Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 12 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas282
mod_vvisit_counterJuce627
mod_vvisit_counterOve nedelje6000
mod_vvisit_counterOvog meseca17826
Sokobanja
Mitall zainteresovan za kupovinu rudnika "Soko"
Indijac Lakšmi Mital zainteresovan za kupovinu rudnika “Soko” kod Èitluka. Osim za ovaj, bogati indijac, zainteresovan je za kupovinu još sedam rudnika u Srbiji koji posluju u sastavu JP Podzemna eksploatacija uglja. Korporacija Mital osnovana je 1976. godine i posluje na èetiri kontinenta, a u našoj zemlji u njihovom vlasništvu je kraljevaèki Magnohrom.
 
Projekat obilaznice u Sokobanji
Jedan od projekata koji Sokobanji odavno nedostaje, a èija je preleminarna izrada krenula je PROJEKAT OBILAZNICE èiji je zadatak da teška teretna vozila uputi preko nove obilaznice, èime bi se saobraæaj u centru grada rasteretio, a vazduh zaštitio. Sa izgradnjom obilaznice mnogi problemi Sokobanje bili bi rešeni. Graðani naselja Èair nestrpljivo isèekuju poèetak izgradnje, dok graðane naselja Carine ovaj projekat pomalo zabrinjava.
 
Nasilje u porodici
Dana 16.03.2007. godine u 02,00 sati, policijski službenici Policijske stanice Sokobanja su lišili slobode Nenada M. (1985.) iz Sokobanje, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivièno delo teška telesna povreda iz èl. 121 st. 2 Kriviènog zakonika, na taj naèin što je dana 15.03.2007. godine, oko 21 sati, u sobi porodiène kuæe, nakon prepirke, drvenom palicom, više puta u predelu glave udario brata Senada M., nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, u vidu preloma glave, preloma podlaktica obeju ruku i kontuzije tela. Imenovani je sa kriviènom prijavom priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.
 
Dani Sokobanje u Nišu
Turistièka manifestacija "Dani Sokobanje" biæe održana 14. marta 2007. u Nišu. U okviru manifestacije biæe održan defile kroz centar grada, konferencija za novinare u zgradi Univerziteta i fotodokumentaciona izlošba kojom æe biti predstavljena Sokobanja u proteklih 170. godina. O danima Sokobanje u nišu obavešteni su svi niški mediji.
 
Master plan razvoja opštine Sokobanja
Master plan je plan pririoriteta sa moguænostima realizacije razvoja jednog turistièkog mesta u odreðenom vremenskom periodu koje æe uskoro dobiti i Sokobanja. Konkurs za izradu Master plana raspisan je od strane Ministarstva turizma trgovine i usluga. Opština Sokobanja je dobila novac iz NIP za izradu Master plana razvoja turizma, a posao je poveren slovenaèkoj firmi „Hosting Group“.
 
ADSL u Sokobanji
Asimetrièna Digitalna Pretplatnièka Linija (Asymmetric Digital Subscriber Line) – predstavlja novi servis  Za razliku od uobièajenog on-line pristupa putem “iznajmljene linije“ prvenstveno namenjenog biznis korisnicima, ili bežiènog (wireless) sistema, ADSL se zasniva na distribucionoj infrastukturi koja je prisutna u velikom broju domaæinstava i poslovnih objekata – telefonskoj parici.
 
Apel stanodavcima u Sokobanji
Poštovani stanodavci, zbog poveæane potražnje stanova i apartmana, pozivamo Vas da se postavite oglas kod nas i automatski poveæate promet gostiju u Vašim smeštajnim kapacitetima. Postavljanje oglasa sa fotografijama odn. reklamiranje je potpuno besplatno. Slike, opis i cene nam prosledite na sokobanja@gmail.com email. Pregled trenutnih ponuda možete pogledati ovde. Takoðe, odluèili smo da vam po veoma povoljnim cenama omoguæimo izradu kvalitetnih webprezentacija.
 
Plan grada sa 360° rotacionim slikama
Evo neèeg sasvim novog na portalu Sokobanje > Plan je napravljen u Flashu i pomoæu ovog interaktivnog plana Sokobanju možete upoznati na veoma interesantan naèin. Sa desne strane nalazi se mapa koju možete zumirati i pomerati, a na mapi se nalaze hotspot taèke koje su obraðene 360°. Trenutno imamo oko 10tak obraðenih hotspot taèaka u gradu, a tokom proleæa - kada se stvore bolji meterološki uslovi, obradiæemo još oko 30tak. Da ne dužimo mnogo, pogledajte ovde kako izgleda ovaj novi naèin interaktivnog prikazivanja našeg grada.
 
Konkurs za novog direktora
Upravni odbor Specijalne bolnice “Sokobanja” je na sednici održanoj 31.01.2007. godine doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog direktora pomenute bolnice, koji je stupio na snagu od 02.02.2007. godine.
 
„Bucko“ poskupeo
Na jucerašnjoj XX sednici Skupštine opštine Sokobanja je uzeto u razmatranje i donošenje rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o cenama troškova smeštaja i ishrane dece u celodnevnom i poludnevnom boravku Deèijeg vrtiæa „Bucko“ iz Sokobanje.
 
Svetosavske sveèanosti
Dan Svetog Save 27. januar u Sokobanji æe biti obeležen sveèanom akademijom. Organizatori su Crkva, Opština i dobrotvorno društvo "Sveti Sava". Održavanje svetosavske akademije finansijski æe pomoæi Opština. Muzièki sastav "Stupovi" pozvani su da uprilièe ovaj sveèani trenutak.
 
Brdske auto trke na Ozrenu
Brdske auto trke æe se uskoro održavati u Sokobanji. Predsednik opštine Miliša Diniæ potpisao je ugovor sa vlasnikom automobilskog kluba "G.A.G.A. Ford" iz Beograda. Predsednik oèekuje da æe ovim ugovorom Sokobanja dobiti više manifestacija koje æe okupiti znaèajan broj turista. Pored toga tokom održavanja auto trka biæe organizovana i škola za pomoænike sudija u autosportu na saveznom i evropskom rangu.
 
Rezultati izbora
Dana 21. 1. 2007. u celoj državi održani su izbori. U opštini Sokobanja glasalo se na 32. mesta. Od 32 izborna mesta 8 su u Sokobanji, a ostala su u selima. Od upisanih 16225 biraèa, svoje pravo iskoristilo je 56,91% odn. 9234 biraèa. 198 listiæa je proglašeno nevažeæim. Najveæi broj glasova dobila je SRS - 2924 odn. 31,67%. Posle nje sledi DS sa osvojenih 1984 glasova odn. 21,49%, a na treæem mestu je koalicija DSS-NS-JS sa osvojenih 1422 glasa odn. 15,40%
 
Lopovi odneli sef "Kuæe sreæe"
Policajci su samo nekoliko sati pošto je juèe rano ujutro u Sokobanji pokraden kiosk "Kuæe sreæe", koja se bavi uplatama igara na sreæu, i odnet metalni sef-kasa, uhapsila jednog Knjaževèanina i jednog Zajeèarca.
 
Bogojavljenje
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Bogojavljenje. U bogojavljenskoj noæi, prema drevnom verovanju otvara se nebo, a ko bi to opazio, Bog bi mu ispunio svaku želju. Mnogi su zato na oprezu celu noæ.
 
Aktuelne postnovogodišnje vesti
U Sokobanji Novu godinu je doèekalo svega 3.000 turista. Sutradan organizovano "sokobanjsko trežnjenje". Srpska pravoslavna crkva najavljuje Božiæne praznike. Za Novu godinu poèinjena 3 krivièna dela na štetu graðana. Dva rudara teže povreðena na rudniku "Soko". Karate klub "SokoTop" je organizovao polaganja za pojaseve i novogodišnju žurku.
 
Doèek Nove 2007. godine
Doèek Nove 2007. godine u Sokobanji organizuju skoro svi hoteli, restorani i kafiæi u gradu. Meðu prvima koji su nam poslali ponude su Hotel "Zdravljak" ,Hotel "Sunce" i PL "Banjica". Pozivamo i ostale organizatore da nam proslede njihove ponude. U Hotelu "Zdravljak" sveèana veèera 31.12.2006 iznosi 3.800 dinara, a u Hotelu "Sunce" iznosi 3.989 dinara, dok u PL "Banjici" izosi 2.800 dinara.
 
Dolijali razbojnici
Policijski službenici Policijske uprave u Zajeèaru – Policijske stanice u Sokobanji su dana 05.12.2006.godine odredili zadržavanje Radmili G. (28) i Nebojši M. (28), oboje iz Berilja, opština Prokuplje, zbog osnovane sumnje da su izvršili  krivièno delo razbojništva 20.11.2006 u selu Jošanica. Osumnjièeni su tada uz upotrebu sile oteli jednoj porodici 600 evra i dva kilograma zlata.
 
Masovna tuèa @ Uno
Dana 25.11.2006.godine, oko 03,30 sati, sokobanjskoj policiji je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u blizini diskoteke "Uno'' u Sokobanji. Izlaskom na lice mesta policijski službenici Policijske stanice u Sokobanji, utvrdili da je nakon kraæe svaðe, došlo do meðusobne tuèe izmeðu Ivana P.( 1990.g. ), Marka Ð.( 1984.g.), maloletnih S.M.(1990.g.) i V.A.( 1990.g.) i sa druge strane Bojana È. (1983.g.), Milana A.( 1983.g.) , Miloša N.( 1983.g.)  i Darka T.( 1983.g.) svi iz Sokobanje. U ovoj tuèi su dva lica lakše povreðena, te su nakon pružanja medicinske pomoæi u Domu zdravlja u Sokobanji, na dalje leèenje upuæeni i KBC "Niš''. Nakon provere svih okolnosti ovog dogaðaja, protiv uèesnika tuèe æe biti podnete odgovarajuæe prijave.
 
Svetski dan hroniène opstruktivne bolesti pluæa
U sredu 15. novembra graðani i gosti Sokobanje biæe u moguænosti da izvrše pregled disajnih puteva u Specijalnoj bolnici "Sokobanja" a povodom svetskog dana hroniène opstruktivne bolesti pluæa - èetvrtog svetskog uzroènika smrti! Dijagnoza se potvrðuje uz pomoæ posebnog aparata - spirometra, a sam pregled je besplatan. HOBP nije isto što i astma. Ipak izmeðu astme i HOBP-a ima preklapanja i ista osoba može da oboli od obe bolesti.
 
Spor opštine i Specijalne bolnice
U toku je spor oko vlasništva parkovskih, odnosno zelenih banjskih površina u Sokobanji, jer pravo na parkove polažu i Specijalna bolnica i Opština Sokobanja, pa se oèekuje arbitraža Republièkog geodetskog zavoda.
 
Kapitalni ulovi
Lovci aleksinaèkog lovaèkog društva 26. novembra 2006. u šumi na teritoriji Bovanskog jezera upucali su kapitalni primerak divlje svinje. Težina ove divlje životinje iznosi oko 150 kg, kažu nam lovci ovog udruženja. Po njihovim reèima, u ovim šumama ima ih dosta, a adekvatne vremenske prilike omoguæavaju im dobru uhranjenost.
 
Rekonstrukcija Tržnog centra
Po inicijativi vlasnika lokala u Tržnom centru u Sokobanji, otpoèela je rekonstrukcija Karaðorðeve ulice koja æe po završetku ovom delu banje doneti novi izgled i imidž, a samim tim i veæu frekventnost potrošaèa u Tržnom centru. Radovi u ulici teku utvrðenom dinamikom kaže inženjer Dragan Milanoviæ.
 
Banje, turistièki potencijal Srbije
Na Meðunarodnom sajmu turizma, u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije, predstavlja se preko 50 izlagaèa iz više od 30 banja i drugih turistièkih destinacija. Promovišu se klasièni tretmani leèenja, ali i savremeni "wellness" programi, sportski i turistièki sadržaji, koji su atraktivni i za mlade ljude.


 
Etno kutak "Grudonjske vodenice"
Druga faza restauracije i adaptacije projekta „Grudonjske vodenice“ privodi se kraju. Ove radove finansira jednim delom CHF International, a drugim delom Skupština opštine iz sredstava dobijenih iz strategije za turistièki razvoj Srbije od strane Ministarstva trgovine i turizma. Po završetku celokupnog projekta Etno kutak „Grudonjske vodenice“ imaæe funkciju oèuvanja i prezentovanja kulturne baštine ovog kraja.
 
Pijaèni problemi
Na gradskoj zelenoj pijaci prodavci odn. vlasnici pijaènih tezgi suoèavaju se sa neosnovanim zahtevima da uplaæuju naknadu za TV pretplatu. Veæina pijaènih tezgi ne poseduje prikljuèak za struju, a skoro ni jedna ne poseduje TV aparat. Prodavci su ogorèeni i traže objašnjenje, dok radnici "Napredka" renoviraju objekat za prodaju mleènih proizvoda.
 
Uèestale kraðe u Sokobanji
Sluèajevi uèestalih kraða u Sokobanjskom kraju se ovih dana rasvetljavaju. Policiji su poznati poèinioci poslednjih desetak kraða i fizièkog obijanja privatnih objekata, jedne prodavnice i jedne kuæe.
 
Oružana pljaèka u banji Jošanici
Dvojica razbojnika maskirana fantomkama dva sata su u ponedeljak 20. novembra 2006. u sokobanjskom selu Jošanica maltretirali i tukli Miliju Stanojeviæa (61), Ružicu Vasiæ (69) koja živi sa njim i njegovog unuka D. A. (10), sve dok im nisu rekli gde u kuæi drže novac i zlato.
 
Silovanje na Vrelu
Sanda M. (27) iz Sokobanje uhapšen je zbog sumnje da je silovao M. C. (24) iz Knjaževca. Istražni sudija Okružnog suda u Zajeèaru odredio je Sandi pritvor.
 
Sokograd – utvrðenje ni na nebu ni zemlji
Prièa o starom gradu Sokogradu po kome je i Sokobanja dobila ime satkana je od malo pouzdanih istorijskih podataka i mnoštva predanja i legendi, interesantnih - poput njegovog izuzetnog položaja u sutesci reke Moravice... Iako star, ovaj grad nije zaboravljen. Oèekuje ga rekonstrukcija po projektu lokalnog arhitekte Vukašina Miletiæa, po kome bi ovaj grad sa Popovicom trebalo rekonstruisati i napraviti u duhu i stilu etno naselja.
 
<< Početak < Prethodna 41 42 43 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 1241 - 1270 of 1279

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: