Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 12 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas851
mod_vvisit_counterJuče1165
mod_vvisit_counterOve nedelje11047
mod_vvisit_counterOvog meseca39711
Sokobanja
Domaći turisti u Srbiji najčešće u banjama
mladi-u-sokobanjiSrbiju je u avgustu posetilo 221.381 turista, za 0,5 odsto više nego u istom mesecu lane, dok je broj noćenja ostao na istom nivou, bilo ih je 804.165, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).  Sokobanja je trećem mestu po broju ostavernih
 
Subotinac podmiruje Srbiju naftom
naftaU ataru sela Subotinac koje se nalazi na putu između Sokobanje i Aleksinca nalazi se najveće nalazište uljanih škriljaca. Naša država trenutno ne posuduje tehnologiju da eksploatiše naftu iz njih, ali po rečima Petra Škundrića ukoliko bi se krenulo u proizvodnju Srbija bi mogla da podmiri svoje pedesetogodišnje potrebe za naftom.
 
Rtanj je sagrađen pre pola miliona godina
ufo rtanjMerenja Centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ ostavila su naučnike bez dileme da se radi o planski organizovanom oblikovanju. Oni pretpostavljaju da je piramida nastala pre čak 500.000 godina, a da ju je sagradila „Unija galaktičkih civilizacija“!
 
Soba gde je nastala “Na Drini ćuprija”
ivo-andricSokobanja se užurbano priprema za obeležavanje pola veka od dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću. Apartman 144 u hotelu “Moravica” dobiće izgled kakav je imao dok je u njemu boravio pisac
 
15. simpozijuma termičara - SIMTERM 2011.
iksU okviru 15. simpozijuma termičara - SIMTERM 2011 koji se održava u periodu od 18. do 21. oktobra 2011. godine, u hotelu "Zdravljak" u Sokobanji sa početkom u 11 časova biće organizovan okrugli sto na temu "Energetska efikasnost u zgradarstvu".
 
Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim područjima
etnosSvečanom dodelom licenci radionicama za izradu rukotvorina u Velikom Gradištu, Kladovu, Negotinu, Boljevcu i Soko Banji, danas je završen projekat pod nazivom "Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim područjima", koji je realizovala "Etno mreža"
 
Limun banja u novom ruhu
limun-banjaGrađevinska dozvola za izgradnju sportsko rekreativnih bazena na lokaciji “Limun banja” uručena je preduzeću “Sindjelić vode” d.o.o. Predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukić uručio je porodici Milojević svu potrebnu dokumentaciju za početak izgradnje. U nastavku teksta pogledajte nacrt budućih bazena.
 
Besplatni mamografski pregledi
mobilni mamografU okviru IV Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Sokobanji je organizovan besplatan mamografski pregled. Ispred hotela „Zdravljak”, gde su smešteni učesnici Olimpijade, od 27. septembra obajvlja se pregled čija je uloga od neprocenjive vaznosti za prevenciju raka dojke.
 
Otvorena IV olimpijada trećeg doba
 Večeras u 18h ispred Hotela “Zdravljak” u Sokobanji, zvanično je otvorena IV Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba – Sokobanja 2011. IV Olimpijadu, zvanično je otvorio predsednik Olimpijskog pokreta trećeg doba Srbije i narodni poslanik Narodne skupštine Republike Srbije, Đuro Perić.
 
Otvorena nova zgrada Predškolske ustanove "Bucko"
vrtic BuckoDržavni sekretar Ministarstva ekonomije zadužen za NIP Milan Đokić i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić, svečano su danas otvorili novi objekat Predškolske ustanove „Bucko“ u Sokobanji. Svečanosti su pored sokobanjskih mališana i njihovih roditelja, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, medija i obrazovnih institucija u Sokobanji.
 
Dobitnici nagrade Turistički cvet
 Turistička organizacija Srbije obeležila je danas Svetski dan turizma dodelom nagrada ''Turistički cvet'' organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju i promociji ove grane privrede, a među dobitnicima je i najbolji svetski teniser Novak Đoković.
 
IV olimpijada trećeg doba
olimpijada treceg dobaČetvrta Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u organizaciji Olimpijskog pokreta trećeg doba Srbije biće održana u Sokobanji od 28. septembra do 2. oktobra. Ove godine očekuje se preko 600 učesnika, starijih od 60 godina koji će se nadmetati u šahu, streljaštvu, pikadu i ribolovu, a uvedene su i dve nove discipline: štafeta i penaldžije.
 
Sveta liturgija na Lepteriji
crkvena Danas, u hramu Rođenja Presvete Bogorndice, na Lepteriji, u Sokobanji, Svetom Liturgijom i rezanjem slavskog kolača, proslavljen je praznik Rodjenja Presvete Bogorodice i hramovna slava. Svetu Liturgiju je služio paroh sokobanjski, otac Zoran Golubović, uz prisustvo dvojice sveštenika
 
"Putevi rimskih careva" bogatstvo za Srbiju
felix romviana„Putevi Rimskih careva" su jedna od najvažnijih turističkih ruta u Srbiji. Ta ruta se prepliće i sa putevima vina i sa biciklističkom rutom koridora "EuroVelo 6". Ključne atrakcije tog „istorijskog puta" su Sirmium, Singidunum, Viminacium, Feliks Romulijana, Trajanov most i Trajanova tabla.
 
Cvetni turistički buket
turistički cvetNema boljeg načina da se nauči nešto o nekoj novoj kulturi, nego iz prve ruke, a turizam omogućava čudesno povezivanje gostiju sa domaćinima, promoviše dijalog i međusobni uticaj, kontakti ljudi iz različitih okruženja su osnov za toleranciju i na taj način turizam može da doprinese borbi za mir u svetu
 
Predstavljanje novih banjskih programa
udruzenje banja srbijeUdruženje banja Srbije, koje okuplja sva banjska i klimatska mesta Srbije, na 44. Međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu (28. 09. – 02. 10. 2011.) predstaviće, osim cena za jesen/zimu 2011. godine, nove medicinske i relaksacione programe koji su u prime­ni u srpskim banjama i klimatskim centrima.
 
Balkan spa samit 2011.
balkan spaU realizaciji Udruženja banja Bugarske, u poznatom turističkom centru Albena (Flamingo Grand hotel) od 21. do 23. septembra 2011. godine po prvi put se održava Balkanski samit banja, Ekspo i konferencija. Ovaj Forum udruženim snagama organizuju Bugarska, Turska i Grčka.
 
Srbija. Moja zemlja. Moje putovanje
srbija-moja-zemlja-moje-putovanjeNa Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma – SilaFest (28. 08. – 3.09. 2011. godine, Veliko Gradište) promotivni film Turističke organizacije Srbije "Srbija. Moja zemlja. Moje putovanje", koji su realizovali studenti završnih godina Fakulteta dramskih umetnosti, osvojio je drugu nagradu - "Srebrni pincum" za najbolji srpski turistički film.
 
Siva ekonomija cveta u nerazvijenim opštinama
opstina sokobanjaNacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Nemačka organizacija (GIZ) uradila je istraživanje o prilikama i preprekama za razvoj preduzetništva u deset nerazvijenih opština: Veliko Gradište, Golubac, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Boljevac, Zaječar, Knjaževac i Sokobanja.
 
Aduti knjaževačko-sokobanjskog reona
booovsnko-jezeroRejon predstavlja središnji deo turističke destinacije/regije Stara planina, koja u Zaječarskom okrugu zahvata delove opština Knjaževac i Sokobanja. Rejon obuhvata najkvalitetniji sektor Stare planine sa Knjaževcem, Sokobanjom i drugim naseljima, objektima i vrednostima kao i deo Bovanskog jezera.
 
MTB Trofej Sokobanja
biciklisticka trka mtbNajbolji MTB srpski biciklista, Bojan Đurđić, osvojio je drugo mesto u međunarodnoj trci „Trofej Sokobanje“ iz serije „Srbija open“ u kategoriji C 3 za svetske bodove  i zaradio šest poena. Trku je organizovao klub Gorski iz Sokobanje uz podršku BSS
 
Srpski spust niz najviši tobogan
aqua-parkKada je pre četiri godine park izgrađen, taj kraj Srbije privukao je mnogobrojne turiste. Ideja se očigledno dopala i drugim mestima, pa stižu najave da će još četiri grada dobiti vodene parkove. Stručnjaci procenjuju da bi ukupan priliv investicija u taj sektor mogao biti oko 240 mil EUR.
 
Osnovan katastar nepokretnosti opštine Sokobanja
katastar Republički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Sokobanja je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za celokupno područje opštine Sokobanja. RGZ, Služba za katastar nepokretnosti Sokobanja je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti na celoj teritoriji opštine Sokobanja.
 
Bovansko jezero uzima danak
bovansko jezeroVozač "zastave 101" prilikom parkiranja sleteo je kolima u Bovasnko jezero i udavio.  Nesreća se, kako saznajemo, dogodila u danas oko 10 sati između Prve i Druge plaže. Prema nezvaničnim informacijama, koje su prenele Aleksinačke novosti,  nesrećni vozač je bio ribolovac.
 
Drži vodu dok majstori odu
drzi vodu dok majstori oduU februaru, 2010.g. Sokobanja je, kao i veći deo Srbije, bila zahvaćena poplavom, usled naglog topljenja snega. Nabujala Moravica je na nekoliko mesta odnela delove obala, a kod Hotela SUNCE i veći deo ozidanog korita. U avgustu, iste godine, započeta je sanacija oštećenja i uredjenje korita reke i keja, u delu od hotela SUNCE, do pijace...
 
Šta sprečava privatizaciju banja?
banje srbijeNerešeni imovinski odnosi između Vlade Srbije i Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiiguranje sprečavaju privatizaciju banja u Srbiji. Neophodno je napraviti poseban plan privatizacije i razvoja banja u Srbiji u čiju bi izradu bili uključeni svi koji su vlasnici.
 
Pesnički maraton "Sokobanja 2011."
 U organizaciji Književnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ održan je VI pesnički maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je upriličen povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton želja“, koja je održana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.
 
Tragovima akademika Tucakova
biljoberiOvih godina berače obučavaju njihova udruženja. Pored "Melise" u Zaječaru, postoje i "Melem" u Boru i "Dr Jovan Tucakov" u Sokobanji. Postoje i berači lekovitog bilja koji zarade toliko da mogu da sagrade novu kuću ili kupe traktor u jednoj sezoni branja. Prednjače u tome oni u okolini Sokobanje, gde već 16 godina uspešno deluje firma "Adonis" za otkup i preradu lekovitog bilja.
 
Metropolis u Sokobanji
etnosNedeljni magazin Metropolis koji proizvodi Redakcija za kulturu i umetnost jeste elitna televizijska emisija iz oblasti kulture sa najdužim "stažom" u čitavom našem medijskom prostoru. Prva je emitovana novembra 1993. godine.
 
Župan beach i ekstremno kupanje
6 kacaKad su se pojavili u zelenim majicama sa napisom Iron fortrese i počeli da rade vežbe pored vode, jednog od njih, čini mi se najmlađeg desetogodišnjaka, upitala sam gde su im šlemovi, štitovi i viziri. „Gospođo, mi smo ragbi klub iz Smedereva, a to o čemu govorite jest oprema za američki fudbal“, odgovorio mi je sa ozbiljnošću malog Bude.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 211 - 240 of 1264

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: