Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas149
mod_vvisit_counterJuce798
mod_vvisit_counterOve nedelje947
mod_vvisit_counterOvog meseca19161
Sokobanja
Najjeftinije pljeskavice u Srbiji
Cene u Sokobanji, ovih dana, vansezone, gotovo su iste kao i u ostalim gradovima Timoèke krajine. Najjeftinija je, verovatno i u celoj Srbiji, – pljeskavica. U mesari Nišprodukta, u centru grada, pripremljena pljeskavica za peèenje od 150 grama je 48, od 200  64 i od 300 grama  96 dinara. Peèenje mesa je, kako piše na ulazu, besplatno.
 
Ukradena bista Stevana Sremca
Poznati srpski pisac Stevan Sremac ostao je bez biste u Sokobanji u koju je èesto dolazio i u kojoj se, odmarao i, poput Andriæa i Nušiæa, vredno pisao. Bista, rad beogradske vajarke Jelene Jovanoviæ, bila je postavljena 1986. godine povodm 80 godina od smrti darovitog pisca. Ovih dana , u blizini kuæe u kojoj je Sremac èesto odsedao, nalazi se samo postament prekriven uvelim lišæem. Policija još  nije pronašla lopove.
 
Otvrena Andriæeva spomen soba u "Moravici"
Banja pod Ozrenom u sredu je bila u znaku Ive Andriæa, svojevremeno jednog od najdražih i najznamenitijih gostiju ovog turistièkog centra. Sveèanom akademijom i otvaranjem renoviranog spomen-kompleksa, u hotelu „Moravica“, sa stalnom muzejskom postavkom pod nazivom „Ivo Andriæ - apartman 144“, obeleženo je pola veka od dodele Nobelove nagrade slavnom piscu.
 
Andriæeva spomen-soba
 Uèiteljica Branka Sopiæ i njeni uèenici bili su prvi posetioci obnovljene sobe našeg jedinog nobelovca u hotelu Moravica u Sokobanji. Zvanièno otvaranje Andriæeve spomen-sobe planirano je za sredu.
 
Sokobanjski dom zdravlja #2 u Srbiji
sokobanjski dom zdravljaDom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapreðenju kvaliteta zdravstvene zaštite , zauzeo visoko drugo mesto u kategoriji gradova do 50.000 dtanovnika. Rezultati ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova za 2010. godinu saopšteni su na VII Nacionalnoj konferenciji u Beogradu
 
Završen 15. simpozijum termièara Srbije
 Petnaesti simpozijum termièara Srbije u organizaciji Društva termièara Srbije održan je u Sokobanji od 18. do 21. oktobra. Simpozijum je podržan je od Ministarstva nauke i prosvete, Inženjerske komore Srbije i mnogih firmi. Skupu su prisustvovali termièari iz desetak zemalja sveta a njihovi radovi su grupisani u deset tematskih celina
 
Sokobanja: Odmor za dušu i telo
centar-banjeOd poèetka godine, blagodeti Sokobanje koristilo je oko 70.000 gostiju. Sve spremno za zimsku sezonu. Lekoviti tretmani uz rekreaciju, uživanje, provod. Naredne sezone biæe završeni velelepni akvapark i veliki velnes centar po svetskim standardima. Ne treba zaboraviti i da je opština Sokobanja 1992. postala prva ekološka opština u Srbiji.
 
Svi hoæe u Rudnik "Soko"
rudnik sokoDo pre dve godine, srpski rudnici uglja sa jamskom eksploatacijom, meðu njima i "Soko" u Èitluku, vapili su za rudarima. U meðuvremenu, sve se promenilo, pa poslednjih meseci traje prava opsada ovog ugljenokopa, udaljenog petnaestak kilometara od Sokobanje. Tako, naprimer, za najmanje plaæeno mesto, nekvalifikovanog jamskog vozaèa, u red za prijem stane i po deset kandidata.
 
Projekat javnog rada u SB "Sokobanja"
specijalna bolnica sokobanjaU Specijalnoj bolnici "Sokobanja" uspešno je okonèana realizacija projekta javnog rada Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je trajala pet meseci. Tokom tog perioda, uredjen je prostor oko objekta "Novi zavod", s posebnim naglaskom na uredjenju zelenila i cvetnih aranžmana
 
Sveèano otvaranje Aqua parka u Sokobanji
otvaranje aqua parka u sokobanjiPred velikim brojem graðana, ali i gostiju Sokobanje, presecanjem vrpce, danas je otvoren sokobanjski akvapark, na Podini, a èast da to uèini imao je Oliver Duliæ, ministar ekologije i prostornog planiranja vlade Srbije.Ministar je sveèano je otvorio prvi akvapark u Sokobanji, 17.10.2011. godine u 15,oo èasova.
 
Sveèanost povodom završetka radova na Akva parku
aqua-parkPredsednik opštine i narodni poslanik pozivaju sve graðane da u ponedeljak 17.10.2011. godine od 14:30 èasova doðu, obiðu Akva park, pogledaju na fotografijama tok radova od samog poèetka i zajedno sa nama podele radost zbog uspešno završenog posla
 
Akcija dobrovoljnog davanja krvi
crveni-krstDanas je u Sokobanji akcija dobrovoljnog davanja krvi. Jedna od najmanje èetiri godišnje, u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, iz Beograda, Crvenog krsta Sokobanja i Doma zdravlja Sokobanja.
 
Deèiji maskenbal
maskenbalÈetvrti dan obeležavanje Deèje nedelje mališanima Predškolske ustanove “Bucko” bio je najlepši – organizovan je maskembal, a nakon toga i druženje sa animatorima u atrijumu Zavièajnog muzeja.
 
Edukacija u Specijalnoj bolnici
specijalna bolnica sokobanjaCentar za kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu organizuje Simpozijum "Disbalans vode i elektrolita - savremeni aspekti dijagnostike i leèenja", koji æe biti održan 14.10.2011.godine u Specijalnoj bolnici "Sokobanja" u Sokobanji, pod rukovodstvom prof.dr Sonje Radenkoviæ.
 
VI Kamp fizike ‘’Sokobanja 2012’’
fizikaU periodu od 8. do 15. januara 2012. godine u Hotelu "Zdravljak" u Sokobanji, biæe održan IV. kamp fizike namenjen uèenicima osnovnih škola. Pomoæu najjednostavnijih sredstava, koja su svakodnevno dostupna, uèenici æe izvoditi oglede, analizirati pojave i izvoditi zakljuèke.
 
Domaæi turisti u Srbiji najèešæe u banjama
mladi-u-sokobanjiSrbiju je u avgustu posetilo 221.381 turista, za 0,5 odsto više nego u istom mesecu lane, dok je broj noæenja ostao na istom nivou, bilo ih je 804.165, pokazuju podaci Republièkog zavoda za statistiku (RZS).  Sokobanja je treæem mestu po broju ostavernih
 
Subotinac podmiruje Srbiju naftom
naftaU ataru sela Subotinac koje se nalazi na putu izmeðu Sokobanje i Aleksinca nalazi se najveæe nalazište uljanih škriljaca. Naša država trenutno ne posuduje tehnologiju da eksploatiše naftu iz njih, ali po reèima Petra Škundriæa ukoliko bi se krenulo u proizvodnju Srbija bi mogla da podmiri svoje pedesetogodišnje potrebe za naftom.
 
Rtanj je sagraðen pre pola miliona godina
ufo rtanjMerenja Centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ ostavila su nauènike bez dileme da se radi o planski organizovanom oblikovanju. Oni pretpostavljaju da je piramida nastala pre èak 500.000 godina, a da ju je sagradila „Unija galaktièkih civilizacija“!
 
Soba gde je nastala “Na Drini æuprija”
ivo-andricSokobanja se užurbano priprema za obeležavanje pola veka od dodele Nobelove nagrade Ivi Andriæu. Apartman 144 u hotelu “Moravica” dobiæe izgled kakav je imao dok je u njemu boravio pisac
 
15. simpozijuma termièara - SIMTERM 2011.
iksU okviru 15. simpozijuma termièara - SIMTERM 2011 koji se održava u periodu od 18. do 21. oktobra 2011. godine, u hotelu "Zdravljak" u Sokobanji sa poèetkom u 11 èasova biæe organizovan okrugli sto na temu "Energetska efikasnost u zgradarstvu".
 
Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim podruèjima
etnosSveèanom dodelom licenci radionicama za izradu rukotvorina u Velikom Gradištu, Kladovu, Negotinu, Boljevcu i Soko Banji, danas je završen projekat pod nazivom "Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim podruèjima", koji je realizovala "Etno mreža"
 
Limun banja u novom ruhu
limun-banjaGraðevinska dozvola za izgradnju sportsko rekreativnih bazena na lokaciji “Limun banja” uruèena je preduzeæu “Sindjeliæ vode” d.o.o. Predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ uruèio je porodici Milojeviæ svu potrebnu dokumentaciju za poèetak izgradnje. U nastavku teksta pogledajte nacrt buduæih bazena.
 
Besplatni mamografski pregledi
mobilni mamografU okviru IV Olimpijade sporta, zdravlja i kulture treæeg doba u Sokobanji je organizovan besplatan mamografski pregled. Ispred hotela „Zdravljak”, gde su smešteni uèesnici Olimpijade, od 27. septembra obajvlja se pregled èija je uloga od neprocenjive vaznosti za prevenciju raka dojke.
 
Otvorena IV olimpijada treæeg doba
 Veèeras u 18h ispred Hotela “Zdravljak” u Sokobanji, zvanièno je otvorena IV Olimpijada sporta, zdravlja i kulture treæeg doba – Sokobanja 2011. IV Olimpijadu, zvanièno je otvorio predsednik Olimpijskog pokreta treæeg doba Srbije i narodni poslanik Narodne skupštine Republike Srbije, Ðuro Periæ.
 
Otvorena nova zgrada Predškolske ustanove "Bucko"
vrtic BuckoDržavni sekretar Ministarstva ekonomije zadužen za NIP Milan Ðokiæ i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ, sveèano su danas otvorili novi objekat Predškolske ustanove „Bucko“ u Sokobanji. Sveèanosti su pored sokobanjskih mališana i njihovih roditelja, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, medija i obrazovnih institucija u Sokobanji.
 
Dobitnici nagrade Turistièki cvet
 Turistièka organizacija Srbije obeležila je danas Svetski dan turizma dodelom nagrada ''Turistièki cvet'' organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapreðenju i promociji ove grane privrede, a meðu dobitnicima je i najbolji svetski teniser Novak Ðokoviæ.
 
IV olimpijada treæeg doba
olimpijada treceg dobaÈetvrta Olimpijada sporta, zdravlja i kulture treæeg doba u organizaciji Olimpijskog pokreta treæeg doba Srbije biæe održana u Sokobanji od 28. septembra do 2. oktobra. Ove godine oèekuje se preko 600 uèesnika, starijih od 60 godina koji æe se nadmetati u šahu, streljaštvu, pikadu i ribolovu, a uvedene su i dve nove discipline: štafeta i penaldžije.
 
Sveta liturgija na Lepteriji
crkvena Danas, u hramu Roðenja Presvete Bogorndice, na Lepteriji, u Sokobanji, Svetom Liturgijom i rezanjem slavskog kolaèa, proslavljen je praznik Rodjenja Presvete Bogorodice i hramovna slava. Svetu Liturgiju je služio paroh sokobanjski, otac Zoran Goluboviæ, uz prisustvo dvojice sveštenika
 
"Putevi rimskih careva" bogatstvo za Srbiju
felix romviana„Putevi Rimskih careva" su jedna od najvažnijih turistièkih ruta u Srbiji. Ta ruta se prepliæe i sa putevima vina i sa biciklistièkom rutom koridora "EuroVelo 6". Kljuène atrakcije tog „istorijskog puta" su Sirmium, Singidunum, Viminacium, Feliks Romulijana, Trajanov most i Trajanova tabla.
 
Cvetni turistièki buket
turistièki cvetNema boljeg naèina da se nauèi nešto o nekoj novoj kulturi, nego iz prve ruke, a turizam omoguæava èudesno povezivanje gostiju sa domaæinima, promoviše dijalog i meðusobni uticaj, kontakti ljudi iz razlièitih okruženja su osnov za toleranciju i na taj naèin turizam može da doprinese borbi za mir u svetu
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 211 - 240 of 1279

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: