Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas149
mod_vvisit_counterJuce798
mod_vvisit_counterOve nedelje947
mod_vvisit_counterOvog meseca19161
Sokobanja
Omladinski kamp na Bovanskom jezeru
bovansko jezeroOd 14. do 20. avgusta na Bovanskom jezeru se održava Internacionalni omladinski kamp inovacija „BOVAN 2011.“ Uèešæe je uzelo preko sedamdeset mladih uzrasta izmeðu 18 i 30 godina, aktivnih èlanova i volontera omladinskih udruženja, neformalnih grupa, NVO-a u svojim lokalnim sredinama koji su spremni da uèe i stièu nova znanja, veštine i sposobnosti.
 
Na Bovanskom jezeru uhvaæen som od 104 kilograma
somRibolovac Slobodan Milenkoviæ upecao je soma teškog 104 kilograma i dugaèkog 2,5 metra! Da sve bude još zanimljivije, da bi izvukli èudovište iz jezera ribolovci su morali da prekinu slavlje koje je Milenkoviæ uprilièio jer je na istom mestu pre dva dana ulovio soma kapitalca teškog oko 70 kilograma i dugaèkog 2,05 metra
 
Šta treba posetiti u Sokobanji?
županSokobanja spada u red turistièkih centara sa najdužom tradicijom i jedno je od najposeæenijih mesta u Srbiji. Lekovite vode i èist planinski vazduh, sa puno ozona idealni su za leèenje i rehabilitaciju.
 
Sve draži Sokobanje
OènoSokobanja, pionir turizma u Srbiji, prema zvaniènim podacima organizovanim turizmom bavi se od 1837.godine. Nalazi se na jugoistoku Srbije, 230 kilometara od Beograda, u kotlini izmeðu planina Rtanj i Ozren. Poznata po lekovitoj mineralnoj vodi, èistom vazduhu, divnoj prirodi punoj lekovitih trava i pravi je raj za odmor
 
30% veæa poseæenost nego lane
Dimitrije LukiæUskoro akva-park, a sledi gradnja još tri bazena sa termalnom vodom, sportske hale i fudbalskih terena Odbornici, veænici, èlanovi upravnih i nadzornih odbora i komisija ne primaju nadoknade za svoj rad
 
Besplatan mamograf u Sokobanji
mobilni mamograf Institut za onkologiju i radiologiju i Olimpijski pokret treæeg doba Srbije organizovaæe besplatne mamografske preglede u toku predstojeæe Olimpijade sporta, zdravlja i kulture treæeg doba, koja æe biti održana u Sokobanji od 25. septembra do 7. oktobra.
 
Program banjskog kulturnog leta, avgust 2011.
manifestacije u sokobanjiOTKS Sokobanja, nastavlja organizovanje sadržaja u okviru Banjskog kulturnog leta 2011. Do kraja leta smenjivaæe se raznovrsni sadržaji, pozorišne predstave, nastupi KUD-ova, književne veèeri, koncerti. Mesta održavanja su amfiteatar ispred Zavièajnog muzeja, Centralni gradski trg i letnja pozornica "Vrelo".
 
U Sokobanju po mladost
rusi @ SokobanjaOko 10.000 domaæih i stranih gostiju ovog leta se odmara u banji. Trend rasta broja gostiju se nastavlja, pa tako blagodeti banje pod Ozrenom trenutno koristi 10.000 gostiju. Statistika govori da je Sokobanja odmah posle Zlatibora, postala drugi najposeæeniji turistièki centar u zemlji.
 
Karavan RTS-a u Sokobanji
rts karavanKaravan RTS-a "Putujuæi pevajuæi" predstaviæe se sokobanjskoj publici u ponedeljak 1. avgusta. Nastupiæe veliki broj poznatih pevaèa Miroslav Iliæ, Snežana Babiæ, Èedomir Markoviæ, Izvorinka Miloševiæ, Biljana Jeftiæ Gordana Stojiæeviæ, Slobodan Vasiæ, i orkestar Dragana Iliæa.
 
Sokobanja se podmlaðuje
aqua-parkBazeni na 20 hektara, koji æe èiniti najsavremeniji vodeni park u Srbiji, veæ na jesen upotpuniæe turistièku ponudu Sokobanj.  U naselju Podina osamdeset radnika, u tri smene, gradi poluolimpijski bazen po FINA standardima, bazene za zabavu i neplivaèe. Pomoæ Vlade Srbije domaæoj graðevinskoj industriji bila je znaèajna podrška realizaciji tog projekta.
 
Tdi & beatshakers white night pena party #2
tdi žurka sokobanjaProsle godine , od strane dj-jeva white night pena party proglasen je za zurku godine ! White night pena party no.2 je nastavak proslogodisnje prièe !! Za produkciju pene pobrinuce se ista ekipa koja se bavi produkcijom pene u beogradskoj areni na bgd foma festu , tako da nas ocekuje gotovo neverovatnih 4 tone pene !!!
 
Velika žurka na Županu 1. avgusta
zurka Ponedeljak, 1. avgust, plaža "Župan" 100% live House music party! Energièni beogradski bend "MAKAO" ponovo u Sokobanji! Takmièenje u skokovima u vodu,djuskanje uz najveæe hitove house muzike,koju æe takodje vrteti Dj Milan Babiæ & Double Play Dj's, promotivne cene piæa i još mnogo toga! Vidimo se na Županu!
 
Rtanj - istraživaèki festival 2011,
rtanjRtanj - istraživaèki festival 2011, predstavlja nastavak dosadašnjih istraživanja misteriozne planine Rtanj. Ovaj neobièni festival je pokrenut na inicijativu centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ i saradnju mnogih individua, institucija i kompanija poštovalaca prirode i ekologije Rtnja. I ove godina æe glavna tema biti spoznaja da li je Rtanj drevna piramida ili remek delo prirode.
 
Program banjskog kulturnog leta 2011.
banjsko kulturno leto 2011 OTKS Soko Banja vam ponosno predstavlja pažljivo biran i bogato osmišljen Program banjskog kulturnog leta 2011.koji æe te dugo pamtiti i preprièavati. Dobrodošli !!!
 
Foto-video kolonija od 2. do 8. jula
foto video kolonijaU Sokobanji æe od 2. do 8. jula biti održana prva Foto-video kolonija, a organizuju je Medijski istraživaèki centar iz Niša, opština Sokobanja i Turistièka organizacija Sokobanje. U radu kolonije uèestvovaæe 13 fotoreportera i snimatelja iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Ovo je prvi multimedijalni skup te vrste u Srbiji, a partner u organizaciji kolonije je RTS.
 
Na Dan opštine Sokobanja Vlada Japana donirala JKP "Napredak" kamion
djubretarac za opštinu SOKO BANJASO Sokobanja je u 21.juna u saradnji sa OTKS, organizovala  proslavu dana Opštine. Na ovaj datum je 1837.g., zvanièno je zapoèeo razvoj zdravstveno-leèilišnog turizma u Sokobanji i Srbiji. Proslava je zapoèela održavanjem sveèane sednice, kulturno-umetnièki programom i koktelom. Poèasni gost manifestacije bio je ambasador Japana.
 
XVII Susreti Sveti Jovan Biljober
biljoberi 2011U okviru XVII Sveèanosti Sv. Jovan Biljober, OTKS-Sokobanja, Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" i d.o.o. Adonis, pripremaju bogat program, izlete do poznatih sokobanjskih turistièkih lokaliteta uz branje lekovitog bilja, tradicionalni izbor princeze Biljarice, kviz o poznavanju lekovitog bilja, izbor najlepšeg ivanjdanskog venèiæa i Biljnu paradu.

 
Projekti NIP-a za jug Srbije
iz NIPa za SokobanjuDržavni sekretar Milan Ðokiæ sveèano je uruèio u Pirotu ugovore za realizaciju 14 projekata predstavnicima 11 gradova i opština koji se finansiraju iz NIP-a meðu kojima je i sportska sala u Sokobanji. Projekat ima za cilj završetak sportske sale u Sokobanji, a vrednost radova je 53 miliona dinara. Radovi æe biti okonèani do Nove godine, a od dana uvoðenja izvoðaèa radova 120 radnih dana.
 
6. Vidovdanski turnir u malom fudbalu
turnirU utorak, 28.juna u 19 èasova poèinje 6. Vidovdanski turnir u malom fudbalu - Memorijal Rade Jevtiæ. Prijavljivanje ekipa vrši se u Organizaciji za turizam, kulturu i sport Sokobanja, najkasnije do 26.juna do 20 èasova. Završne veèeri, posle finalne utakmice biæe održana žurka na otvorenom.
 
Piramida krasi Srbiju, a zbunjuje nauku
rtanjKao i proteklih godina, ekipa nauènika i entuzijasta okupljenih u Centru za ekologiju i istraživanje „Duh Rtnja“ ove sezone nastavljaju da prouèavaju fenomene koji se zbivaju na Rtnju, sa ciljem da dosegnu, kako kažu „do spoznaje prirode ove planine i svojstava koje ovakvo gigantsko trostrano piramidalno telo u vremenu i prostoru može da ima kao krajnje efekte“.
 
51. biciklistièka trka “Kroz Srbiju”
biciklisti kroz SokobanjuU petak 17.juna Sokobanja æe biti cilj pete etape. Cilj trke biæe ispred Komercijalne banke u Sokobanji, a oèekuje se da prvi biciklista prodje kroz cilj oko 13:00 h. U 13:15 biæe proglašenje pobednika, a u 13:30 konferencija za novinare. Biciklisti æe provesti jednu noæ u Sokobanji a veæ sledeæeg dana nastavlja se trka.
 
Odlièna popunjenost hotela
hotel zdravljakTrenutna popunjenost kapaciteta Hotela Zdravljak i Hotela Turist je 80%. Jul, avgust i septembar mesec su skoro popunjeni. Specijalna bolnica „Banjica” do 8. juna rezervisana je za rekreativnu nastavu. Specijalna bolnica dugi niz godina sezonu radi sa preko 60 – 70 % popunjenosti kapaciteta u predprodaji. Još uvek ima slobodnih mesta za individualne goste.
 
Opština Sokobanja obeležila slavu Svete Trojice
crkva Liturgijom, litijama i seèenjem kolaèa Opština Sokobanja u nedelju je obeležila svoju slavu, Svete Trojice. Sveta liturgija održana je u crkvi Sv. Preobraženja Gospodnjeg. Posle liturgije , slavska povorka je prošla centrom grada do zgrade opštine, gde je seèenjem slavskog kolaèa obeležen ovaj dan.
 
Najbolji uèenici nagraðeni
osnovna skolaPredstavnici fondacije uèenika graðanske škole ratne generacije 41/45 godine i ove godine uruèili su nagrade najboljim uèenicima 8. razreda, uèeniku generacije i najboljem sportisti OŠ "Mitropolit Mihailo". Direktorka Sokobanjske osnovne škole Jelena Milenoviæ kao i svake godine uruèila je zahvalicu predstavnicima ratne generacije.
 
Znaèaj aqua parka za Sokobanju
aqua park "Radovi na izgradnji kompleksa otvorenih bazena na Podini odvijaju se prema predvidjenom planu. Mogu da izrazim zadovoljstvo do sada izvedenim radovima, njihovom dinamikom i kvalitetom i nadam se da æe u skladu sa odredbama Ugovora poèetkom septembra Sokobanja dobiti jedan zaista kvalitetan i reprezentativni kupališni kompleks" izjavio je predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukiæ prilikom obilaska gradilišta.
 
Sreðivanje letnje pozornice u Resniku
resnik pozornicaMesna zajednica Resnik uz pomoæ Opštine Sokobanja otpoèela je sreðivanje letnje pozornice u ovom selu. Kada bude završena rekonstrukcija pozornice, ona æe biti stecište kulturnih dogaðanja u Resniku kao i u turistièkoj ponudi Sokobanje, kaže Dimitrije Lukiæ, predsednik opštine Sokobanja.
 
49. Meðunarodni festival Prva harmonika Sokobanje
prva harmonikaÈetrdeset deveti po redu festival Prva harmonika Sokobanje održava se u Sokobanji. Takmièenje ima 3 faze: èetvrt-finale, polu-finale i finale. Èetvrt-finale æe se održati 10, 11 i 12 juna, 8 i 9 jula æe biti polufinale dok æe finale biti 12 i 13 avgusta. Kad su polufinale i finale u pitanju mladje kategorije takmièe se prvog dana, a starije drugog. I ove godine ima 8 kategorija.
 
Proglašeni pobednci konkursa “Kreativna škola”
kreativna-skolaNastavnièki tim osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ iz Soko Banje sa radom „Užinajmo zajedno“ i troèlana ekipa Vršaèkog Školskog centra „Nikola Tesla“ sa projektom „Više od igre“, pobednici su ovogodišnjeg konkursa “Kreativna škola”.
 
59. Nauèno-struèni skup psihologa Srbije - Sabor 2011.
sabor-psihologa-srbije59. Nauèno struèni skup - Sabor psihologa Srbija biæe održan u periodu od 1. do 4. juna 2011. godine u Sokobanji. Glavna tema i radni naziv skupa je „NAŠ IDENTITET I DRUŠTVENE PROMENE". Pored toga, u planu je održavanje i nekoliko pozvanih plenarnih predavanja, kao i okruglih stolova na aktuelne teme u oblasti psihologije.
 
Kongres ukazao na teme i dileme
vrnjacka-banjaU organizaciji Udruženja banja Srbije 17. i 18. maja 2011. godine u Vrnjaèkoj Banji je održan  Treæi Kongres banja Srbije sa meðunarodnim uèešæem. U periodu vrlo ozbiljne tranzicije banja Srbije, neophodnosti privatizacije da bi se dosegli evropski trendovi, standardi i popunjenost. Kongres se kretao izmeðu primera dobre prakse u svetu, pre svega Austrije i Slovenije, i predložene strategije razvoja u Srbiji.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 271 - 300 of 1279

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: