Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 12 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas851
mod_vvisit_counterJuče1165
mod_vvisit_counterOve nedelje11047
mod_vvisit_counterOvog meseca39711
Sokobanja
Čestitke prijateljstva za pomoć deci
Nevladina organizacija „Naša Srbija", uz podršku Banke Inteza, šestu godinu zaredom pokrenula je dobrotvornu akciju „Pošaljite čestitku prijateljstva".
 
Sokobanja... Sokograd: Grad sokola, sokolica i tradicije
Hadži PavlovićiPrve kuće Hadži-Pavlovića, koje su sagrađene u jezgru Sokobanje, krajem 19 veka, mogle bi se s punim pravom svrstati u tridesetak najlepših i najraskošnijih u varoši. Danas su neke od njih pod zaštitom države kao zdanja koja, uprkos burnim vremenima, odolevaju i traju preko sto godina. Hadži-Pavlovići su imali veliko imanje: voćnjake, vinograde, livade i pašnjake po Ozrenu, vodenice, trgovine, kočije, konje.
 
Sajam lokalnih samouprava u Beogradu
sajam-investicija Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, grad Beograd i Stalna konferencija gradova i opština ove godine organizovali su Treći sajam lokalne samouprave, koji je biti održan od 9. do 11. novembra 2011. godine, u Hali 5 Beogradskog sajma.
 
Slikovna pesma Srbije
slikovna-pesma-srbijePod naslovom “Slikovna pesma Srbije” u prostorijama Turističke organizacije Srbije održana je prodajna izložba Pirotskih ćilima autorke Slavice Ćirić, direktorke Zanatske zadruge za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“ iz Pirota. Ova zadruga je prošle godine uz pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije počela sa radom i zapošljavanjem žena na tkanju tradicionalnih proizvoda.
 
Šumadijski sajam
sumadijski-sajamŠumadija sajam “Kragujevac“, u saradnji sa Gradom – Upravom za privredne resurse - odeljenje za privredu i preduzetništvo i Gradskom turističkom organizacijom „Kragujevac“, od 24. do 26. novembra 2011. godine, organizuje Treći međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.
 
U novembru Prvi investicioni forum o turizmu Srbije
investicioni-forumPrvi investicioni forum o turizmu Srbije održaće se od 24 - 26. novembra u Beogradu, u organizaciji Nacionalne turističke razvojne korporacije i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Nacionalna turistička razvojna korporacija je inicijator i partner javnog sektora i ima ključni uticaj na rast kompetitivnosti srpskog turizma.
 
Godišnji Forum hotelijera 23. novembra u Beogradu - U fokusu: hotelska promocija i prodaja
forum-hotelijeraJedan od najznačajnijih godišnjih skupova hotelijera u Srbiji – VIII forum menažera hotela i hotelskih domaćinstava, sa međunarodnim učešćem, održaće se 23. novembra 2011. u Beogradu, u organizaciji Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije i Redakcije stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam „Turistički Svet“, inače autora ovog projekta.
 
Regionalna konferencija o zdravstvenom, wellness i spa turizmu
wellness-i-spa-turizamCentar za promociju wellness i spa SUNNY uz medijsku podršku Kluba privrednih novinara organizuje 22. novembra 2011. Regionalnu konferenciju o zdravstvenom, wellness i spa turizmu u beogradskom Hotelu M, sa početkom od 9h. Konferencija će okupiti eminentne eksperte i profesionalce iz zdravstvenog, wellness i SPA turizma iz Srbije i zemalja regiona.
 
Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku
bronhoskopijaNakon dobijanja dokumenata od Ministarstva zdravlja RS i drugih nadležnih institucija o saglasnosti za obavljanje bronhoskopije i ostalih invazivnih dijagnostičkih procedura u oblasti pulmologije, u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ''Sokobanja'' otvoreno je Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku, čime je, uz neinvazivnu dijagnostiku, zaokružen kompletan proces dijagnostike plućnih oboljenja.
 
Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011
interna-medicinaPrvi stručni skup ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', u organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'' i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RS, uspešno je održan proteklog vikenda (od 04. do 06. novembra).
 
Seminar "Uvod u opštinski GIS"
U prostorijama opštine Sokobanja u periodu 31.10.-01.11.2011. održan je seminar „Uvod u opštinski GIS" za zaposlene u opštinskoj upravi opštine Sokobanja i javnim preduzećima JKP „Napredak" i Direkciji za urbanizam i izgradnju Sokobanja. Seminar su vodili eminentni predavači iz ove oblasti, Viktor Veljović i Jožef Čipa.
 
Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa
Dom zdravlja Sokobanja je dobio 800 vakcina protiv ovosezonskog  gripa. Od ponedeljka 31.10.2011. godine vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja Sokobanja u vremenu od 8,00 do 13,00 u prostorijama pneumoftiziološke službe (rentgen) iseoskim ambulantama (Čitluk, Jošanica, Mužinac) po ustaljenom rasporedu rada.
 
Javni radovi u Sokobanji: Ponovo otkrivena mesta
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović i direktorka Specijalne bolnice "Sokobanja", dr sc.med. Ljiljana Isaković svečano su proglasili završetak javnog rada „Rekonstrukcija fasade i uređenje površina oko objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture".
 
Služba za zapošljavanje u Sokobanji
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović i direktor Specijalne bolnice "Sokobanja", dr sc.med. Ljiljana Isaković govoriće na svečanosti povodom uspešnog sprovođenja javnog rada, u petak, 28. oktobra 2011. godine u 12 časova, u Specijalnoj bolnici „Novi Zavod“, ul. Vojvode Mišića 48, Sokobanja.
 
Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011
Akreditacija Stručnog skupa ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', u organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'', a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u toku je, a prema usmenim informacijama iz Komisije za akreditaciju Zdravstvenog saveta i iz Srpskog lekarskog društva, broj bodova biće 10 za sva tri dana prisustva predavanjima (prvi i drugi dan po 4 boda, a treći dan 2 boda).
 
Najjeftinije pljeskavice u Srbiji
Cene u Sokobanji, ovih dana, vansezone, gotovo su iste kao i u ostalim gradovima Timočke krajine. Najjeftinija je, verovatno i u celoj Srbiji, – pljeskavica. U mesari Nišprodukta, u centru grada, pripremljena pljeskavica za pečenje od 150 grama je 48, od 200  64 i od 300 grama  96 dinara. Pečenje mesa je, kako piše na ulazu, besplatno.
 
Ukradena bista Stevana Sremca
Poznati srpski pisac Stevan Sremac ostao je bez biste u Sokobanji u koju je često dolazio i u kojoj se, odmarao i, poput Andrića i Nušića, vredno pisao. Bista, rad beogradske vajarke Jelene Jovanović, bila je postavljena 1986. godine povodm 80 godina od smrti darovitog pisca. Ovih dana , u blizini kuće u kojoj je Sremac često odsedao, nalazi se samo postament prekriven uvelim lišćem. Policija još  nije pronašla lopove.
 
Otvrena Andrićeva spomen soba u "Moravici"
Banja pod Ozrenom u sredu je bila u znaku Ive Andrića, svojevremeno jednog od najdražih i najznamenitijih gostiju ovog turističkog centra. Svečanom akademijom i otvaranjem renoviranog spomen-kompleksa, u hotelu „Moravica“, sa stalnom muzejskom postavkom pod nazivom „Ivo Andrić - apartman 144“, obeleženo je pola veka od dodele Nobelove nagrade slavnom piscu.
 
Andrićeva spomen-soba
 Učiteljica Branka Sopić i njeni učenici bili su prvi posetioci obnovljene sobe našeg jedinog nobelovca u hotelu Moravica u Sokobanji. Zvanično otvaranje Andrićeve spomen-sobe planirano je za sredu.
 
Sokobanjski dom zdravlja #2 u Srbiji
sokobanjski dom zdravljaDom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite , zauzeo visoko drugo mesto u kategoriji gradova do 50.000 dtanovnika. Rezultati ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova za 2010. godinu saopšteni su na VII Nacionalnoj konferenciji u Beogradu
 
Završen 15. simpozijum termičara Srbije
 Petnaesti simpozijum termičara Srbije u organizaciji Društva termičara Srbije održan je u Sokobanji od 18. do 21. oktobra. Simpozijum je podržan je od Ministarstva nauke i prosvete, Inženjerske komore Srbije i mnogih firmi. Skupu su prisustvovali termičari iz desetak zemalja sveta a njihovi radovi su grupisani u deset tematskih celina
 
Sokobanja: Odmor za dušu i telo
centar-banjeOd početka godine, blagodeti Sokobanje koristilo je oko 70.000 gostiju. Sve spremno za zimsku sezonu. Lekoviti tretmani uz rekreaciju, uživanje, provod. Naredne sezone biće završeni velelepni akvapark i veliki velnes centar po svetskim standardima. Ne treba zaboraviti i da je opština Sokobanja 1992. postala prva ekološka opština u Srbiji.
 
Svi hoće u Rudnik "Soko"
rudnik sokoDo pre dve godine, srpski rudnici uglja sa jamskom eksploatacijom, među njima i "Soko" u Čitluku, vapili su za rudarima. U međuvremenu, sve se promenilo, pa poslednjih meseci traje prava opsada ovog ugljenokopa, udaljenog petnaestak kilometara od Sokobanje. Tako, naprimer, za najmanje plaćeno mesto, nekvalifikovanog jamskog vozača, u red za prijem stane i po deset kandidata.
 
Projekat javnog rada u SB "Sokobanja"
specijalna bolnica sokobanjaU Specijalnoj bolnici "Sokobanja" uspešno je okončana realizacija projekta javnog rada Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je trajala pet meseci. Tokom tog perioda, uredjen je prostor oko objekta "Novi zavod", s posebnim naglaskom na uredjenju zelenila i cvetnih aranžmana
 
Svečano otvaranje Aqua parka u Sokobanji
otvaranje aqua parka u sokobanjiPred velikim brojem građana, ali i gostiju Sokobanje, presecanjem vrpce, danas je otvoren sokobanjski akvapark, na Podini, a čast da to učini imao je Oliver Dulić, ministar ekologije i prostornog planiranja vlade Srbije.Ministar je svečano je otvorio prvi akvapark u Sokobanji, 17.10.2011. godine u 15,oo časova.
 
Svečanost povodom završetka radova na Akva parku
aqua-parkPredsednik opštine i narodni poslanik pozivaju sve građane da u ponedeljak 17.10.2011. godine od 14:30 časova dođu, obiđu Akva park, pogledaju na fotografijama tok radova od samog početka i zajedno sa nama podele radost zbog uspešno završenog posla
 
Akcija dobrovoljnog davanja krvi
crveni-krstDanas je u Sokobanji akcija dobrovoljnog davanja krvi. Jedna od najmanje četiri godišnje, u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, iz Beograda, Crvenog krsta Sokobanja i Doma zdravlja Sokobanja.
 
Dečiji maskenbal
maskenbalČetvrti dan obeležavanje Dečje nedelje mališanima Predškolske ustanove “Bucko” bio je najlepši – organizovan je maskembal, a nakon toga i druženje sa animatorima u atrijumu Zavičajnog muzeja.
 
Edukacija u Specijalnoj bolnici
specijalna bolnica sokobanjaCentar za kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu organizuje Simpozijum "Disbalans vode i elektrolita - savremeni aspekti dijagnostike i lečenja", koji će biti održan 14.10.2011.godine u Specijalnoj bolnici "Sokobanja" u Sokobanji, pod rukovodstvom prof.dr Sonje Radenković.
 
VI Kamp fizike ‘’Sokobanja 2012’’
fizikaU periodu od 8. do 15. januara 2012. godine u Hotelu "Zdravljak" u Sokobanji, biće održan IV. kamp fizike namenjen učenicima osnovnih škola. Pomoću najjednostavnijih sredstava, koja su svakodnevno dostupna, učenici će izvoditi oglede, analizirati pojave i izvoditi zaključke.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 181 - 210 of 1264

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: