Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 9 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas276
mod_vvisit_counterJuce803
mod_vvisit_counterOve nedelje3738
mod_vvisit_counterOvog meseca21117
Sokobanja
Paraglajding let iznad "sokolovih gnezda"

logo

Od ove turistièke sezone u Sokobanji se gostima i posetiocima pruža moguænost da lete paraglajderom. Start je na planini Ozren koja se uzdiže južno iznad Sokobanje, a alternativa su obronci planine Rtanj prema severu. Za nov turistièki sadržaj u ovoj poznatoj banji pobrinula se Poslovno turistièka agencija”ime agencije”u saradnji sa paraglajding klubovima jugoistoène Srbije. 2. maja paraglajderisti iz Boljevca, Aleksinca i Niša izvršili su uspešan prelet iznad Sokobanje koji smo okom kamere zabeležili.

 
Odlièna proslava 1.maja u Sokobanji
Oko 20.000 domaæih i stranih turista posetilo je Sokobanju ovih dana i uživalo u prelepom ambijentu i brojnim sportskim i kulturnim dešavanjima koji su pratili prvomajski praznik. Uranika je bilo na svim izletištima: Lepteriji, Sokogradu, Ozrenu, Grudnom, Kalinovici, Oènom, Vrmdžanskom, Bovanskom jezeru, Seselaèkoj peæini, izvoru Moravice itd. Za sve goste Sokobanje u 20 èasova uveèe, na trgu ispred „Miloševog konaka“ organizovan je koncert popularne domaæe grupe „Flamingosa“. Ugostitelji i turistièki radnici imali su pune ruke posla, a utisci gostiju sa kojima smo razgovarali apsolutno su pozitivni.
 
"Flamingosi" 1.maja u Sokobanji
Ovih dana Sokobanjèane je obradovala vest da æe popularna grupa ”Flamingosi” posetiti ovu banju i pritom održati koncert. Koncert je planiran za 1.maj i održaæe se na gradskom trgu sa poèetkom u 20 èasova i biæe besplatan za sve posetioce. Inaèe, ovaj koncert je samo jedan mnogih koji æe ove godine obeležiti 170. godina organizovanog turizma Sokobanje. Vlasnici ugostiteljskih radnji, stanodavci i hoteli spremili su interesantne programe za goste koje oèekuju u velikom broju. 
 
Završen 29. Meðunarodni sajam turizma 2007
29. Meðunarodni sajam turizma 2007. održan je od 26. do 29. aprila na Beogradskom sajmu. Na ovogodišnjem sajmu zabeležen je dvostruko veæi broj posetilaca nego prošle godine. Ovo je bila prilika da posetioci sajma turizma na jednom mestu vide celokupnu ponudu srpskog turizma, ali i sokobanjsku turistièku ponudu koja je nastupila jedinstveno na zajednièkom štandu OTKSa. Vlasnici turistièkih agencija zadovljni su položajem i velièinom štanda, dok drugi smatraju da je štand mogao biti i bolje opremljen. Na Sajmu dodeljene su i nagrade Tristièki cvet u 14 kategorija za 2006. godinu koje dodeljuje Turistièka organizacija Srbije.
 
Predstavljanje portala Sokobanje na lokalnoj SokoTV
Na lokalnoj SokoTV 30. aprila 2007. u okviru informativne emisije "TV Graf" predstavljen je Turistièki portal Sokobanje. Autor prezentacije iskoristio je priliku da naglasi da iza ovog projekta finansijski niti moralno ne stoji ni Opština Sokobanja niti Organizacija za turizam sport i kulturu. Iako autor od zvaniènih institucija niti nadležnih pomoæ nije tražio, samostalno je nastupio u Privrednoj komori Srbije gde je dobio pohvalu Društva za informatiku Srbije i publicitet u medijima. O ovom uspehu napravljen je èlanak koji možete pogledati.
 
Pohvala DIS-a projektu www.soko-banja.org
Društvo za informatiku Srbije (DIS) dodelilo je plakete za izvanredne doprinose u razvoju informatike u 2007. godini. Plakete za razvijen i uveden informacioni sistem dobili su "Telekom Srbija a.d.- TIS", kulturna mreža "Projekat Rastko" i beogradsko preduzeæe "Tia Janus" za medjunarodni sistem za digitalizaciju knjiga. Za razvijen i primenjen informatièki proizvod je dodeljena preduzeæu "RB Dženeral ekonomik" iz Beograda za EVL (AVL) sistem Foks za satelitsko praæenje vozila i upravljanje voznim parkom. Najbolje postavljeni web portal je prezentacija dnevnog lista "Politika", dok je pohvalu DIS-a za Internet portal Soko Banje dobio Saša Stojanoviæ za sajt koji sadrži i podatke o turistièkoj ponudi i smeštajnim kapacitetima u Soko Banji.
 
