Skip to content

Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas52
mod_vvisit_counterJuce733
mod_vvisit_counterOve nedelje5680
mod_vvisit_counterOvog meseca16613
Sokobanja
Kapitalni ulovi
Lovci aleksinaèkog lovaèkog društva 26. novembra 2006. u šumi na teritoriji Bovanskog jezera upucali su kapitalni primerak divlje svinje. Težina ove divlje životinje iznosi oko 150 kg, kažu nam lovci ovog udruženja. Po njihovim reèima, u ovim šumama ima ih dosta, a adekvatne vremenske prilike omoguæavaju im dobru uhranjenost.
 
Rekonstrukcija Tržnog centra
Po inicijativi vlasnika lokala u Tržnom centru u Sokobanji, otpoèela je rekonstrukcija Karaðorðeve ulice koja æe po završetku ovom delu banje doneti novi izgled i imidž, a samim tim i veæu frekventnost potrošaèa u Tržnom centru. Radovi u ulici teku utvrðenom dinamikom kaže inženjer Dragan Milanoviæ.
 
Banje, turistièki potencijal Srbije
Na Meðunarodnom sajmu turizma, u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije, predstavlja se preko 50 izlagaèa iz više od 30 banja i drugih turistièkih destinacija. Promovišu se klasièni tretmani leèenja, ali i savremeni "wellness" programi, sportski i turistièki sadržaji, koji su atraktivni i za mlade ljude.


 
Etno kutak "Grudonjske vodenice"
Druga faza restauracije i adaptacije projekta „Grudonjske vodenice“ privodi se kraju. Ove radove finansira jednim delom CHF International, a drugim delom Skupština opštine iz sredstava dobijenih iz strategije za turistièki razvoj Srbije od strane Ministarstva trgovine i turizma. Po završetku celokupnog projekta Etno kutak „Grudonjske vodenice“ imaæe funkciju oèuvanja i prezentovanja kulturne baštine ovog kraja.
 
Pijaèni problemi
Na gradskoj zelenoj pijaci prodavci odn. vlasnici pijaènih tezgi suoèavaju se sa neosnovanim zahtevima da uplaæuju naknadu za TV pretplatu. Veæina pijaènih tezgi ne poseduje prikljuèak za struju, a skoro ni jedna ne poseduje TV aparat. Prodavci su ogorèeni i traže objašnjenje, dok radnici "Napredka" renoviraju objekat za prodaju mleènih proizvoda.
 
Uèestale kraðe u Sokobanji
Sluèajevi uèestalih kraða u Sokobanjskom kraju se ovih dana rasvetljavaju. Policiji su poznati poèinioci poslednjih desetak kraða i fizièkog obijanja privatnih objekata, jedne prodavnice i jedne kuæe.
 
Oružana pljaèka u banji Jošanici
Dvojica razbojnika maskirana fantomkama dva sata su u ponedeljak 20. novembra 2006. u sokobanjskom selu Jošanica maltretirali i tukli Miliju Stanojeviæa (61), Ružicu Vasiæ (69) koja živi sa njim i njegovog unuka D. A. (10), sve dok im nisu rekli gde u kuæi drže novac i zlato.
 
Silovanje na Vrelu
Sanda M. (27) iz Sokobanje uhapšen je zbog sumnje da je silovao M. C. (24) iz Knjaževca. Istražni sudija Okružnog suda u Zajeèaru odredio je Sandi pritvor.
 
Sokograd – utvrðenje ni na nebu ni zemlji
Prièa o starom gradu Sokogradu po kome je i Sokobanja dobila ime satkana je od malo pouzdanih istorijskih podataka i mnoštva predanja i legendi, interesantnih - poput njegovog izuzetnog položaja u sutesci reke Moravice... Iako star, ovaj grad nije zaboravljen. Oèekuje ga rekonstrukcija po projektu lokalnog arhitekte Vukašina Miletiæa, po kome bi ovaj grad sa Popovicom trebalo rekonstruisati i napraviti u duhu i stilu etno naselja.
 
Zrenjanin, Inðija i Loznica na Sajmu investicija u Èikagu
Opštine Zrenjanin, Inðija i Loznica pobedile su na takmièenju "Investirajte u Srbiju" koje je u organizaciji Amerièke agencije za meðunarodni razvoj (USAID) održano u Beogradu. Ove tri opštine su zahvaljujuæi kvalitetnim prezentacijama i najveæem osvojenom broju bodova, dobile priliku da, o trošku USAID, predstave svoje potencijale i moguænosti za investiranje na Sajmu privrede u Èikagu. Na ovom konkursu Sokobanju niko nije prijavio.
 
Inauguracija Centra za razvoj sela i radionice Etnos

31.10.2006 izvrsena je inauguracija Centra za razvoj sokobanjskih sela i etnoloske radionice "Etnos". Oba projekta su realizovana u okviru EEE radne grupe CHF-a u Sokobanji. Centar za razvoj sokobanjskih sela je iz donacije CHF-a dobio nameštaj i kompjutersku opremu,a etnoloska radionica "Etnos" kompjutersku masinu za vez, razboje i šivaæu mašinu.

 
Sajam turizma u Novom Sadu
Turistièka privreda Sokobanje nastupila je jedinstveno na Sajmu turizma u Novom Sadu. Izmedju ostalih sadržaja, posetioce sajma zabavili su èlanovi KUD “Èitluk” igrom i pesmom. Po prvi put ove godine Opste udruzenje preduzetnika - Centar za privredni razvoj je ucesnik na ovom medjunarodnom sajmu turizma, zajedno sa ostalim predstavnicima sokobanjske turisticke privrede
 
Koncept sokobanjskog turizma
Lokalni politièari pored poseta sajmovima i seminara, trebali bi da obrate pažnju na èinjenicu da je Sokobanja siromašna opština koja je van glavnih zbivanja i tokova novca u Srbiji. Da bi postala atraktivna za mondenske turiste i strane investitore potrebno je uèiniti dosta izmena u naèinu razmišljanja i organizovanju prostora i posla.
 
Rtanj - planina za sva vremena
Rtanj je planina kupastog oblika. On se vidi odasvud. Sa svih planina u Šumadiji vidimo njegovu daleku šiljatu glavu. Èak sa Avale, za vreme lepih vedrih dana, nazire se Rtanj u izmaglici. U vreme mraznih i sunèanih dana sa Kopaonika može se ugledati kako se u daljini, nad vencima i poravnjenom linojom planina ukazuje Šiljak - èuveni vrh na Rtnju.
 
Prvi kongres srpskih geografa
Od èetvrtka 19. oktobra do nedelje 22. oktobra u Sokobanji održaæe se Prvi kongres srpskih geografa . Organizator skupa je Srpsko geografsko društvo. Oko tri stotine uèesnika iz Srbije, meðu kojima su i gosti iz inostranstva baviæe se raznim geografskim temama koje smo za Vas objavili u opširnijem tekstu. Domaæin skupa je hotel “Sunce”. Prvi kongres srpskih geografa trajaæe do nedelje, kada æe uèesnici proputovanje nastaviti kroz Ðerdapsku klisuru.
 
Letaèki dan u Sokobanji
Šireci svoju turistièku ponudu Sokobanja je uradila fantastiènu stvar za paraglajderiste. Uz pomoæ Direkcije za urbanizam i izgradnju napravljen je novi start koji ima potencijala da postane jedan od boljih u Srbiji. Ljudi koji rukovode ovom investicijom pomoæu mašina iskrèili su više od jednog hektara šume na Ozrenu i napravili odlièan start za paraglajding let. Paradajding klub "Jastrebac" iz Aleksinca organizovao je probno letenje za ispitivanje ovog terena. Poslednji let izveden je 15.oktobra 2006. koji su sokobanjci sa uzdasima propratili, a za dalje akcije, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih mogao bi da se napravi i zadatak za prelet
 
Najbolji školski web sajt
Na ovogodišnjem konkursu za izbor "Naj-školski web sajt" koji je organizovan od strane Telekoma Srbije i Ministarstva prosvete i obrazovanja, naša Osnovna škola osvojila je drugo mesto! Uz pohvalu i potvrdu da smo na pravom putu, dobili smo i vredne poklone koji æe ðacima biti od velike koristi, a to su: nov raèunar poslednje generacije, TFT monitor, kolor laserski štampaè u boji, skener, digitalni fotoaparat i legalan Majkrosoftov softver. Pored pokolona bili smo i na prijemu u prostorijama Telekoma odakle Vam šaljemo ovaj izveštaj...
 
Vrbovac - hronika sela
Ovih dana na svetlost dana i pred javnost izašla je knjiga "Vrbovac" - hronika sela. Obim rukopisa iznosi 500 gusto kucanih stranica. Uz tekstove priloženi su kartogrami, grafikoni, tabele, planovi, geneološka stabla i brojne fotografije koje olakšavaju èitanje i razumevanje suštine opisanih pojmova, dogaðaja, obièaja i socijalno-ekonomskih promena u Vrbovcu i na širem gravitacionom podruèju. Autor ovog rada profesor Duhomir Cvetkoviæ ovu hroniku raspodelio je u sedamnaest poglavlja, pridržavajuæi se uputstava Odbora SANU za prouèavanje sela. Tekstove, slike, grafikone i tabele kompijuterski je obradio Saša Stojanoviæ, profesor geografije.
 
<< Početak < Prethodna 41 42 43 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 1261 - 1278 of 1278

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: