Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas46
mod_vvisit_counterJuče1294
mod_vvisit_counterOve nedelje3206
mod_vvisit_counterOvog meseca27371
Naslovna
Pohvala DIS-a projektu www.soko-banja.org
Privredna komora SrbijeDruštvo za informatiku Srbije (DIS) dodelilo je plakete za izvanredne doprinose u razvoju informatike u 2007. godini. Plakete za razvijen i uveden informacioni sistem dobili su "Telekom Srbija a.d.- TIS", kulturna mreža "Projekat Rastko" i beogradsko preduzeće "Tia Janus" za medjunarodni sistem za digitalizaciju knjiga. Za razvijen i primenjen informatički proizvod je dodeljena preduzeću "RB Dženeral ekonomik" iz Beograda za EVL (AVL) sistem Foks za satelitsko praćenje vozila i upravljanje voznim parkom. Najbolje postavljeni web portal je prezentacija dnevnog lista "Politika", dok je pohvalu DIS-a za Internet portal Soko Banje dobio Saša Stojanović za sajt koji sadrži i podatke o turističkoj ponudi i smeštajnim kapacitetima u Soko Banji.
 
Šampioni turizma četvrti put
Image Sokobanja koja slavi 170 godina organizovanog postojanja, po četvrti put dobila specijalno priznanje Zlatno turističko srce. Nagradu već 15 godina dodeljuje Internacionalni centar za unapređenje ugostiteljstva i turizma „SACEN Internešenel“ za turističko poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.   11.aprila u beogradskom hotelu "Interkontinental" uručena su priznanja. Titulu turističkog mesta godine poneo je Beograd,  ličnost godine u turizmu  je Slobodan Milosavljević. Šampion letnjeg turizma 2006. je Herceg Novi, a Jahorina je šampiona zimskog turizma. U zdravstvenom turizmu nagradu je ponela Banja Vrućica u Tesliću, a u sportskom turizmu Sportski centar „Kovilovo“.
 
Prva ragbi utakmica u Sokobanji
ImageOd 9.-13.4.2007. u Sokobanji je održan staž u organizaciji RSS. Učestvovale su selekcije Srbije i Bugarske do 17 godina, treneri i sudije iz ove dve zemlje a staž je vodio Douglas Langley, sportski direktor Danskog Ragbi Saveza. Selekciji Srbije su, kao domaćini, priključena 3 igrača i trener RK «Ozren», Sokobanja. Na stažu je obrađivana postavka napada, utakmice su snimane i analizirane na zajedničkim sastancima. Pogledajte i video zapis sa utakimice.
 
Kup grada Niša na Bovanskom jezeru
ImageOvogodišnja regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Zoran Radosavljević iz Niša, pod nazivom Međunarodna jedriličarska regata Paladijum za 8. Kup Grada Niša, održana je na Bovanskom jezeru 8 i 9. aprila. Ovogodišnja regata imala je međunarodni karakter i održavala se u sklopu EBSA (međunarodne asocijacije u okviru Evrobalkanskog regiona Niš-Sofija–Skoplje), uz učešće više od 50 takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.
 
Paintball klub "ZIP"
ImagePaintball klub je od danas zvanično otvoren u staroj ciglani pored autobuske stanice. Paintball je taktička sportska igra iz žanra ekstremnih, koja predstavlja IMITACIJU kratkih vatrenih kontakata, na ograničenom prostoru. Za takvu vrstu imitacije koristi se specijalni pneumatski "marker", iz kojeg se puca lopticama punim boje. Paintball je izvanredno jednostavna igra u svojoj osnovnoj formi. Grupa ljudi se naizmenično "lovi" i izbegava međusobno, sve dok jedna osoba ili ekipa ne trijumfuje nad drugom. Pobednik je koji prvi postigne cilj ili poslednji koji ostane u igri.
 
Prezentacija portala Sokobanje u Privrednoj komori Srbije
ImageDruštvo za informatiku Srbije na osnovu člana 14-a i člana 15 Statuta  pristupilo prikupljanju predloga za dodelu PLAKETA DRUŠTVA ZA INFORMATIKU SRBIJE ZA IZVANREDNE DOPRINOSE U RAZVOJU INFORMATIKE U SRBIJI U 2007 GODINI. 3. aprila 2007. u Privrednoj komori Srbije u Beogradu u kategoriji POSTAVLJENI WEB SAJT pored projekta Vikipedije Srbije, dnevnog lista Politike, Narodne biblioteke Srije predstavljen je  portal  Sokobanje - www.soko-banja.org.
 
Sokobanjski rekord: 100.000 gostiju sa 1.000.000 noćenja!
„Sokobanja je zabeležila najmanji pad posete u proteklim teškim godinama. Turistički radnici Sokobanje očekuju ove godine posetu 100.000 gostiju, koji ce ostvariti milion noćenja!“ Sa ovakvim optimističkim očekivanjima, nastupili su i predsednik opštine Miliša Dinić i direktor opštinske Organizacije za turizam, kulturu i sport, mr Slobodan Krstić, na konferenciji za novinare, u okviru završene dvodnevne manifestacije "Dani Sokobanje u Nišu".
 
Gradonačelnici idite u Inđiju da uzmete pelcer
Strani investitori se utrkuju da ulažu, građani sve poslove završavaju telefonom i preko interneta, nema korupcije. kopiraju ih stranci, ali u Srbiji nema zainteresovanih. U Inđiju dolazi najpoznatija svetska grupa, u Inđiji uloženo 300 miliona evra, u Inđiji posao dobilo 2000 ljudi... Znači može! Može i u Srbiji: i uspešno i moderno i lako i za primer drugima.
 
Kuvajćani na odmoru u Srbiji
ImageKuvajtska kompanija Al-Sajafe (Sajyafe) promoviše turističku ponudu banja u Srbiji i upućuje svoje građane na odmor u Srbiju. Po ovom ugovoru koji je sklopljen tokom ovog meseca u Kuvajtu, predviđeno je da kuvajtski turisti posete Vrnjačku Banju, banju Kanjižu, banju Koviljaču, Ribarsku Banju i zavod "Čigota" na Zlatiboru. Kuvajćani će reklamirati ove banje u Kuvajtu, a banje će zauzvrat prilagoditi svoje usluge specifičnim potrebama inostranih turista.
 
Mitall zainteresovan za kupovinu rudnika "Soko"
ImageIndijac Lakšmi Mital zainteresovan za kupovinu rudnika “Soko” kod Čitluka. Osim za ovaj, bogati indijac, zainteresovan je za kupovinu još sedam rudnika u Srbiji koji posluju u sastavu JP Podzemna eksploatacija uglja. Korporacija Mital osnovana je 1976. godine i posluje na četiri kontinenta, a u našoj zemlji u njihovom vlasništvu je kraljevački Magnohrom.
 
Projekat obilaznice u Sokobanji
ImageJedan od projekata koji Sokobanji odavno nedostaje, a čija je preleminarna izrada krenula je PROJEKAT OBILAZNICE čiji je zadatak da teška teretna vozila uputi preko nove obilaznice, čime bi se saobraćaj u centru grada rasteretio, a vazduh zaštitio. Sa izgradnjom obilaznice mnogi problemi Sokobanje bili bi rešeni. Građani naselja Čair nestrpljivo isčekuju početak izgradnje, dok građane naselja Carine ovaj projekat pomalo zabrinjava.
 
Nasilje u porodici
Dana 16.03.2007. godine u 02,00 sati, policijski službenici Policijske stanice Sokobanja su lišili slobode Nenada M. (1985.) iz Sokobanje, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda iz čl. 121 st. 2 Krivičnog zakonika, na taj način što je dana 15.03.2007. godine, oko 21 sati, u sobi porodične kuće, nakon prepirke, drvenom palicom, više puta u predelu glave udario brata Senada M., nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, u vidu preloma glave, preloma podlaktica obeju ruku i kontuzije tela. Imenovani je sa krivičnom prijavom priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.
 
Dani Sokobanje u Nišu
ImageTuristička manifestacija "Dani Sokobanje" biće održana 14. marta 2007. u Nišu. U okviru manifestacije biće održan defile kroz centar grada, konferencija za novinare u zgradi Univerziteta i fotodokumentaciona izlošba kojom će biti predstavljena Sokobanja u proteklih 170. godina. O danima Sokobanje u nišu obavešteni su svi niški mediji.
 
Master plan razvoja opštine Sokobanja
Master plan je plan pririoriteta sa mogućnostima realizacije razvoja jednog turističkog mesta u određenom vremenskom periodu koje će uskoro dobiti i Sokobanja. Konkurs za izradu Master plana raspisan je od strane Ministarstva turizma trgovine i usluga. Opština Sokobanja je dobila novac iz NIP za izradu Master plana razvoja turizma, a posao je poveren slovenačkoj firmi „Hosting Group“.
 
ADSL u Sokobanji
ImageAsimetrična Digitalna Pretplatnička Linija (Asymmetric Digital Subscriber Line) – predstavlja novi servis  Za razliku od uobičajenog on-line pristupa putem “iznajmljene linije“ prvenstveno namenjenog biznis korisnicima, ili bežičnog (wireless) sistema, ADSL se zasniva na distribucionoj infrastukturi koja je prisutna u velikom broju domaćinstava i poslovnih objekata – telefonskoj parici.
 
Apel stanodavcima u Sokobanji
ImagePoštovani stanodavci, zbog povećane potražnje stanova i apartmana, pozivamo Vas da se postavite oglas kod nas i automatski povećate promet gostiju u Vašim smeštajnim kapacitetima. Postavljanje oglasa sa fotografijama odn. reklamiranje je potpuno besplatno. Slike, opis i cene nam prosledite na sokobanja@gmail.com email. Pregled trenutnih ponuda možete pogledati ovde. Takođe, odlučili smo da vam po veoma povoljnim cenama omogućimo izradu kvalitetnih webprezentacija.
 
Plan grada sa 360° rotacionim slikama
Evo nečeg sasvim novog na portalu Sokobanje > Plan je napravljen u Flashu i pomoću ovog interaktivnog plana Sokobanju možete upoznati na veoma interesantan način. Sa desne strane nalazi se mapa koju možete zumirati i pomerati, a na mapi se nalaze hotspot tačke koje su obrađene 360°. Trenutno imamo oko 10tak obrađenih hotspot tačaka u gradu, a tokom proleća - kada se stvore bolji meterološki uslovi, obradićemo još oko 30tak. Da ne dužimo mnogo, pogledajte ovde kako izgleda ovaj novi način interaktivnog prikazivanja našeg grada.
 
Konkurs za novog direktora
ImageUpravni odbor Specijalne bolnice “Sokobanja” je na sednici održanoj 31.01.2007. godine doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog direktora pomenute bolnice, koji je stupio na snagu od 02.02.2007. godine.
 
„Bucko“ poskupeo
ImageNa jucerašnjoj XX sednici Skupštine opštine Sokobanja je uzeto u razmatranje i donošenje rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o cenama troškova smeštaja i ishrane dece u celodnevnom i poludnevnom boravku Dečijeg vrtića „Bucko“ iz Sokobanje.
 
Svetosavske svečanosti
ImageDan Svetog Save 27. januar u Sokobanji će biti obeležen svečanom akademijom. Organizatori su Crkva, Opština i dobrotvorno društvo "Sveti Sava". Održavanje svetosavske akademije finansijski će pomoći Opština. Muzički sastav "Stupovi" pozvani su da upriliče ovaj svečani trenutak.
 
Brdske auto trke na Ozrenu
ImageBrdske auto trke će se uskoro održavati u Sokobanji. Predsednik opštine Miliša Dinić potpisao je ugovor sa vlasnikom automobilskog kluba "G.A.G.A. Ford" iz Beograda. Predsednik očekuje da će ovim ugovorom Sokobanja dobiti više manifestacija koje će okupiti značajan broj turista. Pored toga tokom održavanja auto trka biće organizovana i škola za pomoćnike sudija u autosportu na saveznom i evropskom rangu.
 
Rezultati izbora
ImageDana 21. 1. 2007. u celoj državi održani su izbori. U opštini Sokobanja glasalo se na 32. mesta. Od 32 izborna mesta 8 su u Sokobanji, a ostala su u selima. Od upisanih 16225 birača, svoje pravo iskoristilo je 56,91% odn. 9234 birača. 198 listića je proglašeno nevažećim. Najveći broj glasova dobila je SRS - 2924 odn. 31,67%. Posle nje sledi DS sa osvojenih 1984 glasova odn. 21,49%, a na trećem mestu je koalicija DSS-NS-JS sa osvojenih 1422 glasa odn. 15,40%
 
Lopovi odneli sef "Kuće sreće"
Policajci su samo nekoliko sati pošto je juče rano ujutro u Sokobanji pokraden kiosk "Kuće sreće", koja se bavi uplatama igara na sreću, i odnet metalni sef-kasa, uhapsila jednog Knjaževčanina i jednog Zaječarca.
 
Bogojavljenje
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Bogojavljenje. U bogojavljenskoj noći, prema drevnom verovanju otvara se nebo, a ko bi to opazio, Bog bi mu ispunio svaku želju. Mnogi su zato na oprezu celu noć.
 
Aktuelne postnovogodišnje vesti
U Sokobanji Novu godinu je dočekalo svega 3.000 turista. Sutradan organizovano "sokobanjsko trežnjenje". Srpska pravoslavna crkva najavljuje Božićne praznike. Za Novu godinu počinjena 3 krivična dela na štetu građana. Dva rudara teže povređena na rudniku "Soko". Karate klub "SokoTop" je organizovao polaganja za pojaseve i novogodišnju žurku.
 
Doček Nove 2007. godine
ImageDoček Nove 2007. godine u Sokobanji organizuju skoro svi hoteli, restorani i kafići u gradu. Među prvima koji su nam poslali ponude su Hotel "Zdravljak" ,Hotel "Sunce" i PL "Banjica". Pozivamo i ostale organizatore da nam proslede njihove ponude. U Hotelu "Zdravljak" svečana večera 31.12.2006 iznosi 3.800 dinara, a u Hotelu "Sunce" iznosi 3.989 dinara, dok u PL "Banjici" izosi 2.800 dinara.
 
Dolijali razbojnici
Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru – Policijske stanice u Sokobanji su dana 05.12.2006.godine odredili zadržavanje Radmili G. (28) i Nebojši M. (28), oboje iz Berilja, opština Prokuplje, zbog osnovane sumnje da su izvršili  krivično delo razbojništva 20.11.2006 u selu Jošanica. Osumnjičeni su tada uz upotrebu sile oteli jednoj porodici 600 evra i dva kilograma zlata.
 
Masovna tuča @ Uno
Dana 25.11.2006.godine, oko 03,30 sati, sokobanjskoj policiji je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u blizini diskoteke "Uno'' u Sokobanji. Izlaskom na lice mesta policijski službenici Policijske stanice u Sokobanji, utvrdili da je nakon kraće svađe, došlo do međusobne tuče između Ivana P.( 1990.g. ), Marka Đ.( 1984.g.), maloletnih S.M.(1990.g.) i V.A.( 1990.g.) i sa druge strane Bojana Č. (1983.g.), Milana A.( 1983.g.) , Miloša N.( 1983.g.)  i Darka T.( 1983.g.) svi iz Sokobanje. U ovoj tuči su dva lica lakše povređena, te su nakon pružanja medicinske pomoći u Domu zdravlja u Sokobanji, na dalje lečenje upućeni i KBC "Niš''. Nakon provere svih okolnosti ovog događaja, protiv učesnika tuče će biti podnete odgovarajuće prijave.
 
Svetski dan hronične opstruktivne bolesti pluća
ImageU sredu 15. novembra građani i gosti Sokobanje biće u mogućnosti da izvrše pregled disajnih puteva u Specijalnoj bolnici "Sokobanja" a povodom svetskog dana hronične opstruktivne bolesti pluća - četvrtog svetskog uzročnika smrti! Dijagnoza se potvrđuje uz pomoć posebnog aparata - spirometra, a sam pregled je besplatan. HOBP nije isto što i astma. Ipak između astme i HOBP-a ima preklapanja i ista osoba može da oboli od obe bolesti.
 
Spor opštine i Specijalne bolnice
U toku je spor oko vlasništva parkovskih, odnosno zelenih banjskih površina u Sokobanji, jer pravo na parkove polažu i Specijalna bolnica i Opština Sokobanja, pa se očekuje arbitraža Republičkog geodetskog zavoda.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 41 42 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 1211 - 1240 of 1258