Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 33 gost/a i 1 član/a.
  • olioli (van)
mod_vvisit_counterDanas1044
mod_vvisit_counterJu?e1527
mod_vvisit_counterOve nedelje7519
mod_vvisit_counterOvog meseca42515
Sokobanja
Akcija "Biramo najbolje"
OTKSU Organizaciji za kulturu, turizam i sport u toku je  akciji koja nosi naziv „Biramo najbolje“ u okviru koje će se svakog meseca proglašavati najbolji, tj. najistaknutiji u odredjenoj oblasti u osam kategorija, a to su: zdravstvo, ugostiteljstvo, preduzetništvo ,saobraćaj i usluge, privatni stanodavci, dvorište – terasa ili balkon, domaćinstvo u seoskom turizmu i naj-gost, tj. osoba koja godinama dolazi u Sokobanju ili koja svojim radom ili inicijativama doprinosi afirmaciji Sokobanje.
 
Etno kutak "Grudonjske vodenice"
Grudonjske vodenivceU Sokobanji je u toku je adaptacija vodenica na reci Gradašnici. Reč je o izgradnji svojevrsnog etno-kutka „Grudonjske vodenice”, koji će obogatiti turističku ponudu Sokobanje. Vodenice su stare preko dve stotine godina, a po završenoj adaptaciji zadržaće svoju osnovnu fukciju. Kompleks će biti namenjen turistima koji će biti u prilici da sami sebi pripreme tradicionalni obrok, a takođe i da naprave neki suvenir. Uz to, na ovom mestu održavaće se etno večeri i izvodiće programi na temu tradicije i kulturne zaostavštine sokobanjskog kraja.
 
Predstavljen turistički časopis "Srbija - nacionalna revija"
ImageMinistar trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije Bojan Dimitrijević izjavio je da turistički časopis "Srbija - nacionalna revija“ predstavlja uređivački i izdavački koncept koji Srbiju prikazuje u dobrom svetlu kroz više oblasti - ekonomiju, putovanja, kulturu, istoriju, duhovnu baštinu i mentalitet. Časopis će izlaziti jednom mesečno na srpskom i engleskom jeziku.
 
Ekološke akcije u Inđiji za primer
ImagePonovo pozitivni primeri dolaze nam iz indijske opštine koja je među prvima u Srbiji sprovela nov način upravljanja komunalnim otpadom koji sve više dobija na značaju. Kljucnu ulogu u tom poslu u Inđiji imaju Javno komunalno preduzece „Komunalac“ i opština Indija, ali i svi gradani, pravna i fizicka lica, koji su se rado ukljucili i podržali tako veliki posao, kao što je sepracija i reciklaža smeca. Opština Sokobanja koja nosi epitet "ekološke opštine" bi trebala da se sledi pozitivan primer ove opštine jer je situacija u opštini Sokobanja krajnje očajna.
 
Lažne dojave zlonamernih
ImageUčenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ kasnili su jutros (22.maj 2007.) na ekskurziju zbog anonimne dojave da je jedan od autobusa u kvaru. Na tehničkom pregledu ustanovljeno je da je autobus ispravan nakon čega su učenici u osam sati krenuli za Kruševac.  Prema rečima Direktorke Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“  Jelene Milenović radi se o zlonamernoj radnji kako bi se diskreditovala konkurencija. Potparolka policijske stanice Danijela Milovanović iz Sokobanje potvrdila je lažnu prijavu.
 
Sastanak direktora turističkih organizacija u Sokobanji
Miodrag PopovićDirektor turističke organizacije Srbije Miodrag Popović zakazao je sastanak svih direktora turističkih organizacija u sokobanjskom hotelu Zdravljak za 21. V. 2007. Na sastanku je bilo reci o predstojecoj turistickoj sezoni, turističkim manifestacijama i seoskom turizmu. Povod održavanja sastanka u Sokobanji je jubilarna 170ta godišnjica sokobanjskog bavljenja turizmom i zdravstvom. Pored predstojece turisticke sezone, seoskog turizma i turistickih manifestacija na sastanku je bilo reci i o problemima sa kojima se turističke organizacije gradova i opština susreću.
 
Lideri sutrašnjice za održivi razvoj i životnu sredinu
ImageObeležavajući 22. maj - Međunarodni dan biodiverziteta, „Ambasadori životne sredine“ i predstavnici Ambasade Holandije u Srbiji, u okviru projekta „Lideri sutrašnjice za održivi razvoj i životnu sredinu“, dodeliće priznanja liderkama i liderima, kao i opštinama budućnosti za održivi razvoj i životnu sredinu. Opštini Sokobanja dodeljeno je priznanje a ceremonije će se održati 22. maja u Beogradu.
 
Smanjenje siromaštva u Sokobanji
Smanjenje siromaštvaKomisija Vlade Republike Srbije za izbor lokalnih implementacionih partnera (LIP) u okviru programa Lokalne inicijative izabrala je deset projekata koji će biti realizovani u narednih 15 meseci. Na ovom konkursu Nevladina organizacija OLI (Orgnaizacija za lokalnu inicijativu) kojom rukovodi Ivanović Ljiljana potražila je i dobila 19 969 €. Proces primene Strategije za smanjenje siromaštva ima za cilj integraciju mera definisanih u SSS u redovan sistem planiranja, budžetiranja i primene od strane Vlade i kao i sprovođenje SSS na lokalnom nivou.
 
Počele radničke sportske igre
Hotel ZdravljakTokom druge polovine maja meseca u Hotelsko Turističkom preduzeću "Lepterija" doći će prve grupe gradnika na radičko-sportskim igrama. Inače svake godine veliki broj radinka iz cele Srbije Sokobanju tradicionalno posećuje i boravi u ovom hotelskom preduzeću. Prvi radnici koji će posetiti Sokobanju su iz Elektroprivrede Srbije, a nakon njih hotel Zdravljak posetiće učesnici seminara "Ekološka istina" koji će se održati u periodu od 27. do 29. maja.
 
Završeno renoviranje Doma zdravlja u Sokobanji
Dom ZdravljaRenovirani deo sokobanjskog Doma zdravlja zvanično je krenuo sa radom. Po nezvaničnim podavima oko 450.000 eura je uloženo sredstvima iz NIP-a. Direktor Slaviša Antonijević smatra da su radovi kvalitetno odraženi i da je u planu nabavka kancelarijske opreme i još nekih medicinskih aparata. Nova je i mogućnost da se pregled kod lekara zakaže telefonom.
 
Prva harmonika - Sokobanja
HarmonikaSokobanja je poznata po festivalu "Prva harmonika - Sokobanja ". To je tradicionalno takmičenje harmonikaša u više kategorija: pionira, juniora, seniora i dueta. Menjali su se organizatori festivala i propozicije, ali je takmičenje uvek privlacilo brojne ljubitelje ovog instrumenta. Skoro svi pobednici i nosioci laskave titule "Prva harmonika Jugoslavije" kasnije su dobro napredovali i postali vrhunski majstori. Ove godine takmičenje je podeljeno u tri faze.
 
Radovi na ulepšavanju Sokobanje
ImageKao i obično, pred početak turističke sezone, u Sokobanji kreću građevinski radovi. U samom centru grada, prekoputa Robne kuće izvode se radovi na rekonstrukciji trotoara i ivičnjaka. Ulica Kneza Miloša napokon je završena i u sklopu sa mermernim šetalištem i zanatskim centrom sada čini skladnu celinu. Druga lokacija - Dečiji park “Sokolići” rekonstruisan je uz pomoć donacije i sredstava izdvojenih iz Nacionalnog investicionog plana Republike Srbije.
 
Žurka@Lovački_dom_4.maj
 Party Obaveštavamo vas o predstojećoj žurci u Sokobanji. Party je planiran 4 maja 2007.g. kod Lovačkog Doma (iznad letnje pozornice). Dođite i ponesite svaki svoj atom pozitivne energije, pozivaju Vas Živeli Komaradi i drug GRUNF.  Pretprošlog petka na istom mestu puno pozitivnih ljudi na jednom mestu i sa dosta dobre energije u vazduhu, rezultiralo je zaista dobrim i pozitivnim provodom.

Pogledajte par fotografija sa te večeri...

 
Paraglajding let iznad "sokolovih gnezda"

logo

Od ove turističke sezone u Sokobanji se gostima i posetiocima pruža mogućnost da lete paraglajderom. Start je na planini Ozren koja se uzdiže južno iznad Sokobanje, a alternativa su obronci planine Rtanj prema severu. Za nov turistički sadržaj u ovoj poznatoj banji pobrinula se Poslovno turistička agencija”ime agencije”u saradnji sa paraglajding klubovima jugoistočne Srbije. 2. maja paraglajderisti iz Boljevca, Aleksinca i Niša izvršili su uspešan prelet iznad Sokobanje koji smo okom kamere zabeležili.

 
Odlična proslava 1.maja u Sokobanji
ImageOko 20.000 domaćih i stranih turista posetilo je Sokobanju ovih dana i uživalo u prelepom ambijentu i brojnim sportskim i kulturnim dešavanjima koji su pratili prvomajski praznik. Uranika je bilo na svim izletištima: Lepteriji, Sokogradu, Ozrenu, Grudnom, Kalinovici, Očnom, Vrmdžanskom, Bovanskom jezeru, Seselačkoj pećini, izvoru Moravice itd. Za sve goste Sokobanje u 20 časova uveče, na trgu ispred „Miloševog konaka“ organizovan je koncert popularne domaće grupe „Flamingosa“. Ugostitelji i turistički radnici imali su pune ruke posla, a utisci gostiju sa kojima smo razgovarali apsolutno su pozitivni.
 
"Flamingosi" 1.maja u Sokobanji
ImageOvih dana Sokobanjčane je obradovala vest da će popularna grupa ”Flamingosi” posetiti ovu banju i pritom održati koncert. Koncert je planiran za 1.maj i održaće se na gradskom trgu sa početkom u 20 časova i biće besplatan za sve posetioce. Inače, ovaj koncert je samo jedan mnogih koji će ove godine obeležiti 170. godina organizovanog turizma Sokobanje. Vlasnici ugostiteljskih radnji, stanodavci i hoteli spremili su interesantne programe za goste koje očekuju u velikom broju. 
 
Završen 29. Međunarodni sajam turizma 2007
Image29. Međunarodni sajam turizma 2007. održan je od 26. do 29. aprila na Beogradskom sajmu. Na ovogodišnjem sajmu zabeležen je dvostruko veći broj posetilaca nego prošle godine. Ovo je bila prilika da posetioci sajma turizma na jednom mestu vide celokupnu ponudu srpskog turizma, ali i sokobanjsku turističku ponudu koja je nastupila jedinstveno na zajedničkom štandu OTKSa. Vlasnici turističkih agencija zadovljni su položajem i veličinom štanda, dok drugi smatraju da je štand mogao biti i bolje opremljen. Na Sajmu dodeljene su i nagrade Tristički cvet u 14 kategorija za 2006. godinu koje dodeljuje Turistička organizacija Srbije.
 
Predstavljanje portala Sokobanje na lokalnoj SokoTV
Saša StojanovićNa lokalnoj SokoTV 30. aprila 2007. u okviru informativne emisije "TV Graf" predstavljen je Turistički portal Sokobanje. Autor prezentacije iskoristio je priliku da naglasi da iza ovog projekta finansijski niti moralno ne stoji ni Opština Sokobanja niti Organizacija za turizam sport i kulturu. Iako autor od zvaničnih institucija niti nadležnih pomoć nije tražio, samostalno je nastupio u Privrednoj komori Srbije gde je dobio pohvalu Društva za informatiku Srbije i publicitet u medijima. O ovom uspehu napravljen je članak koji možete pogledati.
 
Pohvala DIS-a projektu www.soko-banja.org
Privredna komora SrbijeDruštvo za informatiku Srbije (DIS) dodelilo je plakete za izvanredne doprinose u razvoju informatike u 2007. godini. Plakete za razvijen i uveden informacioni sistem dobili su "Telekom Srbija a.d.- TIS", kulturna mreža "Projekat Rastko" i beogradsko preduzeće "Tia Janus" za medjunarodni sistem za digitalizaciju knjiga. Za razvijen i primenjen informatički proizvod je dodeljena preduzeću "RB Dženeral ekonomik" iz Beograda za EVL (AVL) sistem Foks za satelitsko praćenje vozila i upravljanje voznim parkom. Najbolje postavljeni web portal je prezentacija dnevnog lista "Politika", dok je pohvalu DIS-a za Internet portal Soko Banje dobio Saša Stojanović za sajt koji sadrži i podatke o turističkoj ponudi i smeštajnim kapacitetima u Soko Banji.
 
Šampioni turizma četvrti put
Image Sokobanja koja slavi 170 godina organizovanog postojanja, po četvrti put dobila specijalno priznanje Zlatno turističko srce. Nagradu već 15 godina dodeljuje Internacionalni centar za unapređenje ugostiteljstva i turizma „SACEN Internešenel“ za turističko poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.   11.aprila u beogradskom hotelu "Interkontinental" uručena su priznanja. Titulu turističkog mesta godine poneo je Beograd,  ličnost godine u turizmu  je Slobodan Milosavljević. Šampion letnjeg turizma 2006. je Herceg Novi, a Jahorina je šampiona zimskog turizma. U zdravstvenom turizmu nagradu je ponela Banja Vrućica u Tesliću, a u sportskom turizmu Sportski centar „Kovilovo“.
 
Prva ragbi utakmica u Sokobanji
ImageOd 9.-13.4.2007. u Sokobanji je održan staž u organizaciji RSS. Učestvovale su selekcije Srbije i Bugarske do 17 godina, treneri i sudije iz ove dve zemlje a staž je vodio Douglas Langley, sportski direktor Danskog Ragbi Saveza. Selekciji Srbije su, kao domaćini, priključena 3 igrača i trener RK «Ozren», Sokobanja. Na stažu je obrađivana postavka napada, utakmice su snimane i analizirane na zajedničkim sastancima. Pogledajte i video zapis sa utakimice.
 
Kup grada Niša na Bovanskom jezeru
ImageOvogodišnja regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Zoran Radosavljević iz Niša, pod nazivom Međunarodna jedriličarska regata Paladijum za 8. Kup Grada Niša, održana je na Bovanskom jezeru 8 i 9. aprila. Ovogodišnja regata imala je međunarodni karakter i održavala se u sklopu EBSA (međunarodne asocijacije u okviru Evrobalkanskog regiona Niš-Sofija–Skoplje), uz učešće više od 50 takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.
 
Paintball klub "ZIP"
ImagePaintball klub je od danas zvanično otvoren u staroj ciglani pored autobuske stanice. Paintball je taktička sportska igra iz žanra ekstremnih, koja predstavlja IMITACIJU kratkih vatrenih kontakata, na ograničenom prostoru. Za takvu vrstu imitacije koristi se specijalni pneumatski "marker", iz kojeg se puca lopticama punim boje. Paintball je izvanredno jednostavna igra u svojoj osnovnoj formi. Grupa ljudi se naizmenično "lovi" i izbegava međusobno, sve dok jedna osoba ili ekipa ne trijumfuje nad drugom. Pobednik je koji prvi postigne cilj ili poslednji koji ostane u igri.
 
Prezentacija portala Sokobanje u Privrednoj komori Srbije
ImageDruštvo za informatiku Srbije na osnovu člana 14-a i člana 15 Statuta  pristupilo prikupljanju predloga za dodelu PLAKETA DRUŠTVA ZA INFORMATIKU SRBIJE ZA IZVANREDNE DOPRINOSE U RAZVOJU INFORMATIKE U SRBIJI U 2007 GODINI. 3. aprila 2007. u Privrednoj komori Srbije u Beogradu u kategoriji POSTAVLJENI WEB SAJT pored projekta Vikipedije Srbije, dnevnog lista Politike, Narodne biblioteke Srije predstavljen je  portal  Sokobanje - www.soko-banja.org.
 
Sokobanjski rekord: 100.000 gostiju sa 1.000.000 noćenja!
„Sokobanja je zabeležila najmanji pad posete u proteklim teškim godinama. Turistički radnici Sokobanje očekuju ove godine posetu 100.000 gostiju, koji ce ostvariti milion noćenja!“ Sa ovakvim optimističkim očekivanjima, nastupili su i predsednik opštine Miliša Dinić i direktor opštinske Organizacije za turizam, kulturu i sport, mr Slobodan Krstić, na konferenciji za novinare, u okviru završene dvodnevne manifestacije "Dani Sokobanje u Nišu".
 
Gradonačelnici idite u Inđiju da uzmete pelcer
Strani investitori se utrkuju da ulažu, građani sve poslove završavaju telefonom i preko interneta, nema korupcije. kopiraju ih stranci, ali u Srbiji nema zainteresovanih. U Inđiju dolazi najpoznatija svetska grupa, u Inđiji uloženo 300 miliona evra, u Inđiji posao dobilo 2000 ljudi... Znači može! Može i u Srbiji: i uspešno i moderno i lako i za primer drugima.
 
Kuvajćani na odmoru u Srbiji
ImageKuvajtska kompanija Al-Sajafe (Sajyafe) promoviše turističku ponudu banja u Srbiji i upućuje svoje građane na odmor u Srbiju. Po ovom ugovoru koji je sklopljen tokom ovog meseca u Kuvajtu, predviđeno je da kuvajtski turisti posete Vrnjačku Banju, banju Kanjižu, banju Koviljaču, Ribarsku Banju i zavod "Čigota" na Zlatiboru. Kuvajćani će reklamirati ove banje u Kuvajtu, a banje će zauzvrat prilagoditi svoje usluge specifičnim potrebama inostranih turista.
 
Mitall zainteresovan za kupovinu rudnika "Soko"
ImageIndijac Lakšmi Mital zainteresovan za kupovinu rudnika “Soko” kod Čitluka. Osim za ovaj, bogati indijac, zainteresovan je za kupovinu još sedam rudnika u Srbiji koji posluju u sastavu JP Podzemna eksploatacija uglja. Korporacija Mital osnovana je 1976. godine i posluje na četiri kontinenta, a u našoj zemlji u njihovom vlasništvu je kraljevački Magnohrom.
 
Projekat obilaznice u Sokobanji
ImageJedan od projekata koji Sokobanji odavno nedostaje, a čija je preleminarna izrada krenula je PROJEKAT OBILAZNICE čiji je zadatak da teška teretna vozila uputi preko nove obilaznice, čime bi se saobraćaj u centru grada rasteretio, a vazduh zaštitio. Sa izgradnjom obilaznice mnogi problemi Sokobanje bili bi rešeni. Građani naselja Čair nestrpljivo isčekuju početak izgradnje, dok građane naselja Carine ovaj projekat pomalo zabrinjava.
 
Nasilje u porodici
Dana 16.03.2007. godine u 02,00 sati, policijski službenici Policijske stanice Sokobanja su lišili slobode Nenada M. (1985.) iz Sokobanje, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda iz čl. 121 st. 2 Krivičnog zakonika, na taj način što je dana 15.03.2007. godine, oko 21 sati, u sobi porodične kuće, nakon prepirke, drvenom palicom, više puta u predelu glave udario brata Senada M., nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, u vidu preloma glave, preloma podlaktica obeju ruku i kontuzije tela. Imenovani je sa krivičnom prijavom priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 41 42 43 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 1206 - 1235 of 1271

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: