Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas111
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje6761
mod_vvisit_counterOvog meseca30926
Naslovna
Sokobanja: Oaza pod Ozrenom
amamTamo gde je sa čuvenom krilaticom, „Sokobanja, Sokograd - dođeš mator, odeš mlad“ svojevremeno stao Branislav Nušić, mnogo godina kasnije nastavio je pesnik Mošo Odalović. „Na čitavoj planeti vanredno stanje! Svet se iznova meri i kroji, svi bi da zidaju sokobanje, al’ Bog reče: Ne može! To negde već postoji!“, napisao je Nušićev kolega po peru.
 
Gran-pri za „Stranca u Srbiji“
Stranac u SrbijiEmisija Redakcije dokumentarnog programa RTS-a, „Stranac u Srbiji“, autorke Ranke Jakšić, osvojila je Gran-pri za originalnost autorskog dela na 50. Međunarodnom festivalu "Tourfilm 2012", u italijanskom gradu Lećeu.
 
Akvapark za uživanje
  Sokobanja konačno dovila velelepni akvapark "Podina" sa poluolimpijskim bazenom, kupalištem i bazenom s toboganima koji su decenijama čekali žitelji. Meštani Sokobanje, posebno najmlađi, dobili su lepo mesto za zabavu, a za redovne goste Banje akva-park bio je prijatno iznenađenje.
 
Poreklo stanovništva Sokobanje i okoline
 U Sokobanjskim selima ima malo starosedelaca, stanovništvo je preko 80 odsto doseljeno iz raznih krajeva od kraja 17. veka pa sve do kraja 19. veka. Pogledajte listu sela. krsnih slava i poreklo stanovništva
 
Sedamdeset godina bolnice "Ozren"
bolnicaSpecijalna bolnica za plućne bolesti "Ozren" u Sokobanji leči pacijente već sedamdeset godina. Počela je kao žandarmerijsko lečilište i oporavilište, a danas je ugledna ustanova u kojoj se sa velikim uspehom leče pacijenti iz cele Srbije.
 
Propagandna kampanja Sokobanje bilbordima
bilbordi Sokobanja je od ove godine započela propagandnu kampanju bilbordima za glavnu turističku sezonu. Najprepoznatljivije slike banje pod Ozrenom biće putem bilborda dostupne gradjanima Beograda, Novog Sada i Niša. Kampanja je počela ove nedelje i trajaće mesec dana, kaže Marija Žikić, rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
 
40. godina FK "Trebič"
 trebic Svečanom sednicom, u sali SO Sokobanja, fudbalski klub "TREBIČ", iz Sokobanje, proslavio je juče 40-godišnjicu postojanja i delovanja. Više puta osvojenih kupova Sokobanje, titula prvaka Opštinske lige, kao i visok plasman u Okružnoj ligi ZAJEČAR, govore da je u FK TRBIČ bilo kvalitetnih igrača i pregalaca, koji su nesebično pomagali i doprineli razvoju kluba i na koje možemo biti ponosni.
 
Maturski bal 18.5.2012.
maturski ples Maturski bal sokobanjskih srednjoškolaca održan je 18.5.2012. tačno u 12h ispred Miloševog konaka. Maturanti su odigrali kadril i srpsko kolo, što je posmatrao veliki broj roditelja, profesora, gostiju i meštana. Učenici su svojim plesom izmamili osmehe na lica svih prisutnih. Svečanost je otvorio predsednik opštine Dimitrije Lukić.
 
Noć muzeja u Sokobanji
Noć muzeja 2012OTKS Sokobanja i ove godine, IV put za redom, učestvuje u manifestaciji "Noć Muzeja", sa 4 izložbe. Izložbe će biti otvorene od 18h i trajaće do 2h iza ponoći. Dve izložbe gradjani će imati priliku da obidju: stalnu postavku sokobanjskog slikara Miluna Mitrović i drugu: Foto-video kolonija Sokobanja 2011 sa 40 odabranih fotografija sa prošlogodišnje foto video kolonije.
 
Sokobanjski poljoprivrednici na Sajmu poljoprivrede
sajam poljoprivredeUdruženje odgajivača goveda simentalske rase „Rtanj“ iz Sokobanje je na 79.Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu izložilo jednu kolekciju visokokvalitetnih steonih junica. Izložene su junice proizvođača iz Trubarevca i Šarbanovca i to grla Rajić Aleksandra, Milivojević Ljubisava, Svetozarević Daniše, Simić Gorana i Milivojević Vukašina.
 
Beograd pomaže Sokobanji
djilas i dimitrijeGradonačelnik Đilas je podsetio da je Beograd pre dve i po godine počeo sa realizacijom projekta pomoći manje razvijenim opštinama u Srbiji, po kome je prioritet dobilo više od 30 opština. Dragan Đilas i Dimitrije Lukić potpisali su u Starom dvoru ugovor o saradnji, kojim će glavni grad pomoći izgradnju sportskih terena i dečjeg igrališta u toj opštini.
 
Oštra Čuka 2012.
ostra čukaPrvog maja 2012. godine PD „Oštra Čuka“ je organizovalo akciju pod nazivom „Oštra Čuka 2012“. Na akciji je učestvovalo 70 planinara iz pet planinarskih društava. Na akciji je učestvovalo 70 planinara iz pet planinarskih društava.
 
5D bioskop u Sokobanji
5d bioskopU Sokobanji nedavno je otvoren prvi 5D bioskop. Sala za projekciju ima 9 sedećih mesta i nalazi na mermernom šetalištu u centru Sokobanje. Trajanje projekcije je 5-8 minuta, a bioskop prima 9 gledalaca. Cena ulaznice je 250 dinara.
 
Otvaranje sportske hale
sportska hala sokobanjaSportska hala u dvorištu osnovne škole u Sokobanji biće otvorena sutra u 12h. Građanima će se obratiti predsednik opštine Dimitrije Lukić, Ivana Zamfirović, zvaničnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, OŠ, SŠ u Sokobanji, kao i predstavnici sokobanjskih sportskih klubova kojima je hala i namenjena.
 
Održana sednica Upravnog odbora Specijalne bolnice „Banjica“ u Sokobanji
 banjica Otvarajući Sednicu Primarijus dr TOMISLAV MALIŠIĆ, Predsednik Upravnog odbora pohvalno se izrazio o radu i postignutim rezultatima u godini, koja je kako u privredi, tako i u turizmu bila izuzetno teška. Međutim, bez obzira na sve teškoće, Specijalna bolnica „BANjICA“ je ostvarila mnogo bolje rezultate u 2011. nego u 2010. godini.
 
Subvencionisani krediti za privatne stanodavce i ugostitelje
giz sokobanjaOpština Sokobanja, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu pomoć GIZ i Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, objavljuje Javni poziv za korišćenje subvencionisanih kredita za registrovane privatne stanodavce i ugostitelje sa teritorije opštine Sokobanja.
 
Virtuelna šetnja kroz Sokobanju
360 virtualne turePortal Sokobanja u saradnji sa AS design-om vlasnicima smeštajnih objekata u Sokobanji nudi kvalitetnu i brzu izradu virtualnih šetnji kroz smeštajne objekte: sobe, apartmane, studija, dvorišta itd.
 
Svako selo igralište
svako selo igralisteU toku je izgradnja terena za veliki fudbal u selu Jošanica. U okviru dugoročne strategije razvoja sporta u opštini Sokobanja, posle Nikolinca, Vrela i Poružnice, ovih dana počinje izgradnja terena za male sportove u selu Šarbanovac.
 
Filosofija palanke
palankaU svetu palanke, važnije je dobro se držati ustaljenog običaja nego biti ličnost. Sve što je pretežno lično, individualno (ma u kom pravcu) nepoželjno je pre svega zato što je obećanje „sveta", kao čiste negacije palanke, dakle obećanje stilske polivalencije, a ova polivalencia je, za palanački duh, čisto otelotvorenje kakofonije, muzika samog pakla
 
Rtanjski maraton-Vrmdža 2012
biciklistiU subotu, 14. aprila, sa početkom u 11 časova, biće održan „Rtanjski maraton-Vrmdža 2012“, u organizaciji biciklističkog kluba „Gorski“ iz Sokobanje i MZ Vrmdža. „Rtanjski maraton-Vrmdža 2012“ obuhvataće 3 maratona: Mali - 15 km, Srednji - 30 km i Veliki - 45 km.
 
Prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi
dajte krvRedovna prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 18. aprila od 8 do 15 časova u Domu zdravlja Sokobanja. U akciji mogu učestvovati svi oni koji su dali krv januara meseca, izuzev žena koje krv mogu dati na 16 nedelja.
 
Tadić na izboru najlepšeg uskršnjeg jajeta
uskršnja jajaTradicionalna organizacija izbora najlepšeg uskršnjeg jajeta u organizaciji Foruma žena Demokratske Stranke Sokobanja, biče održana u subotu, 14. aprila od 10 do 12h ispred restorana "Amam". U okviru posete Sokobanji, gost manifestacije će biti predsednik DS-a, Boris Tadić.
 
Panel diskusija
panel-diskusijaOpština Sokobanja u saradnji sa Privrednom komorom Beograd, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj (NARR), Institutom za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) i Udruženjem ''Klub prvih žena'', poziva sve zainteresovane da uzmu učešća u panel diskusiji "Značaj poslovnih inkubatora, klastera, industrijskih zona i parkova za razvoj domaće privrede.
 
Tribina "Da li će moja kompanija (p)ostati porodična?"
tribinaRegionalna agencija za razvoj istočne Srbije RARIS i Centar za razvoj porodičnih kompanija ASEE organizuju stručnu tribinu: "Da li će moja kompanija (p)ostati porodična?" Činjenica je da su skoro svi osnivači pokretači porodičnih kompanija, samo toga mnogi dugo nisu svesni.
 
Ćirilica ogledalo srpske duše
sokolovo peroU selu Veliki Popovac, blizu Petrovca na mlavi, 8 aprila 2012. godine, na Blagovesti, održan je treći festival poezije, ''Ćirilica ogledalo srpske duše''. Na poziv Biblioteke ''Đura Jakšić'' i Mesne zajednice Veliki Popovac ovoj manifestaciji prisustvovali su članovi ''Sokolovog pera'' : Hranimir Hrane Milojković, Rada Krstić i Milica Petković.
 
Radionica “Pakovanje turističkog proizvoda”
sokobanja - vrsecU okviru projekta ''Kultura i balneologija – održivi turistički proizvod'' održaće se radionica “Pakovanje turističkog proizvoda” u Sokobanji, u hotelu “Moravica”, od 06. do 08. aprila. Pomenuti projekat finansira EU u okviru prekogranične saradnje Bugarska - Srbija, u okviru IPA fonda - prvog poziva.
 
Banjski turizam na prekretnici
kongres banjaIV Kongres banja, koji se održava u Vrnjačkoj Banji 15. i 16. maja 2012. godine, imaće najsloženiji zadatak od svih dosadašnjih - da definiše sve medicinske i etno komponente kojima Srbija raspolaže, a koje se mogu ugraditi u održivi autentični srpski zdravstveni turizam.
 
Rekonstrukcija puta Sokobanja-Knjaževac-Pirot
sokobanjaProtokol o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju puta Sokobanja – Knjaževac – Pirot, potpisan je 4. aprila u Zaječaru. Protokol su potpisali državni sekretar Milan Đokić i direktor RARISa Vladan Jeremićem, saopštilo je ministarstvo.
 
Projekat “Priroda i turizam - Sokobanja i Ripaljka”
Ripaljka Planinarsko društvo “Oštra čuka” sprovodi projekat “Priroda i turizam - Sokobanja i Ripaljka”, uz podršku OTKS Sokobanja i Direkcije za urbanizam i izgradnju, Sokobanja, u okviru programa “Aktivne zajednice”, koji finansira BCIF (Balkanski fond za lokalne inicijative).
 
Kost od mamuta (film snimljen u Sokobanji)
kost-od-mamutaPogledajte film "Kost od mamuta" snimljen u Sokobanji daleke 1979. godine. Glavnu ulogu igra Slavko Štimac. U filmu još igraju Đorđe Balašević, Danilo Bata Stojković, Ivana Bakerev i Mića Tomić. Scenario je pisao Gordan Mihić, režiser je bio Slobodan Šijan. 
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 91 - 120 of 1258