Šampioni turizma èetvrti put
Sokobanja koja slavi 170 godina organizovanog postojanja, po èetvrti put dobila specijalno priznanje Zlatno turistièko srce. Nagradu veæ 15 godina dodeljuje Internacionalni centar za unapreðenje ugostiteljstva i turizma „SACEN Internešenel“ za turistièko poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.   11.aprila u beogradskom hotelu "Interkontinental" uruèena su priznanja. Titulu turistièkog mesta godine poneo je Beograd,  liènost godine u turizmu  je Slobodan Milosavljeviæ. Šampion letnjeg turizma 2006. je Herceg Novi, a Jahorina je šampiona zimskog turizma. U zdravstvenom turizmu nagradu je ponela Banja Vruæica u Tesliæu, a u sportskom turizmu Sportski centar „Kovilovo“.
 
Prva ragbi utakmica u Sokobanji
Od 9.-13.4.2007. u Sokobanji je održan staž u organizaciji RSS. Uèestvovale su selekcije Srbije i Bugarske do 17 godina, treneri i sudije iz ove dve zemlje a staž je vodio Douglas Langley, sportski direktor Danskog Ragbi Saveza. Selekciji Srbije su, kao domaæini, prikljuèena 3 igraèa i trener RK «Ozren», Sokobanja. Na stažu je obraðivana postavka napada, utakmice su snimane i analizirane na zajednièkim sastancima. Pogledajte i video zapis sa utakimice.
 
Kup grada Niša na Bovanskom jezeru
Ovogodišnja regata u organizaciji Jedrilièarskog kluba Zoran Radosavljeviæ iz Niša, pod nazivom Meðunarodna jedrilièarska regata Paladijum za 8. Kup Grada Niša, održana je na Bovanskom jezeru 8 i 9. aprila. Ovogodišnja regata imala je meðunarodni karakter i održavala se u sklopu EBSA (meðunarodne asocijacije u okviru Evrobalkanskog regiona Niš-Sofija–Skoplje), uz uèešæe više od 50 takmièara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.
 
Paintball klub "ZIP"
Paintball klub je od danas zvanièno otvoren u staroj ciglani pored autobuske stanice. Paintball je taktièka sportska igra iz žanra ekstremnih, koja predstavlja IMITACIJU kratkih vatrenih kontakata, na ogranièenom prostoru. Za takvu vrstu imitacije koristi se specijalni pneumatski "marker", iz kojeg se puca lopticama punim boje. Paintball je izvanredno jednostavna igra u svojoj osnovnoj formi. Grupa ljudi se naizmenièno "lovi" i izbegava meðusobno, sve dok jedna osoba ili ekipa ne trijumfuje nad drugom. Pobednik je koji prvi postigne cilj ili poslednji koji ostane u igri.
 
Prezentacija portala Sokobanje u Privrednoj komori Srbije
Društvo za informatiku Srbije na osnovu èlana 14-a i èlana 15 Statuta  pristupilo prikupljanju predloga za dodelu PLAKETA DRUŠTVA ZA INFORMATIKU SRBIJE ZA IZVANREDNE DOPRINOSE U RAZVOJU INFORMATIKE U SRBIJI U 2007 GODINI. 3. aprila 2007. u Privrednoj komori Srbije u Beogradu u kategoriji POSTAVLJENI WEB SAJT pored projekta Vikipedije Srbije, dnevnog lista Politike, Narodne biblioteke Srije predstavljen je  portal  Sokobanje - www.soko-banja.org.
 
Sokobanjski rekord: 100.000 gostiju sa 1.000.000 noæenja!
„Sokobanja je zabeležila najmanji pad posete u proteklim teškim godinama. Turistièki radnici Sokobanje oèekuju ove godine posetu 100.000 gostiju, koji ce ostvariti milion noæenja!“ Sa ovakvim optimistièkim oèekivanjima, nastupili su i predsednik opštine Miliša Diniæ i direktor opštinske Organizacije za turizam, kulturu i sport, mr Slobodan Krstiæ, na konferenciji za novinare, u okviru završene dvodnevne manifestacije "Dani Sokobanje u Nišu".
 
Gradonaèelnici idite u Inðiju da uzmete pelcer
Strani investitori se utrkuju da ulažu, graðani sve poslove završavaju telefonom i preko interneta, nema korupcije. kopiraju ih stranci, ali u Srbiji nema zainteresovanih. U Inðiju dolazi najpoznatija svetska grupa, u Inðiji uloženo 300 miliona evra, u Inðiji posao dobilo 2000 ljudi... Znaèi može! Može i u Srbiji: i uspešno i moderno i lako i za primer drugima.
 
Kuvajæani na odmoru u Srbiji
Kuvajtska kompanija Al-Sajafe (Sajyafe) promoviše turistièku ponudu banja u Srbiji i upuæuje svoje graðane na odmor u Srbiju. Po ovom ugovoru koji je sklopljen tokom ovog meseca u Kuvajtu, predviðeno je da kuvajtski turisti posete Vrnjaèku Banju, banju Kanjižu, banju Koviljaèu, Ribarsku Banju i zavod "Èigota" na Zlatiboru. Kuvajæani æe reklamirati ove banje u Kuvajtu, a banje æe zauzvrat prilagoditi svoje usluge specifiènim potrebama inostranih turista.
 
Mitall zainteresovan za kupovinu rudnika "Soko"
Indijac Lakšmi Mital zainteresovan za kupovinu rudnika “Soko” kod Èitluka. Osim za ovaj, bogati indijac, zainteresovan je za kupovinu još sedam rudnika u Srbiji koji posluju u sastavu JP Podzemna eksploatacija uglja. Korporacija Mital osnovana je 1976. godine i posluje na èetiri kontinenta, a u našoj zemlji u njihovom vlasništvu je kraljevaèki Magnohrom.
 
Projekat obilaznice u Sokobanji
Jedan od projekata koji Sokobanji odavno nedostaje, a èija je preleminarna izrada krenula je PROJEKAT OBILAZNICE èiji je zadatak da teška teretna vozila uputi preko nove obilaznice, èime bi se saobraæaj u centru grada rasteretio, a vazduh zaštitio. Sa izgradnjom obilaznice mnogi problemi Sokobanje bili bi rešeni. Graðani naselja Èair nestrpljivo isèekuju poèetak izgradnje, dok graðane naselja Carine ovaj projekat pomalo zabrinjava.
 
Nasilje u porodici
Dana 16.03.2007. godine u 02,00 sati, policijski službenici Policijske stanice Sokobanja su lišili slobode Nenada M. (1985.) iz Sokobanje, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivièno delo teška telesna povreda iz èl. 121 st. 2 Kriviènog zakonika, na taj naèin što je dana 15.03.2007. godine, oko 21 sati, u sobi porodiène kuæe, nakon prepirke, drvenom palicom, više puta u predelu glave udario brata Senada M., nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, u vidu preloma glave, preloma podlaktica obeju ruku i kontuzije tela. Imenovani je sa kriviènom prijavom priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.
 
Dani Sokobanje u Nišu
Turistièka manifestacija "Dani Sokobanje" biæe održana 14. marta 2007. u Nišu. U okviru manifestacije biæe održan defile kroz centar grada, konferencija za novinare u zgradi Univerziteta i fotodokumentaciona izlošba kojom æe biti predstavljena Sokobanja u proteklih 170. godina. O danima Sokobanje u nišu obavešteni su svi niški mediji.
 
Master plan razvoja opštine Sokobanja
Master plan je plan pririoriteta sa moguænostima realizacije razvoja jednog turistièkog mesta u odreðenom vremenskom periodu koje æe uskoro dobiti i Sokobanja. Konkurs za izradu Master plana raspisan je od strane Ministarstva turizma trgovine i usluga. Opština Sokobanja je dobila novac iz NIP za izradu Master plana razvoja turizma, a posao je poveren slovenaèkoj firmi „Hosting Group“.
 
ADSL u Sokobanji
Asimetrièna Digitalna Pretplatnièka Linija (Asymmetric Digital Subscriber Line) – predstavlja novi servis  Za razliku od uobièajenog on-line pristupa putem “iznajmljene linije“ prvenstveno namenjenog biznis korisnicima, ili bežiènog (wireless) sistema, ADSL se zasniva na distribucionoj infrastukturi koja je prisutna u velikom broju domaæinstava i poslovnih objekata – telefonskoj parici.
 
Apel stanodavcima u Sokobanji
Poštovani stanodavci, zbog poveæane potražnje stanova i apartmana, pozivamo Vas da se postavite oglas kod nas i automatski poveæate promet gostiju u Vašim smeštajnim kapacitetima. Postavljanje oglasa sa fotografijama odn. reklamiranje je potpuno besplatno. Slike, opis i cene nam prosledite na sokobanja@gmail.com email. Pregled trenutnih ponuda možete pogledati ovde. Takoðe, odluèili smo da vam po veoma povoljnim cenama omoguæimo izradu kvalitetnih webprezentacija.
 
Plan grada sa 360° rotacionim slikama
Evo neèeg sasvim novog na portalu Sokobanje > Plan je napravljen u Flashu i pomoæu ovog interaktivnog plana Sokobanju možete upoznati na veoma interesantan naèin. Sa desne strane nalazi se mapa koju možete zumirati i pomerati, a na mapi se nalaze hotspot taèke koje su obraðene 360°. Trenutno imamo oko 10tak obraðenih hotspot taèaka u gradu, a tokom proleæa - kada se stvore bolji meterološki uslovi, obradiæemo još oko 30tak. Da ne dužimo mnogo, pogledajte ovde kako izgleda ovaj novi naèin interaktivnog prikazivanja našeg grada.
 
Konkurs za novog direktora
Upravni odbor Specijalne bolnice “Sokobanja” je na sednici održanoj 31.01.2007. godine doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog direktora pomenute bolnice, koji je stupio na snagu od 02.02.2007. godine.
 
„Bucko“ poskupeo
Na jucerašnjoj XX sednici Skupštine opštine Sokobanja je uzeto u razmatranje i donošenje rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o cenama troškova smeštaja i ishrane dece u celodnevnom i poludnevnom boravku Deèijeg vrtiæa „Bucko“ iz Sokobanje.
 
Svetosavske sveèanosti
Dan Svetog Save 27. januar u Sokobanji æe biti obeležen sveèanom akademijom. Organizatori su Crkva, Opština i dobrotvorno društvo "Sveti Sava". Održavanje svetosavske akademije finansijski æe pomoæi Opština. Muzièki sastav "Stupovi" pozvani su da uprilièe ovaj sveèani trenutak.
 
Brdske auto trke na Ozrenu
Brdske auto trke æe se uskoro održavati u Sokobanji. Predsednik opštine Miliša Diniæ potpisao je ugovor sa vlasnikom automobilskog kluba "G.A.G.A. Ford" iz Beograda. Predsednik oèekuje da æe ovim ugovorom Sokobanja dobiti više manifestacija koje æe okupiti znaèajan broj turista. Pored toga tokom održavanja auto trka biæe organizovana i škola za pomoænike sudija u autosportu na saveznom i evropskom rangu.
 
Rezultati izbora
Dana 21. 1. 2007. u celoj državi održani su izbori. U opštini Sokobanja glasalo se na 32. mesta. Od 32 izborna mesta 8 su u Sokobanji, a ostala su u selima. Od upisanih 16225 biraèa, svoje pravo iskoristilo je 56,91% odn. 9234 biraèa. 198 listiæa je proglašeno nevažeæim. Najveæi broj glasova dobila je SRS - 2924 odn. 31,67%. Posle nje sledi DS sa osvojenih 1984 glasova odn. 21,49%, a na treæem mestu je koalicija DSS-NS-JS sa osvojenih 1422 glasa odn. 15,40%
 
Lopovi odneli sef "Kuæe sreæe"
Policajci su samo nekoliko sati pošto je juèe rano ujutro u Sokobanji pokraden kiosk "Kuæe sreæe", koja se bavi uplatama igara na sreæu, i odnet metalni sef-kasa, uhapsila jednog Knjaževèanina i jednog Zajeèarca.
 
Bogojavljenje
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Bogojavljenje. U bogojavljenskoj noæi, prema drevnom verovanju otvara se nebo, a ko bi to opazio, Bog bi mu ispunio svaku želju. Mnogi su zato na oprezu celu noæ.
 
Aktuelne postnovogodišnje vesti
U Sokobanji Novu godinu je doèekalo svega 3.000 turista. Sutradan organizovano "sokobanjsko trežnjenje". Srpska pravoslavna crkva najavljuje Božiæne praznike. Za Novu godinu poèinjena 3 krivièna dela na štetu graðana. Dva rudara teže povreðena na rudniku "Soko". Karate klub "SokoTop" je organizovao polaganja za pojaseve i novogodišnju žurku.
 
<< Početak < Prethodna 41 42 43 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 1226 - 1255 of 1278

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: