Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas111
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje6761
mod_vvisit_counterOvog meseca30926
Naslovna
Limun banja u novom ruhu
limun-banjaGrađevinska dozvola za izgradnju sportsko rekreativnih bazena na lokaciji “Limun banja” uručena je preduzeću “Sindjelić vode” d.o.o. Predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukić uručio je porodici Milojević svu potrebnu dokumentaciju za početak izgradnje. U nastavku teksta pogledajte nacrt budućih bazena.
 
Besplatni mamografski pregledi
mobilni mamografU okviru IV Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Sokobanji je organizovan besplatan mamografski pregled. Ispred hotela „Zdravljak”, gde su smešteni učesnici Olimpijade, od 27. septembra obajvlja se pregled čija je uloga od neprocenjive vaznosti za prevenciju raka dojke.
 
Otvorena IV olimpijada trećeg doba
 Večeras u 18h ispred Hotela “Zdravljak” u Sokobanji, zvanično je otvorena IV Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba – Sokobanja 2011. IV Olimpijadu, zvanično je otvorio predsednik Olimpijskog pokreta trećeg doba Srbije i narodni poslanik Narodne skupštine Republike Srbije, Đuro Perić.
 
Otvorena nova zgrada Predškolske ustanove "Bucko"
vrtic BuckoDržavni sekretar Ministarstva ekonomije zadužen za NIP Milan Đokić i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić, svečano su danas otvorili novi objekat Predškolske ustanove „Bucko“ u Sokobanji. Svečanosti su pored sokobanjskih mališana i njihovih roditelja, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, medija i obrazovnih institucija u Sokobanji.
 
Dobitnici nagrade Turistički cvet
 Turistička organizacija Srbije obeležila je danas Svetski dan turizma dodelom nagrada ''Turistički cvet'' organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju i promociji ove grane privrede, a među dobitnicima je i najbolji svetski teniser Novak Đoković.
 
IV olimpijada trećeg doba
olimpijada treceg dobaČetvrta Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u organizaciji Olimpijskog pokreta trećeg doba Srbije biće održana u Sokobanji od 28. septembra do 2. oktobra. Ove godine očekuje se preko 600 učesnika, starijih od 60 godina koji će se nadmetati u šahu, streljaštvu, pikadu i ribolovu, a uvedene su i dve nove discipline: štafeta i penaldžije.
 
Sveta liturgija na Lepteriji
crkvena Danas, u hramu Rođenja Presvete Bogorndice, na Lepteriji, u Sokobanji, Svetom Liturgijom i rezanjem slavskog kolača, proslavljen je praznik Rodjenja Presvete Bogorodice i hramovna slava. Svetu Liturgiju je služio paroh sokobanjski, otac Zoran Golubović, uz prisustvo dvojice sveštenika
 
"Putevi rimskih careva" bogatstvo za Srbiju
felix romviana„Putevi Rimskih careva" su jedna od najvažnijih turističkih ruta u Srbiji. Ta ruta se prepliće i sa putevima vina i sa biciklističkom rutom koridora "EuroVelo 6". Ključne atrakcije tog „istorijskog puta" su Sirmium, Singidunum, Viminacium, Feliks Romulijana, Trajanov most i Trajanova tabla.
 
Cvetni turistički buket
turistički cvetNema boljeg načina da se nauči nešto o nekoj novoj kulturi, nego iz prve ruke, a turizam omogućava čudesno povezivanje gostiju sa domaćinima, promoviše dijalog i međusobni uticaj, kontakti ljudi iz različitih okruženja su osnov za toleranciju i na taj način turizam može da doprinese borbi za mir u svetu
 
Predstavljanje novih banjskih programa
udruzenje banja srbijeUdruženje banja Srbije, koje okuplja sva banjska i klimatska mesta Srbije, na 44. Međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu (28. 09. – 02. 10. 2011.) predstaviće, osim cena za jesen/zimu 2011. godine, nove medicinske i relaksacione programe koji su u prime­ni u srpskim banjama i klimatskim centrima.
 
Balkan spa samit 2011.
balkan spaU realizaciji Udruženja banja Bugarske, u poznatom turističkom centru Albena (Flamingo Grand hotel) od 21. do 23. septembra 2011. godine po prvi put se održava Balkanski samit banja, Ekspo i konferencija. Ovaj Forum udruženim snagama organizuju Bugarska, Turska i Grčka.
 
Srbija. Moja zemlja. Moje putovanje
srbija-moja-zemlja-moje-putovanjeNa Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma – SilaFest (28. 08. – 3.09. 2011. godine, Veliko Gradište) promotivni film Turističke organizacije Srbije "Srbija. Moja zemlja. Moje putovanje", koji su realizovali studenti završnih godina Fakulteta dramskih umetnosti, osvojio je drugu nagradu - "Srebrni pincum" za najbolji srpski turistički film.
 
Siva ekonomija cveta u nerazvijenim opštinama
opstina sokobanjaNacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Nemačka organizacija (GIZ) uradila je istraživanje o prilikama i preprekama za razvoj preduzetništva u deset nerazvijenih opština: Veliko Gradište, Golubac, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Boljevac, Zaječar, Knjaževac i Sokobanja.
 
Aduti knjaževačko-sokobanjskog reona
booovsnko-jezeroRejon predstavlja središnji deo turističke destinacije/regije Stara planina, koja u Zaječarskom okrugu zahvata delove opština Knjaževac i Sokobanja. Rejon obuhvata najkvalitetniji sektor Stare planine sa Knjaževcem, Sokobanjom i drugim naseljima, objektima i vrednostima kao i deo Bovanskog jezera.
 
MTB Trofej Sokobanja
biciklisticka trka mtbNajbolji MTB srpski biciklista, Bojan Đurđić, osvojio je drugo mesto u međunarodnoj trci „Trofej Sokobanje“ iz serije „Srbija open“ u kategoriji C 3 za svetske bodove  i zaradio šest poena. Trku je organizovao klub Gorski iz Sokobanje uz podršku BSS
 
Srpski spust niz najviši tobogan
aqua-parkKada je pre četiri godine park izgrađen, taj kraj Srbije privukao je mnogobrojne turiste. Ideja se očigledno dopala i drugim mestima, pa stižu najave da će još četiri grada dobiti vodene parkove. Stručnjaci procenjuju da bi ukupan priliv investicija u taj sektor mogao biti oko 240 mil EUR.
 
Osnovan katastar nepokretnosti opštine Sokobanja
katastar Republički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Sokobanja je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za celokupno područje opštine Sokobanja. RGZ, Služba za katastar nepokretnosti Sokobanja je uspešno završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti na celoj teritoriji opštine Sokobanja.
 
Bovansko jezero uzima danak
bovansko jezeroVozač "zastave 101" prilikom parkiranja sleteo je kolima u Bovasnko jezero i udavio.  Nesreća se, kako saznajemo, dogodila u danas oko 10 sati između Prve i Druge plaže. Prema nezvaničnim informacijama, koje su prenele Aleksinačke novosti,  nesrećni vozač je bio ribolovac.
 
Drži vodu dok majstori odu
drzi vodu dok majstori oduU februaru, 2010.g. Sokobanja je, kao i veći deo Srbije, bila zahvaćena poplavom, usled naglog topljenja snega. Nabujala Moravica je na nekoliko mesta odnela delove obala, a kod Hotela SUNCE i veći deo ozidanog korita. U avgustu, iste godine, započeta je sanacija oštećenja i uredjenje korita reke i keja, u delu od hotela SUNCE, do pijace...
 
Šta sprečava privatizaciju banja?
banje srbijeNerešeni imovinski odnosi između Vlade Srbije i Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiiguranje sprečavaju privatizaciju banja u Srbiji. Neophodno je napraviti poseban plan privatizacije i razvoja banja u Srbiji u čiju bi izradu bili uključeni svi koji su vlasnici.
 
Pesnički maraton "Sokobanja 2011."
 U organizaciji Književnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ održan je VI pesnički maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je upriličen povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton želja“, koja je održana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.
 
Tragovima akademika Tucakova
biljoberiOvih godina berače obučavaju njihova udruženja. Pored "Melise" u Zaječaru, postoje i "Melem" u Boru i "Dr Jovan Tucakov" u Sokobanji. Postoje i berači lekovitog bilja koji zarade toliko da mogu da sagrade novu kuću ili kupe traktor u jednoj sezoni branja. Prednjače u tome oni u okolini Sokobanje, gde već 16 godina uspešno deluje firma "Adonis" za otkup i preradu lekovitog bilja.
 
Metropolis u Sokobanji
etnosNedeljni magazin Metropolis koji proizvodi Redakcija za kulturu i umetnost jeste elitna televizijska emisija iz oblasti kulture sa najdužim "stažom" u čitavom našem medijskom prostoru. Prva je emitovana novembra 1993. godine.
 
Župan beach i ekstremno kupanje
6 kacaKad su se pojavili u zelenim majicama sa napisom Iron fortrese i počeli da rade vežbe pored vode, jednog od njih, čini mi se najmlađeg desetogodišnjaka, upitala sam gde su im šlemovi, štitovi i viziri. „Gospođo, mi smo ragbi klub iz Smedereva, a to o čemu govorite jest oprema za američki fudbal“, odgovorio mi je sa ozbiljnošću malog Bude.
 
Slana soba u SB "Sokobanja"
 Prijatan boravak u slanoj sobi, u intimnoj atmosferi, sa opuštajućom muzikom i adekvatnom rasvetom omogućava maksimalan učinak haloterapije jer jedan tretman u slanoj sobi ima isti učinak kao 3 dana provedena na moru! Osim pristupačnih cena tretmana u slanoj sobi, Specijalna bolnica ''Sokobanja'' obezbedila je i posebne popuste za penzionere i studente i decu.
 
Mesto gde je započeta "Na Drini ćuprija"
ivo AndrićRetke i dragocene su knjige koje plene jednostavnošću, činjenicama i obiljem slika; knjige kao da su, same od sebe, napisane. Takva je i ova knjiga o Ivi Andriću i Sokobanji s kojom je pisac drugovao mnogo godina tražeći, prvo, u njoj spasonosno pribežište... Zavoleo je ovu varošicu i ostavio bezbroj tragova u sećanjima, zapisima, slikama, susretima s ličnostima koje su tu, najčešće preko leta, navraćale.
 
Košarkaški turnir & žurka
školaPozivamo sve mlade da se uključe u projekat "Volonteri na delu" i pomognu u sređivanju neiskorišćesnih prostorija u srednjoj školi "Branislav Nušić" u Sokobanji. Turnir pocinje u subotu 3. septembra u 12:00h na skolskom terenu, a žurka u 21:00
 
Pesnički maraton "SOKOBANjA 2011"
sokolovo peroKnjiževni klub "Sokolovo pero" iz Sokobanje organizuje PESNIČKI MARATON "SOKOBANjA 2011" povodom devetogodišnjice osnivanja. Pesnički maraton će se održati 3. septembra 2011. godine (subota) u sali Bioskopa "Moravica" u Sokobanji sa početkom u 17:00 casova.
 
„IV Maraton želja“ - Sokobanja 2011.
vodopad RipaljkaU Sokobanji će 3. i 4. septembra biti održan "4. Maraton želja". Profžgram ove manifestacije predviđa obilazak nekoliko turističkih lokaliteta koji su vezani sa ispunjenje želja na kojima se preuzima kupon za nagradnu igru.
 
Održana trka 4 elemenata
 “Four elements” trka koja predstavlja najtežu sportsku bitku u istoriji outdoor sportova, po prvi put je održana preko Rtnja do Bovanskog jezera, a u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 211 - 240 of 1258