Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 31 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas894
mod_vvisit_counterJu?e1527
mod_vvisit_counterOve nedelje7369
mod_vvisit_counterOvog meseca42365
Sokobanja
Javna rasprava za Odluke SO Sokobanja - decembar 2011.
opstinaNa sednici Opštinskog veća opštine Sokobanje članovi Opštinskog veća doneli su rešenje o postavljanju Dragoslav Paunović na mestu načelnika Opštinske uprave opštine Sokobanja. U sredu, 07. 12. 2011. godine biće održana rasprava o oslukama SO Sokobanja.
 
Hibernacija sokobanjske privrede
dragoslav-stefanovicPredsednik Skupštine Udruženja preduzetnika Dragoslav Stefanović izjavio je da u Sokobanji postoji sve veći broj firmi koje se u zimskom periodu zatvaraju, a tokom sezone ponovo otvaraju.
 
Memorandum o razumevanju sa 13 opština Srbije
rukeProgram Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za jačanje ekonomske sigurnosti 29. novembra je u Kruševcu potpisao Memorandum o razumevanju sa 13 gradova i opština u Srbiji, čime je započeo saradnju sa lokalnim samoupravama u stvaranju uslova za brže zapošljavanje mladih.
 
Stranac u Srbiji
 Malo ko zna za selo Vrdžma, koje se nalazi nedaleko od Sokobanje, u podnožju planine Rtanj. Bogato je prirodom, okruženo vodama, planinama i šumama.
 
Appartement 144 (virtuelna tura)
virtuelna turaU Hotelu "Moravica" nedavno je otvorena muzejska postavka slavnog pisca Ive Andrića. Pogledajte kako izgleda objekat kroz virtuelnu šetnju u opširnijem delu ove vesti.
 
Predskazanje
 Šta to veliš, Moravice, na izmaku dana?
Što valima, svojim, strašne reči zboriš?
Od kamena i vode, Božijom rukom sazdana,
 
Požar na Rtnju
rtnjuPožar zahvatio planinu Rtanj, sa sokobanjske i boljevačke strane. Na terenu vatrogasne ekipe iz Sokobanje, Zaječara i Boljevca.
 
Čestitke prijateljstva za pomoć deci
Nevladina organizacija „Naša Srbija", uz podršku Banke Inteza, šestu godinu zaredom pokrenula je dobrotvornu akciju „Pošaljite čestitku prijateljstva".
 
Sokobanja... Sokograd: Grad sokola, sokolica i tradicije
Hadži PavlovićiPrve kuće Hadži-Pavlovića, koje su sagrađene u jezgru Sokobanje, krajem 19 veka, mogle bi se s punim pravom svrstati u tridesetak najlepših i najraskošnijih u varoši. Danas su neke od njih pod zaštitom države kao zdanja koja, uprkos burnim vremenima, odolevaju i traju preko sto godina. Hadži-Pavlovići su imali veliko imanje: voćnjake, vinograde, livade i pašnjake po Ozrenu, vodenice, trgovine, kočije, konje.
 
Sajam lokalnih samouprava u Beogradu
sajam-investicija Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, grad Beograd i Stalna konferencija gradova i opština ove godine organizovali su Treći sajam lokalne samouprave, koji je biti održan od 9. do 11. novembra 2011. godine, u Hali 5 Beogradskog sajma.
 
Slikovna pesma Srbije
slikovna-pesma-srbijePod naslovom “Slikovna pesma Srbije” u prostorijama Turističke organizacije Srbije održana je prodajna izložba Pirotskih ćilima autorke Slavice Ćirić, direktorke Zanatske zadruge za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“ iz Pirota. Ova zadruga je prošle godine uz pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije počela sa radom i zapošljavanjem žena na tkanju tradicionalnih proizvoda.
 
Šumadijski sajam
sumadijski-sajamŠumadija sajam “Kragujevac“, u saradnji sa Gradom – Upravom za privredne resurse - odeljenje za privredu i preduzetništvo i Gradskom turističkom organizacijom „Kragujevac“, od 24. do 26. novembra 2011. godine, organizuje Treći međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.
 
U novembru Prvi investicioni forum o turizmu Srbije
investicioni-forumPrvi investicioni forum o turizmu Srbije održaće se od 24 - 26. novembra u Beogradu, u organizaciji Nacionalne turističke razvojne korporacije i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Nacionalna turistička razvojna korporacija je inicijator i partner javnog sektora i ima ključni uticaj na rast kompetitivnosti srpskog turizma.
 
Godišnji Forum hotelijera 23. novembra u Beogradu - U fokusu: hotelska promocija i prodaja
forum-hotelijeraJedan od najznačajnijih godišnjih skupova hotelijera u Srbiji – VIII forum menažera hotela i hotelskih domaćinstava, sa međunarodnim učešćem, održaće se 23. novembra 2011. u Beogradu, u organizaciji Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije i Redakcije stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam „Turistički Svet“, inače autora ovog projekta.
 
Regionalna konferencija o zdravstvenom, wellness i spa turizmu
wellness-i-spa-turizamCentar za promociju wellness i spa SUNNY uz medijsku podršku Kluba privrednih novinara organizuje 22. novembra 2011. Regionalnu konferenciju o zdravstvenom, wellness i spa turizmu u beogradskom Hotelu M, sa početkom od 9h. Konferencija će okupiti eminentne eksperte i profesionalce iz zdravstvenog, wellness i SPA turizma iz Srbije i zemalja regiona.
 
Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku
bronhoskopijaNakon dobijanja dokumenata od Ministarstva zdravlja RS i drugih nadležnih institucija o saglasnosti za obavljanje bronhoskopije i ostalih invazivnih dijagnostičkih procedura u oblasti pulmologije, u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ''Sokobanja'' otvoreno je Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku, čime je, uz neinvazivnu dijagnostiku, zaokružen kompletan proces dijagnostike plućnih oboljenja.
 
Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011
interna-medicinaPrvi stručni skup ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', u organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'' i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RS, uspešno je održan proteklog vikenda (od 04. do 06. novembra).
 
Seminar "Uvod u opštinski GIS"
U prostorijama opštine Sokobanja u periodu 31.10.-01.11.2011. održan je seminar „Uvod u opštinski GIS" za zaposlene u opštinskoj upravi opštine Sokobanja i javnim preduzećima JKP „Napredak" i Direkciji za urbanizam i izgradnju Sokobanja. Seminar su vodili eminentni predavači iz ove oblasti, Viktor Veljović i Jožef Čipa.
 
Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa
Dom zdravlja Sokobanja je dobio 800 vakcina protiv ovosezonskog  gripa. Od ponedeljka 31.10.2011. godine vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja Sokobanja u vremenu od 8,00 do 13,00 u prostorijama pneumoftiziološke službe (rentgen) iseoskim ambulantama (Čitluk, Jošanica, Mužinac) po ustaljenom rasporedu rada.
 
Javni radovi u Sokobanji: Ponovo otkrivena mesta
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović i direktorka Specijalne bolnice "Sokobanja", dr sc.med. Ljiljana Isaković svečano su proglasili završetak javnog rada „Rekonstrukcija fasade i uređenje površina oko objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture".
 
Služba za zapošljavanje u Sokobanji
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović i direktor Specijalne bolnice "Sokobanja", dr sc.med. Ljiljana Isaković govoriće na svečanosti povodom uspešnog sprovođenja javnog rada, u petak, 28. oktobra 2011. godine u 12 časova, u Specijalnoj bolnici „Novi Zavod“, ul. Vojvode Mišića 48, Sokobanja.
 
Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011
Akreditacija Stručnog skupa ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', u organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'', a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u toku je, a prema usmenim informacijama iz Komisije za akreditaciju Zdravstvenog saveta i iz Srpskog lekarskog društva, broj bodova biće 10 za sva tri dana prisustva predavanjima (prvi i drugi dan po 4 boda, a treći dan 2 boda).
 
Najjeftinije pljeskavice u Srbiji
Cene u Sokobanji, ovih dana, vansezone, gotovo su iste kao i u ostalim gradovima Timočke krajine. Najjeftinija je, verovatno i u celoj Srbiji, – pljeskavica. U mesari Nišprodukta, u centru grada, pripremljena pljeskavica za pečenje od 150 grama je 48, od 200  64 i od 300 grama  96 dinara. Pečenje mesa je, kako piše na ulazu, besplatno.
 
Ukradena bista Stevana Sremca
Poznati srpski pisac Stevan Sremac ostao je bez biste u Sokobanji u koju je često dolazio i u kojoj se, odmarao i, poput Andrića i Nušića, vredno pisao. Bista, rad beogradske vajarke Jelene Jovanović, bila je postavljena 1986. godine povodm 80 godina od smrti darovitog pisca. Ovih dana , u blizini kuće u kojoj je Sremac često odsedao, nalazi se samo postament prekriven uvelim lišćem. Policija još  nije pronašla lopove.
 
Otvrena Andrićeva spomen soba u "Moravici"
Banja pod Ozrenom u sredu je bila u znaku Ive Andrića, svojevremeno jednog od najdražih i najznamenitijih gostiju ovog turističkog centra. Svečanom akademijom i otvaranjem renoviranog spomen-kompleksa, u hotelu „Moravica“, sa stalnom muzejskom postavkom pod nazivom „Ivo Andrić - apartman 144“, obeleženo je pola veka od dodele Nobelove nagrade slavnom piscu.
 
Andrićeva spomen-soba
 Učiteljica Branka Sopić i njeni učenici bili su prvi posetioci obnovljene sobe našeg jedinog nobelovca u hotelu Moravica u Sokobanji. Zvanično otvaranje Andrićeve spomen-sobe planirano je za sredu.
 
Sokobanjski dom zdravlja #2 u Srbiji
sokobanjski dom zdravljaDom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite , zauzeo visoko drugo mesto u kategoriji gradova do 50.000 dtanovnika. Rezultati ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova za 2010. godinu saopšteni su na VII Nacionalnoj konferenciji u Beogradu
 
Završen 15. simpozijum termičara Srbije
 Petnaesti simpozijum termičara Srbije u organizaciji Društva termičara Srbije održan je u Sokobanji od 18. do 21. oktobra. Simpozijum je podržan je od Ministarstva nauke i prosvete, Inženjerske komore Srbije i mnogih firmi. Skupu su prisustvovali termičari iz desetak zemalja sveta a njihovi radovi su grupisani u deset tematskih celina
 
Sokobanja: Odmor za dušu i telo
centar-banjeOd početka godine, blagodeti Sokobanje koristilo je oko 70.000 gostiju. Sve spremno za zimsku sezonu. Lekoviti tretmani uz rekreaciju, uživanje, provod. Naredne sezone biće završeni velelepni akvapark i veliki velnes centar po svetskim standardima. Ne treba zaboraviti i da je opština Sokobanja 1992. postala prva ekološka opština u Srbiji.
 
Svi hoće u Rudnik "Soko"
rudnik sokoDo pre dve godine, srpski rudnici uglja sa jamskom eksploatacijom, među njima i "Soko" u Čitluku, vapili su za rudarima. U međuvremenu, sve se promenilo, pa poslednjih meseci traje prava opsada ovog ugljenokopa, udaljenog petnaestak kilometara od Sokobanje. Tako, naprimer, za najmanje plaćeno mesto, nekvalifikovanog jamskog vozača, u red za prijem stane i po deset kandidata.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 181 - 210 of 1271

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: