Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas111
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje6761
mod_vvisit_counterOvog meseca30926
Naslovna
Godišnji Forum hotelijera 23. novembra u Beogradu - U fokusu: hotelska promocija i prodaja
forum-hotelijeraJedan od najznačajnijih godišnjih skupova hotelijera u Srbiji – VIII forum menažera hotela i hotelskih domaćinstava, sa međunarodnim učešćem, održaće se 23. novembra 2011. u Beogradu, u organizaciji Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije i Redakcije stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam „Turistički Svet“, inače autora ovog projekta.
 
Regionalna konferencija o zdravstvenom, wellness i spa turizmu
wellness-i-spa-turizamCentar za promociju wellness i spa SUNNY uz medijsku podršku Kluba privrednih novinara organizuje 22. novembra 2011. Regionalnu konferenciju o zdravstvenom, wellness i spa turizmu u beogradskom Hotelu M, sa početkom od 9h. Konferencija će okupiti eminentne eksperte i profesionalce iz zdravstvenog, wellness i SPA turizma iz Srbije i zemalja regiona.
 
Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku
bronhoskopijaNakon dobijanja dokumenata od Ministarstva zdravlja RS i drugih nadležnih institucija o saglasnosti za obavljanje bronhoskopije i ostalih invazivnih dijagnostičkih procedura u oblasti pulmologije, u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ''Sokobanja'' otvoreno je Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku, čime je, uz neinvazivnu dijagnostiku, zaokružen kompletan proces dijagnostike plućnih oboljenja.
 
Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011
interna-medicinaPrvi stručni skup ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', u organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'' i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RS, uspešno je održan proteklog vikenda (od 04. do 06. novembra).
 
Seminar "Uvod u opštinski GIS"
U prostorijama opštine Sokobanja u periodu 31.10.-01.11.2011. održan je seminar „Uvod u opštinski GIS" za zaposlene u opštinskoj upravi opštine Sokobanja i javnim preduzećima JKP „Napredak" i Direkciji za urbanizam i izgradnju Sokobanja. Seminar su vodili eminentni predavači iz ove oblasti, Viktor Veljović i Jožef Čipa.
 
Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa
Dom zdravlja Sokobanja je dobio 800 vakcina protiv ovosezonskog  gripa. Od ponedeljka 31.10.2011. godine vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja Sokobanja u vremenu od 8,00 do 13,00 u prostorijama pneumoftiziološke službe (rentgen) iseoskim ambulantama (Čitluk, Jošanica, Mužinac) po ustaljenom rasporedu rada.
 
Javni radovi u Sokobanji: Ponovo otkrivena mesta
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović i direktorka Specijalne bolnice "Sokobanja", dr sc.med. Ljiljana Isaković svečano su proglasili završetak javnog rada „Rekonstrukcija fasade i uređenje površina oko objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture".
 
Služba za zapošljavanje u Sokobanji
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović i direktor Specijalne bolnice "Sokobanja", dr sc.med. Ljiljana Isaković govoriće na svečanosti povodom uspešnog sprovođenja javnog rada, u petak, 28. oktobra 2011. godine u 12 časova, u Specijalnoj bolnici „Novi Zavod“, ul. Vojvode Mišića 48, Sokobanja.
 
Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011
Akreditacija Stručnog skupa ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', u organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'', a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u toku je, a prema usmenim informacijama iz Komisije za akreditaciju Zdravstvenog saveta i iz Srpskog lekarskog društva, broj bodova biće 10 za sva tri dana prisustva predavanjima (prvi i drugi dan po 4 boda, a treći dan 2 boda).
 
Najjeftinije pljeskavice u Srbiji
Cene u Sokobanji, ovih dana, vansezone, gotovo su iste kao i u ostalim gradovima Timočke krajine. Najjeftinija je, verovatno i u celoj Srbiji, – pljeskavica. U mesari Nišprodukta, u centru grada, pripremljena pljeskavica za pečenje od 150 grama je 48, od 200  64 i od 300 grama  96 dinara. Pečenje mesa je, kako piše na ulazu, besplatno.
 
Ukradena bista Stevana Sremca
Poznati srpski pisac Stevan Sremac ostao je bez biste u Sokobanji u koju je često dolazio i u kojoj se, odmarao i, poput Andrića i Nušića, vredno pisao. Bista, rad beogradske vajarke Jelene Jovanović, bila je postavljena 1986. godine povodm 80 godina od smrti darovitog pisca. Ovih dana , u blizini kuće u kojoj je Sremac često odsedao, nalazi se samo postament prekriven uvelim lišćem. Policija još  nije pronašla lopove.
 
Otvrena Andrićeva spomen soba u "Moravici"
Banja pod Ozrenom u sredu je bila u znaku Ive Andrića, svojevremeno jednog od najdražih i najznamenitijih gostiju ovog turističkog centra. Svečanom akademijom i otvaranjem renoviranog spomen-kompleksa, u hotelu „Moravica“, sa stalnom muzejskom postavkom pod nazivom „Ivo Andrić - apartman 144“, obeleženo je pola veka od dodele Nobelove nagrade slavnom piscu.
 
Andrićeva spomen-soba
 Učiteljica Branka Sopić i njeni učenici bili su prvi posetioci obnovljene sobe našeg jedinog nobelovca u hotelu Moravica u Sokobanji. Zvanično otvaranje Andrićeve spomen-sobe planirano je za sredu.
 
Sokobanjski dom zdravlja #2 u Srbiji
sokobanjski dom zdravljaDom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite , zauzeo visoko drugo mesto u kategoriji gradova do 50.000 dtanovnika. Rezultati ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova za 2010. godinu saopšteni su na VII Nacionalnoj konferenciji u Beogradu
 
Završen 15. simpozijum termičara Srbije
 Petnaesti simpozijum termičara Srbije u organizaciji Društva termičara Srbije održan je u Sokobanji od 18. do 21. oktobra. Simpozijum je podržan je od Ministarstva nauke i prosvete, Inženjerske komore Srbije i mnogih firmi. Skupu su prisustvovali termičari iz desetak zemalja sveta a njihovi radovi su grupisani u deset tematskih celina
 
Sokobanja: Odmor za dušu i telo
centar-banjeOd početka godine, blagodeti Sokobanje koristilo je oko 70.000 gostiju. Sve spremno za zimsku sezonu. Lekoviti tretmani uz rekreaciju, uživanje, provod. Naredne sezone biće završeni velelepni akvapark i veliki velnes centar po svetskim standardima. Ne treba zaboraviti i da je opština Sokobanja 1992. postala prva ekološka opština u Srbiji.
 
Svi hoće u Rudnik "Soko"
rudnik sokoDo pre dve godine, srpski rudnici uglja sa jamskom eksploatacijom, među njima i "Soko" u Čitluku, vapili su za rudarima. U međuvremenu, sve se promenilo, pa poslednjih meseci traje prava opsada ovog ugljenokopa, udaljenog petnaestak kilometara od Sokobanje. Tako, naprimer, za najmanje plaćeno mesto, nekvalifikovanog jamskog vozača, u red za prijem stane i po deset kandidata.
 
Projekat javnog rada u SB "Sokobanja"
specijalna bolnica sokobanjaU Specijalnoj bolnici "Sokobanja" uspešno je okončana realizacija projekta javnog rada Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je trajala pet meseci. Tokom tog perioda, uredjen je prostor oko objekta "Novi zavod", s posebnim naglaskom na uredjenju zelenila i cvetnih aranžmana
 
Svečano otvaranje Aqua parka u Sokobanji
otvaranje aqua parka u sokobanjiPred velikim brojem građana, ali i gostiju Sokobanje, presecanjem vrpce, danas je otvoren sokobanjski akvapark, na Podini, a čast da to učini imao je Oliver Dulić, ministar ekologije i prostornog planiranja vlade Srbije.Ministar je svečano je otvorio prvi akvapark u Sokobanji, 17.10.2011. godine u 15,oo časova.
 
Svečanost povodom završetka radova na Akva parku
aqua-parkPredsednik opštine i narodni poslanik pozivaju sve građane da u ponedeljak 17.10.2011. godine od 14:30 časova dođu, obiđu Akva park, pogledaju na fotografijama tok radova od samog početka i zajedno sa nama podele radost zbog uspešno završenog posla
 
Akcija dobrovoljnog davanja krvi
crveni-krstDanas je u Sokobanji akcija dobrovoljnog davanja krvi. Jedna od najmanje četiri godišnje, u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, iz Beograda, Crvenog krsta Sokobanja i Doma zdravlja Sokobanja.
 
Dečiji maskenbal
maskenbalČetvrti dan obeležavanje Dečje nedelje mališanima Predškolske ustanove “Bucko” bio je najlepši – organizovan je maskembal, a nakon toga i druženje sa animatorima u atrijumu Zavičajnog muzeja.
 
Edukacija u Specijalnoj bolnici
specijalna bolnica sokobanjaCentar za kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu organizuje Simpozijum "Disbalans vode i elektrolita - savremeni aspekti dijagnostike i lečenja", koji će biti održan 14.10.2011.godine u Specijalnoj bolnici "Sokobanja" u Sokobanji, pod rukovodstvom prof.dr Sonje Radenković.
 
VI Kamp fizike ‘’Sokobanja 2012’’
fizikaU periodu od 8. do 15. januara 2012. godine u Hotelu "Zdravljak" u Sokobanji, biće održan IV. kamp fizike namenjen učenicima osnovnih škola. Pomoću najjednostavnijih sredstava, koja su svakodnevno dostupna, učenici će izvoditi oglede, analizirati pojave i izvoditi zaključke.
 
Domaći turisti u Srbiji najčešće u banjama
mladi-u-sokobanjiSrbiju je u avgustu posetilo 221.381 turista, za 0,5 odsto više nego u istom mesecu lane, dok je broj noćenja ostao na istom nivou, bilo ih je 804.165, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).  Sokobanja je trećem mestu po broju ostavernih
 
Subotinac podmiruje Srbiju naftom
naftaU ataru sela Subotinac koje se nalazi na putu između Sokobanje i Aleksinca nalazi se najveće nalazište uljanih škriljaca. Naša država trenutno ne posuduje tehnologiju da eksploatiše naftu iz njih, ali po rečima Petra Škundrića ukoliko bi se krenulo u proizvodnju Srbija bi mogla da podmiri svoje pedesetogodišnje potrebe za naftom.
 
Rtanj je sagrađen pre pola miliona godina
ufo rtanjMerenja Centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ ostavila su naučnike bez dileme da se radi o planski organizovanom oblikovanju. Oni pretpostavljaju da je piramida nastala pre čak 500.000 godina, a da ju je sagradila „Unija galaktičkih civilizacija“!
 
Soba gde je nastala “Na Drini ćuprija”
ivo-andricSokobanja se užurbano priprema za obeležavanje pola veka od dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću. Apartman 144 u hotelu “Moravica” dobiće izgled kakav je imao dok je u njemu boravio pisac
 
15. simpozijuma termičara - SIMTERM 2011.
iksU okviru 15. simpozijuma termičara - SIMTERM 2011 koji se održava u periodu od 18. do 21. oktobra 2011. godine, u hotelu "Zdravljak" u Sokobanji sa početkom u 11 časova biće organizovan okrugli sto na temu "Energetska efikasnost u zgradarstvu".
 
Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim područjima
etnosSvečanom dodelom licenci radionicama za izradu rukotvorina u Velikom Gradištu, Kladovu, Negotinu, Boljevcu i Soko Banji, danas je završen projekat pod nazivom "Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim područjima", koji je realizovala "Etno mreža"
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 181 - 210 of 1258