Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 10 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas761
mod_vvisit_counterJuce947
mod_vvisit_counterOve nedelje3420
mod_vvisit_counterOvog meseca20799
Sokobanja
Jubilej Etnos-a
etnos-Etnološka radionica „Etnos“ obeležava 10 godina postojanja. 8 maja ove godine, navršilo se punih 10 godina od osnivanja - “Etnos“ je registrovan kod Saveznog Ministarstva pravde 8. maja, 2001. godine saznajemo od predsednice UO „Etnosa“, Nade Stojkoviæ. Èlanovi Etnološke radionice pripremaju obeležavanje ovog za njih znaèajnog jubileja.
 
Struèno osposobljavanje nezaposlenih lica – pripravnika – volontera
nsz i opstina sokobanja Opštinska uprava Sokobanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Filijala Zajeèar, ispostava Sokobanja raspisuje Konkurs za uèešæe u finansiranju nezaposlenih lica VII stepena struène spreme, u svojstvu pripravnika – volontera, bez zasnivanja radnog odnosa, radi osposobljavanja za samostalan rad u struci i polaganja pripravnièkog odnosno struènog ispita.
 
Srbija nema prave turistièke klastere
motel BalaševiæStrategijom razvoja turizma Srbije do 2015. predviðeno je formiranje turistièkih klastera s ciljem uspešnijeg pozicioniranja zemlje na meðunarodnom turistièkom tržištu. Strategijom je predviðeno da se formiraju èetiri glavna klastera - Vojvodina, Beograd, Jugozapadna Srbija i Jugoistoèna Srbija.

 
Deèiji ekološki festival
ekoloski festival 2011 Deèiji ekološki festival se i ove godine tradicionalno po èetvrti put održava u Sokobanji 28.maja 2011. Nastavnici i uèenici iz cele Srbije promovisaæe ekologiju u pesmi, prièi i slici. Sve planirane aktivnosti odvijaæe se u prirodnom okruženju u cilju razvijanja ljubavi prema prirodi i promovisanja života u skladu sa prirodom.
 
Rezultati konkursa "Kreativna škola 2010/2011"
kreativna skolaNa konkurs „Kreativna škola 2010/2011.“ pristiglo je 139 radova. Centralna komisija je od 13 predloženih radova za nagradu, na osnovu kriterijuma objavljenih u konkursu, donela odluku da se I nagrada - osnovnoj školi "Mitropolit Mihailo” iz Sokobanje za rad pod nazivom "Užinajmo zajedno".
 
Rezultati književnog konkursa "Jutro nad Ozrenom 2011"
 Na ovogodišnjem konkursu „Jutro nad Ozrenom 2011“ uèestovalo je ukupno 257 pesnika iz svih krajeva Republike Srbije kao i dvadesetak pesnika iz inostranstva. Struèni žiri pregledao je 775 pesama i doneta je odluka da se Prvo mesto dodeljuje diptih pesmi „PRELjA-BRDO“ koju je na konkurs poslala Kaja Nikoliæ Stojanoviæ iz Ražnja pod šifrom „Zavièaj“.
 
Ozrenski pulmološki dani
ozrenski pulmoloski daniSpecijalna bolnica za pluæne bolesti "Ozren" - Sokobanja i Pneumoftiziološka sekcija Srpskog lekarskog društva 28. i 29. maja 2011. godine u Sokobanji održaæe tradicionalne Ozrenske pulmološke dane. U opširnijoj vesti možete proèitati preleminarni program predavanja kao i ostale informacije.
 
FK Trebiè - FK Omladinac B 4:1
utakmicaU 19. kolu Opštinske lige Sokobanja FK Trebiè je pobedio FK Omladinac iz Blendije sa 4:1 u utakmici odigranoj u nedelju 15.05.2011.godine, na glavnom stadionu na Podini, sa poèetkom od 17:30 h.
 
Svetski Dan izazova 2011
svetski dan izazova 2011 Dan izazova (Challenge Day) je najznaèajnija, tradicionalna, meðunarodno priznata i afirmisana manifestacija èiju realizaciju kordinira TAFISA. Za Dan izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda, 25. maj 2011. godine. Konkurent opštine Sokobanja æe ove godine biti grad Porto Real iz Brazila.
 
IV FOTO IZAZOV - Sokobanja - Zauvek moja!
foto izazov Svaki uèesnik treba da, uz popunjenu prijavu, dostavi najviše 5 fotografija, u koloru i iskljuèivo u digitalnom formatu, na CD-u, lièno u prostorije Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, ili poštom, na adresu ul. Trg Osloboðenja br. 2, 18230 Sokobanja. Fotografije treba da budu dimenzija 20 x 30 cm, rezolucije 300 dpi.
 
Doprinos lokalne zajednice inkluziji
inkluzijaBolju razmenu informacija, svakako, a time i prepoznavanje dece kojoj je potrebna dodatna podrska i  angazovanje lokalnih institucija na potpunijem ukljucivanju dece iz osetljivih grupa u program obaveznog obrazovanja. Upravo tome je doprinelo organizovanje tribine i ostale aktivnosti koje su sprovedene u okviru kampanje “Svi u skolu, buducnost za sve”.
 
Predsednik Tadiæ posetio Sokobanju
Tadiæ na proslavi ÐurðevdanaCentralna proslava Ðurðevdana, slave Demokratske stranke, održana je u Sokobanji. Tom prilkom u svojevrsnoj ulozi i domaæina i gosta bio je predsednik Demokratske stranke i predsednik Republike Srbije Boris Tadiæ.
 
Kongres banja kroz teoriju i praksu
3 kongres banja 3. Kongres banja Srbije sa meðunarodnim uèešæem (Vrnjaèka Banja 17-18 maj 2011.) objediniæe ove godine i teoriju i praksu. Osnovne teme Kongresa su „Primeri dobre prakse“ “Trendovi u spa industriji Evrope”  „Alat za brz ekonomski napredak u spa industriji”, “Pristupaèan turizam – izazov za održivi turizam u Evropi: trendovi, brendovi i najbolja praksa” i  “Uspešno poslovanje uz pomoæ hotelskog i spa benèmarkinga”.
 
Sokobanjska izletišta spremna za turiste
1 maj Sokobanjski parkovi, šetalište i izletšta uredjeni su za predstojeæe prvomajske praznike. Gosti i meštani æe u nedelju uveèe imati priliku i da posete koncert grupe „Apsolutno romantièno“ koji OTKS organizuje u centru Sokobanje ispred Miloševog konaka.
 
Pehar Dejvis kupa u Sokobanji
pehar-dejvis-kupa-u-sokobanjiU vreme prvomajskih praznika, u Galeriji-Legatu Miluna Mitroviæa biæe izložen pehar Dejvis kupa, koji je prošle sezone osvojila teniska reprezentacija Srbije, i svi stanovnici i gosti Sokobanje imaæe jedinstvenu priliku da uživo vide i fotografišu ovaj vredan sportski trofej.
 
Koncert "Vesko i kuriri"
 U okviru projekta "Ma slikaj se i ti sa svojim problemom..." koncert ce se održati ispred muzeja u Sokobanji 30.4.2011 sa poèetkom u 21h. Nastupiæe grupa Vesko i kuriri. Na koncertu æe biti proglašeni pobednici za konkurs "Ma slikaj se i ti..." gde æe nagradu osvojiti najlajkovaniji problem
 
Planinarski uspon na Devicu
mosor nis Najviši vrh je Èapljinac пlaninе Devicе, visok 1187 metara, a po obliku najistaknutiji vrh, i svakako jedan od najlepših vidikovaca juga Srbije jeste Oštra èuka (1070 m). Na jednodnevnoj akciji u ponedeljak, 2.maja 2011.godine, osvajanje ove planine poèeæemo sa prevoja koji razdvaja Ozren i Devicu, a nalazi se u ataru sela Jezero, na starom putu Niš - Sokobanja.
 
Eko karikature na OTP bankomatima
bankomat Zastanite kod izloga OTP banke i pogledate karikature sa X Bijenala ekološke karikature Sokobanja 2010. Preko 200 karikaturista iz 47 zemaja bavili su se temom Ekologija-šume i vode. Oni na duhovit i crno-humoran naèin iznose svoju zabrinutost za buduænost naše planete, njenih vodenih površina i biljnog sveta.
 
Tribina "Obrazovanje za sve"
 Savez uèitelja Republike Srbije (SURS), Centar za interaktivnu pedagogiju (CIP) i Centar za obrazovne politike (COP), uz podršku Fonda za otvoreno društvo i u saradnji sa timom projekta „Pružanje unapreðenih usluga na lokalnom nivou – DILS” Ministarstva prosvete pokreæu kampanju “Svi u školu, buduænost za sve”
 
Prezentacija "Sokobanje" u Parizu
specijalna bolnica sokobanja U rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu 22. marta odrzana je prezentacija 5 Specijalnih Bolnica u 5 banja Srbije medju kojima je bila i Specijalna bolnica "Sokobanja". Zainteresovanost za korišæenje usluga naših banja i korišæenje usluga Sokobanje i Specijalne bolnice Sokobanja je velika, izjavila je Ljiljana Isakoviæ.
 
Ozrenski maraton 2011.
biciklisticka trka U subotu, 23. aprila, sa poèetkom u 11 èasova, održan je „Ozrenski maraton“, u organizaciji biciklistièkog kluba „Gorski“ iz Sokobanje. Maratoni su jedna od takmièarskih disciplina MTB sporta u Srbiji. Belgijanac Volter Klepe pobednik je ovogodišnjeg Ozrenskog maraona u planinskom biciklizmu.
 
TDI & Stereo palma CO2 žurka
tdi-zurka-2011Sinoæ, 23. aprila je održana velika TDI & Stereo palma CO2 žurka na kojoj je bilo više od 2000 ljudi. Žurka je odlièno organizovana, a fotografije možete pogledati u opširnijem prilogu
 
TDI & Stereo palma CO2 party 23.4.2011.
tdi sokobanjaŽurka koja æe vas ostaviti bez daha, žurka koja æe pomeriti standarde za dogaðaje takve prirode na jugu Srbije, nevidjen spektakl!!! Da ostanete nemi, ali i pritom pokrenete do maksimuma sva svoja èula, pobrinuæe se ljudi koji nastupaju širom sveta, koji iza sebe imaju nastupe sa najpoznatijim svetskim DJ-jevima ...
 
Uruèene odluke o sprovoðenju javnih radova
verica-kalanovic Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanoviæ uruèila je danas odluke o sprovoðenju javnih radova izvoðaèima iz Zajeèarskog okruga, u vrednosti od 25,2 miliona dinara, zahvaljujuæi kojima æe u Sokobanji biti tri javna posla vredna 6,3 miliona koji æe zaposliti 41 osobu.
 
O2 treninzi za mlade
o2 sokobanja O2 (omladinska organizacija) - Sokobanja 16. aprila u periodu od 10 do 17 èasova održaæe trening o vršnjaèkoj edukaciji na temu tolerancije i ljudskih prava. 17 aprila održaæe trening „Iskoristi šansu“ koji za cilj ima upoznavanja mladih sa civilnim sektorom i njihove motivacije da se ukljuèe u isti.
 
Održano Prvenstvo škola Opštine Sokobanja u biciklizmu
prvi biciklisti Biciklistièki klub Gorski u saradnji sa BS Srbije organizovao je Prvenstvo Opštine Sokobanja u biciklizmu za ðake. Na stadionu „Bata Nole“ okupilo se blizu 50 deèaka i devojèica, a titule su u konkurenciji petih i šestih razreda poneli Naða Nastasijeviæ i Milan Jovanoviæ, dok su u kategoriji sedmih i osmih razreda najbrži bili Jelena Vasiljeviæ i Stefan Miletiæ.
 
Festival cveæa 2011.
cvece sokobanjaFestival cveæa je tradicionalna manifestacija, koja se održava od 2005. god., u organizaciji OTKS Sokobanja, i svake godine beleži sve veæu poseæenost. Uèešæe na sajmu je izvanredna prilika za rasadnike i poljoprivredna gazdinstva, da promovišu svoje proizvode i da ostvare poslovnu saradnju sa institucijama koje brinu o javnom zelenilu i cvetnim površinama u Sokobanji. 
 
Uspon na Oštru èuku
ostra cuka planinarsko drustvoPlaninarsko društvo „Oštra èuka“ organizuje u subotu, 09. aprila, uspon na Oštru èuku (1075 m), za svoje èlanove i ostale zainteresovane graðane. Mesto okupljanja biæe ispred Miloševog konaka, u 9 èasova, a povratak je oko 18 èasova. Dužina rute je oko 25 km.
 
Završen aikido seminar
 U Sokobanji je uspešno sproveden i održan meðunarodni aikido seminar u periodu od 26 do 27 marta 2011. Na seminaru je bilo preko stotinu uèesnika koje je vodio osnivaè Meðunarodne aikido akademije Branislav Stajiæ.
 
Sokobanjska fabrika ozona
specijalna bolnica SokobanjaNa promociji srpskih banja u Parizu, Sokobanju predstavlja specijalna bolnica koja je i nauèno-nastavna baza Medicinskog fakulteta u Nišu i jedina ustanova u Sokobanji koja ima odobrenje Ministarstva zdravlja za primenu prirodnih faktora u leèenju.
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 301 - 330 of 1278

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: