Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas46
mod_vvisit_counterJuče1294
mod_vvisit_counterOve nedelje3206
mod_vvisit_counterOvog meseca27371
Pronađena mrtva žena Ĺ tampaj

Zorica Božinović (58), zvana Kasandra, iz sela Dugo Polje, zadavljena je pa bačena u šumarak kod pijace u Sokobanji! Policija je uhapsila Dragana Koha (31) iz sela Vražogrnce kod Zaječara zbog sumnje da je ubio Zoricu. Motiv ubistva nije poznat, policija pretpostavlja da je Zorica pretučena, silovana, pa zadavljena!

Ratomir Marković iz naselja Limun banja pronašao je telo Zorice Božinović. Marković je juče krenuo na pijacu u Sokobanji da kupi mleko. Pronašao je telo nesrećne žene u šumarku na putu kojim svakodnevno prolazi.

- Primetio sam nešto pored puta prekriveno prljavim ćebetom žućkaste boje. Mislio sam da je neka crkotina, jer ljudi tu svašta bacaju. Vrhom cipele podigao sam ćebe i zaprepastio se! Ispod ćebeta je bilo telo žene, svo u modricama, po čelu, dojkama, rukama. Prizor je bio strašan! Njeno lice već mi se urezalo u pamćenje - kaže Ratomir.

Marković je otrčao do česme i zamolio čoveka kojeg je tu zatekao da odmah obavesti policiju.

- Ja sam dugogodišnji astmatičar i dobio sam od uzbuđenja napad, pa i sam nisam svestan toga kako sam došao do Limun banje. Dok sam živeo u severnoj Metohiji, našao sam polumrtvo dete. Sada sam našao telo zadavljene žene - kaže očajni Marković.

Ljubinko Stanojević, istražni sudija Okružnog suda u Zaječaru, kaže da je za Zoričino ubistvo osumnjičen Dragan Koh iz zaječarskog sela Vražogrnce.

- Dragan ima prebivalište na području Zaječara, ali često boravi u Sokobanji kod rođaka - kazao je Stanojević za Press.

Kako saznajemo u izvorima bliskim istrazi, Zorica nije ubijena na mestu na kom je pronađeno njeno telo.

- Ona je najverovatnije ubijena u kući u kojoj je boravio Koh, oko tri stotine metara od mesta na kom je nađena. Brojne povrede ukazuju na to da je pretučena, a zatim ubijena. Moguće je da je Koh hteo da sa njom ima seksualni odnos i da se ona odupirala, zbog čega je on udavio - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Zorica je sa suprugom Rankom poslednjih petnaestak godina živela u selu Dugo Polje, desetak kilometara od Sokobanje. U selu, ali i u Sokobanji, svi su je zvali Kasandra, po junakinji poznate latinoameričke serije.

- Ona je rodom iz Kruševca, a pre petnaestak godina se udala za Ranka. Sa sobom je dovela i ćerku, koja se kasnije udala ovde u selu. Bila je dobra i vredna, ali je imala problem sa živcima. Često je bežala od muža, ali mu se uvek vraćala. Koliko ja znam, nije bila svadljiva, ne znam ko bi mogao i zašto da je ubije - kaže Dušanka Vučić, komšinica Božinovića.       

 
Mesto gde je pronadjen leš

"Prvo ubistvo posle 10 godina"

Bojan Milivojević, komandir policijske stanice
Bojan Milivojević, komandir policijske stanice

 

Ubistvo je šokiralo žitelje Sokobanje jer ovo područje važi za miran kraj. Bojan Milivojević, komandir policijske stanice, kaže da je ovo prvo ubistvo za poslednjih deset godina.

- Poslednje ubistvo ovde je registrovano još 1998. godine. Sokobanja je mirna, ovde gotovo da nema kriminala. Svi smo iznenađeni ovim zločinom - kaže Milivojević.
autori:
D.Kocić - D.Živković

izvor:
Press
Komentari (2)Add Comment
...
napisao :( , 18, June, 2009
http://www.vesti.rs/Hronika/Si...iblje.html
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
...
napisao Vladimir , 19, June, 2009
psihopata :(
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +1

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >