Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas149
mod_vvisit_counterJuce798
mod_vvisit_counterOve nedelje947
mod_vvisit_counterOvog meseca19161
Sokobanja
Predstavljanje novih banjskih programa
udruzenje banja srbijeUdruženje banja Srbije, koje okuplja sva banjska i klimatska mesta Srbije, na 44. Meðunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu (28. 09. – 02. 10. 2011.) predstaviæe, osim cena za jesen/zimu 2011. godine, nove medicinske i relaksacione programe koji su u prime­ni u srpskim banjama i klimatskim centrima.
 
Balkan spa samit 2011.
balkan spaU realizaciji Udruženja banja Bugarske, u poznatom turistièkom centru Albena (Flamingo Grand hotel) od 21. do 23. septembra 2011. godine po prvi put se održava Balkanski samit banja, Ekspo i konferencija. Ovaj Forum udruženim snagama organizuju Bugarska, Turska i Grèka.
 
Srbija. Moja zemlja. Moje putovanje
srbija-moja-zemlja-moje-putovanjeNa Meðunarodnom festivalu turistièkog i ekološkog filma – SilaFest (28. 08. – 3.09. 2011. godine, Veliko Gradište) promotivni film Turistièke organizacije Srbije "Srbija. Moja zemlja. Moje putovanje", koji su realizovali studenti završnih godina Fakulteta dramskih umetnosti, osvojio je drugu nagradu - "Srebrni pincum" za najbolji srpski turistièki film.
 
Siva ekonomija cveta u nerazvijenim opštinama
opstina sokobanjaNacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Nemaèka organizacija (GIZ) uradila je istraživanje o prilikama i preprekama za razvoj preduzetništva u deset nerazvijenih opština: Veliko Gradište, Golubac, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Boljevac, Zajeèar, Knjaževac i Sokobanja.
 
Aduti knjaževaèko-sokobanjskog reona
booovsnko-jezeroRejon predstavlja središnji deo turistièke destinacije/regije Stara planina, koja u Zajeèarskom okrugu zahvata delove opština Knjaževac i Sokobanja. Rejon obuhvata najkvalitetniji sektor Stare planine sa Knjaževcem, Sokobanjom i drugim naseljima, objektima i vrednostima kao i deo Bovanskog jezera.
 
MTB Trofej Sokobanja
biciklisticka trka mtbNajbolji MTB srpski biciklista, Bojan Ðurðiæ, osvojio je drugo mesto u meðunarodnoj trci „Trofej Sokobanje“ iz serije „Srbija open“ u kategoriji C 3 za svetske bodove  i zaradio šest poena. Trku je organizovao klub Gorski iz Sokobanje uz podršku BSS
 
Srpski spust niz najviši tobogan
aqua-parkKada je pre èetiri godine park izgraðen, taj kraj Srbije privukao je mnogobrojne turiste. Ideja se oèigledno dopala i drugim mestima, pa stižu najave da æe još èetiri grada dobiti vodene parkove. Struènjaci procenjuju da bi ukupan priliv investicija u taj sektor mogao biti oko 240 mil EUR.
 
Osnovan katastar nepokretnosti opštine Sokobanja
katastar Republièki geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Sokobanja je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za celokupno podruèje opštine Sokobanja. RGZ, Služba za katastar nepokretnosti Sokobanja je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti na celoj teritoriji opštine Sokobanja.
 
Bovansko jezero uzima danak
bovansko jezeroVozaè "zastave 101" prilikom parkiranja sleteo je kolima u Bovasnko jezero i udavio.  Nesreæa se, kako saznajemo, dogodila u danas oko 10 sati izmeðu Prve i Druge plaže. Prema nezvaniènim informacijama, koje su prenele Aleksinaèke novosti,  nesreæni vozaè je bio ribolovac.
 
Drži vodu dok majstori odu
drzi vodu dok majstori oduU februaru, 2010.g. Sokobanja je, kao i veæi deo Srbije, bila zahvaæena poplavom, usled naglog topljenja snega. Nabujala Moravica je na nekoliko mesta odnela delove obala, a kod Hotela SUNCE i veæi deo ozidanog korita. U avgustu, iste godine, zapoèeta je sanacija ošteæenja i uredjenje korita reke i keja, u delu od hotela SUNCE, do pijace...
 
Šta spreèava privatizaciju banja?
banje srbijeNerešeni imovinski odnosi izmeðu Vlade Srbije i Republièkog fonda za penzijsko invalidsko osiiguranje spreèavaju privatizaciju banja u Srbiji. Neophodno je napraviti poseban plan privatizacije i razvoja banja u Srbiji u èiju bi izradu bili ukljuèeni svi koji su vlasnici.
 
Pesnièki maraton "Sokobanja 2011."
 U organizaciji Književnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ održan je VI pesnièki maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je uprilièen povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton želja“, koja je održana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.
 
Tragovima akademika Tucakova
biljoberiOvih godina beraèe obuèavaju njihova udruženja. Pored "Melise" u Zajeèaru, postoje i "Melem" u Boru i "Dr Jovan Tucakov" u Sokobanji. Postoje i beraèi lekovitog bilja koji zarade toliko da mogu da sagrade novu kuæu ili kupe traktor u jednoj sezoni branja. Prednjaèe u tome oni u okolini Sokobanje, gde veæ 16 godina uspešno deluje firma "Adonis" za otkup i preradu lekovitog bilja.
 
Metropolis u Sokobanji
etnosNedeljni magazin Metropolis koji proizvodi Redakcija za kulturu i umetnost jeste elitna televizijska emisija iz oblasti kulture sa najdužim "stažom" u èitavom našem medijskom prostoru. Prva je emitovana novembra 1993. godine.
 
Župan beach i ekstremno kupanje
6 kacaKad su se pojavili u zelenim majicama sa napisom Iron fortrese i poèeli da rade vežbe pored vode, jednog od njih, èini mi se najmlaðeg desetogodišnjaka, upitala sam gde su im šlemovi, štitovi i viziri. „Gospoðo, mi smo ragbi klub iz Smedereva, a to o èemu govorite jest oprema za amerièki fudbal“, odgovorio mi je sa ozbiljnošæu malog Bude.
 
Slana soba u SB "Sokobanja"
 Prijatan boravak u slanoj sobi, u intimnoj atmosferi, sa opuštajuæom muzikom i adekvatnom rasvetom omoguæava maksimalan uèinak haloterapije jer jedan tretman u slanoj sobi ima isti uèinak kao 3 dana provedena na moru! Osim pristupaènih cena tretmana u slanoj sobi, Specijalna bolnica ''Sokobanja'' obezbedila je i posebne popuste za penzionere i studente i decu.
 
Mesto gde je zapoèeta "Na Drini æuprija"
ivo AndriæRetke i dragocene su knjige koje plene jednostavnošæu, èinjenicama i obiljem slika; knjige kao da su, same od sebe, napisane. Takva je i ova knjiga o Ivi Andriæu i Sokobanji s kojom je pisac drugovao mnogo godina tražeæi, prvo, u njoj spasonosno pribežište... Zavoleo je ovu varošicu i ostavio bezbroj tragova u seæanjima, zapisima, slikama, susretima s liènostima koje su tu, najèešæe preko leta, navraæale.
 
Košarkaški turnir & žurka
školaPozivamo sve mlade da se ukljuèe u projekat "Volonteri na delu" i pomognu u sreðivanju neiskorišæesnih prostorija u srednjoj školi "Branislav Nušiæ" u Sokobanji. Turnir pocinje u subotu 3. septembra u 12:00h na skolskom terenu, a žurka u 21:00
 
Pesnièki maraton "SOKOBANjA 2011"
sokolovo peroKnjiževni klub "Sokolovo pero" iz Sokobanje organizuje PESNIÈKI MARATON "SOKOBANjA 2011" povodom devetogodišnjice osnivanja. Pesnièki maraton æe se održati 3. septembra 2011. godine (subota) u sali Bioskopa "Moravica" u Sokobanji sa poèetkom u 17:00 casova.
 
„IV Maraton želja“ - Sokobanja 2011.
vodopad RipaljkaU Sokobanji æe 3. i 4. septembra biti održan "4. Maraton želja". Profžgram ove manifestacije predviða obilazak nekoliko turistièkih lokaliteta koji su vezani sa ispunjenje želja na kojima se preuzima kupon za nagradnu igru.
 
Održana trka 4 elemenata
 “Four elements” trka koja predstavlja najtežu sportsku bitku u istoriji outdoor sportova, po prvi put je održana preko Rtnja do Bovanskog jezera, a u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije.
 
Atlanta navija za Sokobanju, a Minesota za Vrbovac ?
atlanata minesota Naši èitaoci primetili su da mladi iz amerièke države Atlante nose sportsku odeæu sa amblemima koji podseæaju na OTKS Sokobanju, dok mladi iz Minesote izgleda navijaju za FK "Bukovik" iz Vrbovca.
 
Otvaranje izložbe “Foto izazov Sokobanja 2011"
vrmdžansko jezeroFinale fotkonkursa “Foto izazov Sokobanja 2011“ zakazano je za nedelju 21. avgusta u 20 sati. 40 najboljih fotografija je predstavljeno publici na izložbi u Galeriji legatu Miluna Mitroviæa. Tema ovogodišnjeg fotokonkursa bila je „Sokobanja zauvek tvoja“ a tokom konkursa pristiglo je više od 150 radova.
 
Trka èetiri elemenata
outdoorNa planini Rtanj pa do Bovanskog jezera, 22. avgusta biæe održana trka "Nissan 4 elements". To je najteža sportska bitka u istoriji outdoor sportova! Ova trka æe biti prva tog tipa u jugoistoènoj Evropi. Procena trajanja trke je oko osam èasova.
 
Preobraženje i vašar
crkvaPo prvi put vašar u Sokobanji je trajao tri dana; dva dana u centru grada i jedan dan na Podini. Vašar je dobro poseæen ali su se prodavci žalili na slabu kupovnu moæ graðana i visoke opštinske komunalne takse.
 
Balkan ekspress
amatersko sb pozorišteAmatersko "SB" pozorište je 18. avgusta u prepunoj sali bioskopa "Moravica", izvelo predstavu BALKAN EKSPRES. Scenario i režiju po filmu napisala je napisala Mirjana Milenkoviæ.
 
Regionalna promocija Foam festa
tehno žurkaRegionalna promocija Foam festa za jug i jugoistok Srbije biæe održana u petak, 19. avgusta 2011. u Sokobanji. Zvezde veèeri biæe EMIL LASSARIA & F.CHARM. Osim njih natupiæe i DJ KIZAMI, DJ MARKO SPANAC, MC POP, DJ MIRKO & MEEX, DJ MILKAN & DJ DABA !!!
 
Regionalni turizam nova šansa i izazov
Ozrenske livadeSamo za prvih šest meseci ove godine broj turista koji su posetili Soko Banju veæi je za 20 posto u odnosu na isti period prošle godine, a oèekuje se da æe do kraja godine biti i više od 30 posto gostiju nego lane. Meðutim, turistièki poslenici ne spavaju na lovorikama, na zadovoljavaju se ostvarenim znaju da može i bolje i na tome predano rade.
 
Bazen u Limun banji
limun banjaGraðevinska dozvola za izgradnju sportsko rekreativnih bazena na lokaciji “Limun banja”, danas uruèena preduzeæu “Sindjeliæ vode” d.o.o. Predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ sveèano je uruèio porodici Milojeviæ, Dragiši i Milanu Milojeviæu, vlasnicima preduzeæa, svu potrebnu dokumentaciju za poèetak izgradnje.
 
Upoznaj državu Srbiju
opstina sokobanjaU okviru ovogodišnjeg projekta „Upoznaj državu Srbiju“ srpski studenti sa prestižnih svetskih univerziteta obavljaæe praksu u periodu od od 14. do 29. avgusta 2011. godine u 18 opština i gradova širom Srbije, meðu kojima su gradovi Vranje, Kragujevac, Panèevo, Požarevac, Sombor, Èaèak, i veæi broj opština..
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 241 - 270 of 1279

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: