Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 3 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas52
mod_vvisit_counterJuce733
mod_vvisit_counterOve nedelje5680
mod_vvisit_counterOvog meseca16613
Sokobanja
Opštinska slava
opstinska slava #SokobanjaKrsna slava opštine Sokobanja je Sveta Trojica ili u narodu poznata i kao Duhovi. Predstavlja silazak Duha Svetoga na apostole i na taj dan se pod u hramovima pokriva se travom, pored zidova se prislanjaju grane lipe ili nekog drugog drveta, a ikone se kite cveæem.
 
Kafana "Zvone i Šone"
Zvone i ŠoneMenadžment ugostiteljske radnje "Buca" Restoran X sada posluje pod nazivom "Zvone i Šone" u ulici Svetozara Markoviæa 10a. Novootvoreni objekat radi tokom cele godine.
 
Audicija za treæu sezonu emisije Šljivik
sljivikZa sve ljubitelje izvorne muzike i igre stižu lepe vesti! Ekipa emisije „Šljivik“ uskoro polazi na putovanje u potrazi za novim talentima. Tražimo izvorne pevaèke grupe, sviraèe na tradicionalnim narodnim instrumentima, vokalne soliste koji æe pevati uz instrumentalnu pratnju i igraèke grupe koji neguju izvornu muziku i igru svog kraja. Pozivamo sve zainteresovane uèesnike iz okoline navedenih gradova da u aprilu, maju i junu doðu na zakazane audicije i pokažu svoje umeæe.
 
Jubilej sokobanjskog biciklistièkog kluba „Gorski“
gorskiSokobanjski Biciklistièki klub „Gorski“, 23. aprila obeležаvа trogodišnjicu svog postojanja. Tim povodom ovaj klub pripremio je Turistièku kаrtu opštine Sokobаnjа za 2013. godinu. Promocija karte biæe održana na dan kluba, a u danima koji slede biæe organizovane rekreativne akcije uspona na Rtanj, kao i Bukovaèki maraton.
 
Apel FK Ozren predsedniku opštine
Apel FK Ozren predsedniku opštine
 
Sat za našu planetu!
60minutaWorld Wide Fund For Nature - Svetski fond za prirodu - poziva graðane Opštine Sokobanja da se ukljuèe u akciju „Sat za našu planetu“ , 23 . marta 2013. godine u 20:30, tako što æe iskljuèiti svetlo na sat vremena, i time dati svoj doprinos u oèuvanju planete , smanjenju zagaðenja i preteranoj potrošnji prirodnih resursa. Vaš WWF
 
Novi sadržaji u Sokobanji
Soko termeTri dana pre ovogodišnjeg Sajma turizma, Sokobanja je dobila prvi velnes centar. Na 2.000 kvadrata domaæim i stranim turistima ponuðen je bogat sadržaj, koji æe upotpuniti turistièku ponudu banje pod Ozrenom. Investitor, povratnik iz Švajcarske, zaposlio je 15 ljudi, ali ne samo mlade, veæ i one starije od 45 godina.
 
Treæe mesto za sokobanjèane
green-games Opštine Bor, Knjaževac i Sokobanja pobednici su nacionalnog Green games takmièenja za najbolju video igru sa ekološkom porukom. Nacionalno takmièenje Green Games u organizaciji udruženja Oktoopus, kao noseæa aktivnost dvogodišnje kampanje „Znanjem za održivi razvoj”, namenjeno osnovcima i srednjoškolcima Srbije
 
Bez smene u opštini Sokobanja
skupstina-soko-banjaNeuspeo pokušaj smene predsednika opštine Sokobanja Dimitrija Lukiæa iz Demokratske stranke. Grupa koja je pokrenula inicijativu za njegovo razrešenje napustila sednicu, pa nije bilo kvoruma.
 
Konaèni rezultati Popisa stanovništva
banja Republièki zavod za statistiku objavio je konaène rezultate popisa stanovništva sprovedenog u Republici Srbiji 2011. godine. Prema konaènim i zvaniènim rezultatima, na teritoriji opštine Sokobanja živi ukupno 16021 stanovnik. Od toga, u gradskom podruèju živi 7982 stanovnika, a u ostalim naseljima ukupno 8039 žitelja. Broj žena u opštini je veæi od broja muškaraca (7728) i iznosi 8293.
 
Jesenja sindikalna škola ISS
sindikalci Uz podršku Friderich Ebert fondacije u Sokobanji održana jesenja sindiklana škola za mlade Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Uèeæi mlade bolje razumemo vreme u kome se nalazimo i težnje koje mladi èlanovi sindikata imaju.
 
Novine u PL "Banjica"
 banjica Upravni i Nadzorni odbor Specijalne bolnice u Sokobanji, održavanjem zajednièke sednice pod rukovodstvom predsednika prim.dr. Tomislava Mališiæa i Andrije Merenika, uz prisustvo svih èlanova oba odbora i direktora „Banjice“ u Sokobanji Predraga Stojanoviæa i zamenika direktora dr Dušice Vidojkoviæ, razmotrili su aktivnosti i rezultate poslovanja za devet meseci 2012. godine.
 
Akva-park napunio Sokobanju
akva park sokobanjaU Sokobanji pod Ozrenom boravi 11.500 gostiju, što je tidesetak odsto više nego u junu! Tradicionalno, najviše je Beograðana i Novosaðana, a društvo im prave i posetioci iz svih ostali krajeva Srbije, meðu kojima su skoro polovina omladine i deca.
 
Sokobanja na dlanu
vodiè kroz sokobanju Predstavljamo vam prvu beta veriju aero vodièa kroz Sokobanju. Pregledajte Sokobanju u visokoj rezoluciji, upoznajte se sa planom grada i istražite ga. U narednom peridu aero vodiè biæe proširivan i dopunjavan novim sadržajima i informacijama.
 
Banjsko kulturno leto 2012.
banjsko-kulturno-letoOTKS Sokobanja, organizuje bogat kulturno-zabavni program, u avgustu mesecu, u okviru Banjskog kulturnog leta 2012. Do kraja leta smenjivaæe se raznovrsni sadržaji, pozorišne predstave, nastupi KUD-ova, književne veèeri, koncerti. Mesto održavanja je amfiteatar ispred Zavièajnog muzeja, od 20 èasova.
 
Slana soba u Sokobanji
slana-sobaAko želite da u jesenjem i zimskom periodu smanjite hroniène i èeste upale disajnih organa kod Vas i vaše dece, a samim tim i Vaše odsustvo sa posla - posetite Slanu sobu MIS u Sokobanji.
 
Sokobanjèanka finalista Toyota Dream Car takmièenja
dream-art-contestNakon primljenih 620.000 umetnièkih radova iz 70 zemalja celog sveta, 6. Toyota Dream Car takmièenje je završeno. Sa ponosom istièemo da je devojèica Vukica Stanojeviæ iz Sokobanje jedan od finalista takmièenja u kategoriji od 10-12 godina.
 
Sokobanja prepuna gostiju
rtanj-energyU Sokobanji trenutno boravi 10.800 turista, dosta veliko poveæanje u odnosu na jun, od 25,6 odsto, a velikom porastu posete ove godine, doprineo je novi akvapark. U ekspanziji su i sportsko-rekreativni i izletnièki turizam, kao i ekstremni sportovi na Bovanskom jezeru i na Rtnju.
 
Etno domaæinstvo porodice Laziæ u Jošanici
porodica lazicEtno domaæinstvo porodice L15 kilometara od SokoBanje, smešteno je Etno Domaæinstvo Porodice Laziæ, poznato ljubiteljima seoskog turizma po ambijentu lišenog tekovina modernog doba. Ova porodica nudi gostima i pun pansion, interesenata ima a ovo domaæinstvo èesto poseæuju i grupe uèenika i izletnika.
 
Stranac u Srbiji: Luèo de Marki (italijan)
stranac Za ovu emisiju "Stranac u Srbiji" u kojoj je gost Italijan Luèo de Marki, autorka Ranka Jakšiæ je dobila gran pri za originalnost autorskog dela na Meðunarodnom festivalu dokumentarnog turistièkog filma "Tourfilm festival 2012" u italijanskom gradu Leæe.
 
Sokobanja: Oaza pod Ozrenom
amamTamo gde je sa èuvenom krilaticom, „Sokobanja, Sokograd - doðeš mator, odeš mlad“ svojevremeno stao Branislav Nušiæ, mnogo godina kasnije nastavio je pesnik Mošo Odaloviæ. „Na èitavoj planeti vanredno stanje! Svet se iznova meri i kroji, svi bi da zidaju sokobanje, al’ Bog reèe: Ne može! To negde veæ postoji!“, napisao je Nušiæev kolega po peru.
 
Gran-pri za „Stranca u Srbiji“
Stranac u SrbijiEmisija Redakcije dokumentarnog programa RTS-a, „Stranac u Srbiji“, autorke Ranke Jakšiæ, osvojila je Gran-pri za originalnost autorskog dela na 50. Meðunarodnom festivalu "Tourfilm 2012", u italijanskom gradu Leæeu.
 
Akvapark za uživanje
  Sokobanja konaèno dovila velelepni akvapark "Podina" sa poluolimpijskim bazenom, kupalištem i bazenom s toboganima koji su decenijama èekali žitelji. Meštani Sokobanje, posebno najmlaði, dobili su lepo mesto za zabavu, a za redovne goste Banje akva-park bio je prijatno iznenaðenje.
 
Poreklo stanovništva Sokobanje i okoline
 U Sokobanjskim selima ima malo starosedelaca, stanovništvo je preko 80 odsto doseljeno iz raznih krajeva od kraja 17. veka pa sve do kraja 19. veka. Pogledajte listu sela. krsnih slava i poreklo stanovništva
 
Sedamdeset godina bolnice "Ozren"
bolnicaSpecijalna bolnica za pluæne bolesti "Ozren" u Sokobanji leèi pacijente veæ sedamdeset godina. Poèela je kao žandarmerijsko leèilište i oporavilište, a danas je ugledna ustanova u kojoj se sa velikim uspehom leèe pacijenti iz cele Srbije.
 
Propagandna kampanja Sokobanje bilbordima
bilbordi Sokobanja je od ove godine zapoèela propagandnu kampanju bilbordima za glavnu turistièku sezonu. Najprepoznatljivije slike banje pod Ozrenom biæe putem bilborda dostupne gradjanima Beograda, Novog Sada i Niša. Kampanja je poèela ove nedelje i trajaæe mesec dana, kaže Marija Žikiæ, rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
 
40. godina FK "Trebiè"
 trebic Sveèanom sednicom, u sali SO Sokobanja, fudbalski klub "TREBIÈ", iz Sokobanje, proslavio je juèe 40-godišnjicu postojanja i delovanja. Više puta osvojenih kupova Sokobanje, titula prvaka Opštinske lige, kao i visok plasman u Okružnoj ligi ZAJEÈAR, govore da je u FK TRBIÈ bilo kvalitetnih igraèa i pregalaca, koji su nesebièno pomagali i doprineli razvoju kluba i na koje možemo biti ponosni.
 
Maturski bal 18.5.2012.
maturski ples Maturski bal sokobanjskih srednjoškolaca održan je 18.5.2012. taèno u 12h ispred Miloševog konaka. Maturanti su odigrali kadril i srpsko kolo, što je posmatrao veliki broj roditelja, profesora, gostiju i meštana. Uèenici su svojim plesom izmamili osmehe na lica svih prisutnih. Sveèanost je otvorio predsednik opštine Dimitrije Lukiæ.
 
Noæ muzeja u Sokobanji
Noæ muzeja 2012OTKS Sokobanja i ove godine, IV put za redom, uèestvuje u manifestaciji "Noæ Muzeja", sa 4 izložbe. Izložbe æe biti otvorene od 18h i trajaæe do 2h iza ponoæi. Dve izložbe gradjani æe imati priliku da obidju: stalnu postavku sokobanjskog slikara Miluna Mitroviæ i drugu: Foto-video kolonija Sokobanja 2011 sa 40 odabranih fotografija sa prošlogodišnje foto video kolonije.
 
Sokobanjski poljoprivrednici na Sajmu poljoprivrede
sajam poljoprivredeUdruženje odgajivaèa goveda simentalske rase „Rtanj“ iz Sokobanje je na 79.Meðunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu izložilo jednu kolekciju visokokvalitetnih steonih junica. Izložene su junice proizvoðaèa iz Trubarevca i Šarbanovca i to grla Rajiæ Aleksandra, Milivojeviæ Ljubisava, Svetozareviæ Daniše, Simiæ Gorana i Milivojeviæ Vukašina.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 91 - 120 of 1278

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: