Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 9 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas276
mod_vvisit_counterJuce803
mod_vvisit_counterOve nedelje3738
mod_vvisit_counterOvog meseca21117
Sokobanja
Loš roditeljski primer
Dana 25.05.2007.g. Dežurnoj službi Policijske stanice u Sokobanji prijavljeno je da se u hotelu “Zdravljak” jedno lice nedolièno ponaša u hotelskom bazenu. Policijski službenici utvrdili su da se radi o licu iz Šapca, koji je svoje dete staro 6.g. bacao u bazen a koje je plakalo i time je izazvao uznemirenje prisutnih gostiju na bazenu. Tokom intervencije dotièni nije želeo da se legitimiše i svo vreme je vreðao policajce. Sa kriviènom prijavom je priveden istražnom sudiji Opštisnkog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.
 
Skup “Ekološka istina 2007” u Sokobanji
15. nauèno-struèni skup "Ekološka istina" - 2007 održaæe se u hotelu "Zdravljak" od 27. do 29. maja. Na skupu možete uèestvovati kao izlagaè svojih proizvoda, opreme, tehnologija ili reklamirati svoju ustanovu štampanjem reklame u zborniku radova ciji je tiraž 300 primeraka i biæe distribuiran u oko 100 institucija širom Srbije, Crne Gore i oko 30 institucija širom Evrope. Organizator je Тehnièki fakultet - Bor, a suorganizatori su Zavod za zaštitu zdravlja "Timok" iz Zajeèara, Centar za  poljoprivredna i tehnološka istraživanja iz Zajeèara, Društvo mladih istraživaèa  iz Bora i Fakultet zaštite na radu iz Niša.
 
Akcija "Biramo najbolje"
OTKSU Organizaciji za kulturu, turizam i sport u toku je  akciji koja nosi naziv „Biramo najbolje“ u okviru koje æe se svakog meseca proglašavati najbolji, tj. najistaknutiji u odredjenoj oblasti u osam kategorija, a to su: zdravstvo, ugostiteljstvo, preduzetništvo ,saobraæaj i usluge, privatni stanodavci, dvorište – terasa ili balkon, domaæinstvo u seoskom turizmu i naj-gost, tj. osoba koja godinama dolazi u Sokobanju ili koja svojim radom ili inicijativama doprinosi afirmaciji Sokobanje.
 
Etno kutak "Grudonjske vodenice"
U Sokobanji je u toku je adaptacija vodenica na reci Gradašnici. Reè je o izgradnji svojevrsnog etno-kutka „Grudonjske vodenice”, koji æe obogatiti turistièku ponudu Sokobanje. Vodenice su stare preko dve stotine godina, a po završenoj adaptaciji zadržaæe svoju osnovnu fukciju. Kompleks æe biti namenjen turistima koji æe biti u prilici da sami sebi pripreme tradicionalni obrok, a takoðe i da naprave neki suvenir. Uz to, na ovom mestu održavaæe se etno veèeri i izvodiæe programi na temu tradicije i kulturne zaostavštine sokobanjskog kraja.
 
Predstavljen turistièki èasopis "Srbija - nacionalna revija"
Ministar trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije Bojan Dimitrijeviæ izjavio je da turistièki èasopis "Srbija - nacionalna revija“ predstavlja ureðivaèki i izdavaèki koncept koji Srbiju prikazuje u dobrom svetlu kroz više oblasti - ekonomiju, putovanja, kulturu, istoriju, duhovnu baštinu i mentalitet. Èasopis æe izlaziti jednom meseèno na srpskom i engleskom jeziku.
 
Ekološke akcije u Inðiji za primer
Ponovo pozitivni primeri dolaze nam iz indijske opštine koja je meðu prvima u Srbiji sprovela nov naèin upravljanja komunalnim otpadom koji sve više dobija na znaèaju. Kljucnu ulogu u tom poslu u Inðiji imaju Javno komunalno preduzece „Komunalac“ i opština Indija, ali i svi gradani, pravna i fizicka lica, koji su se rado ukljucili i podržali tako veliki posao, kao što je sepracija i reciklaža smeca. Opština Sokobanja koja nosi epitet "ekološke opštine" bi trebala da se sledi pozitivan primer ove opštine jer je situacija u opštini Sokobanja krajnje oèajna.
 
Lažne dojave zlonamernih
Uèenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ kasnili su jutros (22.maj 2007.) na ekskurziju zbog anonimne dojave da je jedan od autobusa u kvaru. Na tehnièkom pregledu ustanovljeno je da je autobus ispravan nakon èega su uèenici u osam sati krenuli za Kruševac.  Prema reèima Direktorke Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“  Jelene Milenoviæ radi se o zlonamernoj radnji kako bi se diskreditovala konkurencija. Potparolka policijske stanice Danijela Milovanoviæ iz Sokobanje potvrdila je lažnu prijavu.
 
Sastanak direktora turistièkih organizacija u Sokobanji
Direktor turistièke organizacije Srbije Miodrag Popoviæ zakazao je sastanak svih direktora turistièkih organizacija u sokobanjskom hotelu Zdravljak za 21. V. 2007. Na sastanku je bilo reci o predstojecoj turistickoj sezoni, turistièkim manifestacijama i seoskom turizmu. Povod održavanja sastanka u Sokobanji je jubilarna 170ta godišnjica sokobanjskog bavljenja turizmom i zdravstvom. Pored predstojece turisticke sezone, seoskog turizma i turistickih manifestacija na sastanku je bilo reci i o problemima sa kojima se turistièke organizacije gradova i opština susreæu.
 
Lideri sutrašnjice za održivi razvoj i životnu sredinu
Obeležavajuæi 22. maj - Meðunarodni dan biodiverziteta, „Ambasadori životne sredine“ i predstavnici Ambasade Holandije u Srbiji, u okviru projekta „Lideri sutrašnjice za održivi razvoj i životnu sredinu“, dodeliæe priznanja liderkama i liderima, kao i opštinama buduænosti za održivi razvoj i životnu sredinu. Opštini Sokobanja dodeljeno je priznanje a ceremonije æe se održati 22. maja u Beogradu.
 
Smanjenje siromaštva u Sokobanji
Komisija Vlade Republike Srbije za izbor lokalnih implementacionih partnera (LIP) u okviru programa Lokalne inicijative izabrala je deset projekata koji æe biti realizovani u narednih 15 meseci. Na ovom konkursu Nevladina organizacija OLI (Orgnaizacija za lokalnu inicijativu) kojom rukovodi Ivanoviæ Ljiljana potražila je i dobila 19 969 €. Proces primene Strategije za smanjenje siromaštva ima za cilj integraciju mera definisanih u SSS u redovan sistem planiranja, budžetiranja i primene od strane Vlade i kao i sprovoðenje SSS na lokalnom nivou.
 
Poèele radnièke sportske igre
Tokom druge polovine maja meseca u Hotelsko Turistièkom preduzeæu "Lepterija" doæi æe prve grupe gradnika na radièko-sportskim igrama. Inaèe svake godine veliki broj radinka iz cele Srbije Sokobanju tradicionalno poseæuje i boravi u ovom hotelskom preduzeæu. Prvi radnici koji æe posetiti Sokobanju su iz Elektroprivrede Srbije, a nakon njih hotel Zdravljak posetiæe uèesnici seminara "Ekološka istina" koji æe se održati u periodu od 27. do 29. maja.
 
Završeno renoviranje Doma zdravlja u Sokobanji
Renovirani deo sokobanjskog Doma zdravlja zvanièno je krenuo sa radom. Po nezvaniènim podavima oko 450.000 eura je uloženo sredstvima iz NIP-a. Direktor Slaviša Antonijeviæ smatra da su radovi kvalitetno odraženi i da je u planu nabavka kancelarijske opreme i još nekih medicinskih aparata. Nova je i moguænost da se pregled kod lekara zakaže telefonom.
 
Prva harmonika - Sokobanja
Sokobanja je poznata po festivalu "Prva harmonika - Sokobanja ". To je tradicionalno takmièenje harmonikaša u više kategorija: pionira, juniora, seniora i dueta. Menjali su se organizatori festivala i propozicije, ali je takmièenje uvek privlacilo brojne ljubitelje ovog instrumenta. Skoro svi pobednici i nosioci laskave titule "Prva harmonika Jugoslavije" kasnije su dobro napredovali i postali vrhunski majstori. Ove godine takmièenje je podeljeno u tri faze.
 
Radovi na ulepšavanju Sokobanje
Kao i obièno, pred poèetak turistièke sezone, u Sokobanji kreæu graðevinski radovi. U samom centru grada, prekoputa Robne kuæe izvode se radovi na rekonstrukciji trotoara i iviènjaka. Ulica Kneza Miloša napokon je završena i u sklopu sa mermernim šetalištem i zanatskim centrom sada èini skladnu celinu. Druga lokacija - Deèiji park “Sokoliæi” rekonstruisan je uz pomoæ donacije i sredstava izdvojenih iz Nacionalnog investicionog plana Republike Srbije.
 
Žurka@Lovaèki_dom_4.maj
 Party Obaveštavamo vas o predstojeæoj žurci u Sokobanji. Party je planiran 4 maja 2007.g. kod Lovaèkog Doma (iznad letnje pozornice). Doðite i ponesite svaki svoj atom pozitivne energije, pozivaju Vas Živeli Komaradi i drug GRUNF.  Pretprošlog petka na istom mestu puno pozitivnih ljudi na jednom mestu i sa dosta dobre energije u vazduhu, rezultiralo je zaista dobrim i pozitivnim provodom.

Pogledajte par fotografija sa te veèeri...

 
Paraglajding let iznad "sokolovih gnezda"

logo

Od ove turistièke sezone u Sokobanji se gostima i posetiocima pruža moguænost da lete paraglajderom. Start je na planini Ozren koja se uzdiže južno iznad Sokobanje, a alternativa su obronci planine Rtanj prema severu. Za nov turistièki sadržaj u ovoj poznatoj banji pobrinula se Poslovno turistièka agencija”ime agencije”u saradnji sa paraglajding klubovima jugoistoène Srbije. 2. maja paraglajderisti iz Boljevca, Aleksinca i Niša izvršili su uspešan prelet iznad Sokobanje koji smo okom kamere zabeležili.

 
Odlièna proslava 1.maja u Sokobanji
Oko 20.000 domaæih i stranih turista posetilo je Sokobanju ovih dana i uživalo u prelepom ambijentu i brojnim sportskim i kulturnim dešavanjima koji su pratili prvomajski praznik. Uranika je bilo na svim izletištima: Lepteriji, Sokogradu, Ozrenu, Grudnom, Kalinovici, Oènom, Vrmdžanskom, Bovanskom jezeru, Seselaèkoj peæini, izvoru Moravice itd. Za sve goste Sokobanje u 20 èasova uveèe, na trgu ispred „Miloševog konaka“ organizovan je koncert popularne domaæe grupe „Flamingosa“. Ugostitelji i turistièki radnici imali su pune ruke posla, a utisci gostiju sa kojima smo razgovarali apsolutno su pozitivni.
 
"Flamingosi" 1.maja u Sokobanji
Ovih dana Sokobanjèane je obradovala vest da æe popularna grupa ”Flamingosi” posetiti ovu banju i pritom održati koncert. Koncert je planiran za 1.maj i održaæe se na gradskom trgu sa poèetkom u 20 èasova i biæe besplatan za sve posetioce. Inaèe, ovaj koncert je samo jedan mnogih koji æe ove godine obeležiti 170. godina organizovanog turizma Sokobanje. Vlasnici ugostiteljskih radnji, stanodavci i hoteli spremili su interesantne programe za goste koje oèekuju u velikom broju. 
 
Završen 29. Meðunarodni sajam turizma 2007
29. Meðunarodni sajam turizma 2007. održan je od 26. do 29. aprila na Beogradskom sajmu. Na ovogodišnjem sajmu zabeležen je dvostruko veæi broj posetilaca nego prošle godine. Ovo je bila prilika da posetioci sajma turizma na jednom mestu vide celokupnu ponudu srpskog turizma, ali i sokobanjsku turistièku ponudu koja je nastupila jedinstveno na zajednièkom štandu OTKSa. Vlasnici turistièkih agencija zadovljni su položajem i velièinom štanda, dok drugi smatraju da je štand mogao biti i bolje opremljen. Na Sajmu dodeljene su i nagrade Tristièki cvet u 14 kategorija za 2006. godinu koje dodeljuje Turistièka organizacija Srbije.
 
Predstavljanje portala Sokobanje na lokalnoj SokoTV
Na lokalnoj SokoTV 30. aprila 2007. u okviru informativne emisije "TV Graf" predstavljen je Turistièki portal Sokobanje. Autor prezentacije iskoristio je priliku da naglasi da iza ovog projekta finansijski niti moralno ne stoji ni Opština Sokobanja niti Organizacija za turizam sport i kulturu. Iako autor od zvaniènih institucija niti nadležnih pomoæ nije tražio, samostalno je nastupio u Privrednoj komori Srbije gde je dobio pohvalu Društva za informatiku Srbije i publicitet u medijima. O ovom uspehu napravljen je èlanak koji možete pogledati.
 
Pohvala DIS-a projektu www.soko-banja.org
Društvo za informatiku Srbije (DIS) dodelilo je plakete za izvanredne doprinose u razvoju informatike u 2007. godini. Plakete za razvijen i uveden informacioni sistem dobili su "Telekom Srbija a.d.- TIS", kulturna mreža "Projekat Rastko" i beogradsko preduzeæe "Tia Janus" za medjunarodni sistem za digitalizaciju knjiga. Za razvijen i primenjen informatièki proizvod je dodeljena preduzeæu "RB Dženeral ekonomik" iz Beograda za EVL (AVL) sistem Foks za satelitsko praæenje vozila i upravljanje voznim parkom. Najbolje postavljeni web portal je prezentacija dnevnog lista "Politika", dok je pohvalu DIS-a za Internet portal Soko Banje dobio Saša Stojanoviæ za sajt koji sadrži i podatke o turistièkoj ponudi i smeštajnim kapacitetima u Soko Banji.
 
Šampioni turizma èetvrti put
Sokobanja koja slavi 170 godina organizovanog postojanja, po èetvrti put dobila specijalno priznanje Zlatno turistièko srce. Nagradu veæ 15 godina dodeljuje Internacionalni centar za unapreðenje ugostiteljstva i turizma „SACEN Internešenel“ za turistièko poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.   11.aprila u beogradskom hotelu "Interkontinental" uruèena su priznanja. Titulu turistièkog mesta godine poneo je Beograd,  liènost godine u turizmu  je Slobodan Milosavljeviæ. Šampion letnjeg turizma 2006. je Herceg Novi, a Jahorina je šampiona zimskog turizma. U zdravstvenom turizmu nagradu je ponela Banja Vruæica u Tesliæu, a u sportskom turizmu Sportski centar „Kovilovo“.
 
Prva ragbi utakmica u Sokobanji
Od 9.-13.4.2007. u Sokobanji je održan staž u organizaciji RSS. Uèestvovale su selekcije Srbije i Bugarske do 17 godina, treneri i sudije iz ove dve zemlje a staž je vodio Douglas Langley, sportski direktor Danskog Ragbi Saveza. Selekciji Srbije su, kao domaæini, prikljuèena 3 igraèa i trener RK «Ozren», Sokobanja. Na stažu je obraðivana postavka napada, utakmice su snimane i analizirane na zajednièkim sastancima. Pogledajte i video zapis sa utakimice.
 
Kup grada Niša na Bovanskom jezeru
Ovogodišnja regata u organizaciji Jedrilièarskog kluba Zoran Radosavljeviæ iz Niša, pod nazivom Meðunarodna jedrilièarska regata Paladijum za 8. Kup Grada Niša, održana je na Bovanskom jezeru 8 i 9. aprila. Ovogodišnja regata imala je meðunarodni karakter i održavala se u sklopu EBSA (meðunarodne asocijacije u okviru Evrobalkanskog regiona Niš-Sofija–Skoplje), uz uèešæe više od 50 takmièara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.
 
Paintball klub "ZIP"
Paintball klub je od danas zvanièno otvoren u staroj ciglani pored autobuske stanice. Paintball je taktièka sportska igra iz žanra ekstremnih, koja predstavlja IMITACIJU kratkih vatrenih kontakata, na ogranièenom prostoru. Za takvu vrstu imitacije koristi se specijalni pneumatski "marker", iz kojeg se puca lopticama punim boje. Paintball je izvanredno jednostavna igra u svojoj osnovnoj formi. Grupa ljudi se naizmenièno "lovi" i izbegava meðusobno, sve dok jedna osoba ili ekipa ne trijumfuje nad drugom. Pobednik je koji prvi postigne cilj ili poslednji koji ostane u igri.
 
Prezentacija portala Sokobanje u Privrednoj komori Srbije
Društvo za informatiku Srbije na osnovu èlana 14-a i èlana 15 Statuta  pristupilo prikupljanju predloga za dodelu PLAKETA DRUŠTVA ZA INFORMATIKU SRBIJE ZA IZVANREDNE DOPRINOSE U RAZVOJU INFORMATIKE U SRBIJI U 2007 GODINI. 3. aprila 2007. u Privrednoj komori Srbije u Beogradu u kategoriji POSTAVLJENI WEB SAJT pored projekta Vikipedije Srbije, dnevnog lista Politike, Narodne biblioteke Srije predstavljen je  portal  Sokobanje - www.soko-banja.org.
 
Sokobanjski rekord: 100.000 gostiju sa 1.000.000 noæenja!
„Sokobanja je zabeležila najmanji pad posete u proteklim teškim godinama. Turistièki radnici Sokobanje oèekuju ove godine posetu 100.000 gostiju, koji ce ostvariti milion noæenja!“ Sa ovakvim optimistièkim oèekivanjima, nastupili su i predsednik opštine Miliša Diniæ i direktor opštinske Organizacije za turizam, kulturu i sport, mr Slobodan Krstiæ, na konferenciji za novinare, u okviru završene dvodnevne manifestacije "Dani Sokobanje u Nišu".
 
Gradonaèelnici idite u Inðiju da uzmete pelcer
Strani investitori se utrkuju da ulažu, graðani sve poslove završavaju telefonom i preko interneta, nema korupcije. kopiraju ih stranci, ali u Srbiji nema zainteresovanih. U Inðiju dolazi najpoznatija svetska grupa, u Inðiji uloženo 300 miliona evra, u Inðiji posao dobilo 2000 ljudi... Znaèi može! Može i u Srbiji: i uspešno i moderno i lako i za primer drugima.
 
Kuvajæani na odmoru u Srbiji
Kuvajtska kompanija Al-Sajafe (Sajyafe) promoviše turistièku ponudu banja u Srbiji i upuæuje svoje graðane na odmor u Srbiju. Po ovom ugovoru koji je sklopljen tokom ovog meseca u Kuvajtu, predviðeno je da kuvajtski turisti posete Vrnjaèku Banju, banju Kanjižu, banju Koviljaèu, Ribarsku Banju i zavod "Èigota" na Zlatiboru. Kuvajæani æe reklamirati ove banje u Kuvajtu, a banje æe zauzvrat prilagoditi svoje usluge specifiènim potrebama inostranih turista.
 
Mitall zainteresovan za kupovinu rudnika "Soko"
Indijac Lakšmi Mital zainteresovan za kupovinu rudnika “Soko” kod Èitluka. Osim za ovaj, bogati indijac, zainteresovan je za kupovinu još sedam rudnika u Srbiji koji posluju u sastavu JP Podzemna eksploatacija uglja. Korporacija Mital osnovana je 1976. godine i posluje na èetiri kontinenta, a u našoj zemlji u njihovom vlasništvu je kraljevaèki Magnohrom.
 
<< Početak < Prethodna 41 42 43 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 1211 - 1240 of 1278

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: