Udruženja za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov", d.o.o. „Adonis“ i Mesne zajednice Mužinac, održaæe se od 04. do 07. jula.
 
Paraglajding takmièenje kod Sokobanje
paraglajding sokobanjaParaglajding klub “Grunf“ iz Niša organizuje "Sokobanja open 2014", takmièenje u disciplinama prelet i precizno sletanje u subotu i nedelju, 5. i 6. jula na terenima kod Niške Banje i Siæeva.
 
Sokobanja spremna za novu turistièku sezonu
akva parkU Sokobanju je stigao veliki broj turista iz gradova širom Srbije, ali i okolnih zemalja. Za ovogodišnju sezonu spremna su sva izletišta u Sokobanji, kao i Akvapark u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa Podina. Dan grada u Sokobanji biæe obeležen u petak, 20. juna. Meštani, a naroèito gosti Sokobanje, kojih trenutno ima oko 5,5 hiljada, veæ su se "naoštrili"" za subotnji dobar provod!
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 46 - 75 of 1278

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: