Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Zone
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas99
mod_vvisit_counterJu?e1294
mod_vvisit_counterOve nedelje3890
mod_vvisit_counterOvog meseca21490
Park Banjica Ĺ tampaj
Plan grada sa Banjica parkom



PARK "BANJICA"

Banjica je deo grada u širem centru pored reke. Park koji je lepo sreðen sa klupama i stazama za šetnju je obala reke Moravice. U tom delu se nalaze i tri hotela, kupatilo sa prirodno lekovitom vodom (temperatura 28°C, koja leci nervne boesti), i restoran "Čoka" na obali reke. Ispod restorana je plaža Župan, jedno od mesta za koje je vezana legenda. Uzvodno od te plaže u malom kanjonu ima još par mesta za kupanje oko kojih postoje stene pogodne za skokove u vodu.

BanjicaBanjicaBanjicaBanjica
BanjicaBanjicaBanjicaBanjica
U parku na Banjici, postoji jedno drvo - „drvo želja“. To je stablo platana sa èudnovatim kvrgama, koji "garantuje" ispunjenje želje onome ko ga dotakne i poželi nešto.






KUPALIŠTE "ŽUPAN"



Najbolje i najbrže ćete stići ako se od centra zaputite ka parku na Banjici. Park se završava upravo plažom Župan. Najveća i najpoznatija plaža, nalazi se u Sokobanji ispod poznatog hotela "Banjica". Na Županu ima plićaka pored površine sa peskom za sunčanje, u klancu izmedju dve stene dubina je oko 4 metra, što odgovara ljubiteljima skokova u vodu. O tome kako je ovo mesto dobilo ime postoji legenda. U davno vreme, vladar Sokograda imao je sina Župana, koji je voleo devojku, ćerku gospodara Vrmdžanskog grada, Lepteriju. Njihova ljubav bila je velika, ali nažalost zabranjena. Kako vladari dva grada nisu dozvolili brak mladom plemiću i Lepteriji, oni se u znak svoje nesrećne ali večne ljubavi baciše sa stene Vidikovac, preko puta Sokograda u klisuru Moravice. Mesto gde je reka izbacija devojčino telo ljudi nazvaše po njoj, a telo Župana ispliva na mesto danas najpopularnije plaže. Veruje se da duh Lepterije i Župana danas pomaže nesrećno zaljubljenim. Onaj ko ima nesrećnu ljubav, ukoliko se okupa na ovim plažama postaje do kraja života srećno zaljubljen. Zbog velike svežine vode Moravice i nekoliko dubljih virova, slabijim plivačima savetuje se pratnja iskusnih.

ŽupanŽupanŽupanŽupan
ŽupanŽupanŽupanŽupan
Kupalište Župan


 




ŠEST KACA, TRI KACE I DŽENTLMEN PLAŽE



Malo iznad Župan plaže nalazi se "Tesnac". To je plaža gde je reka Moravica najuža u svom toku, ali veoma atraktivna za kupače. Nadalje, iznad plaža „šest kaca“ i „tri kace“ na reci Moravici nalazi se „džentlmen plaža“ - mesto gde se ponekad okupljaju nudisti. Plaže se nalaze se oko 500 m uzvodno od Župana i veoma su posećene. Ime su dobile po izgledu stena kroz koje reka protiče. Krečnjački masivi su vodom tako izlokani da podsećaju na burad odn. kace. I ove dve plaže imaju mesta pogodna za skokove i veoma su posećene tokom leta. Pored ovih, posećena su i poznata još i druga kupališta na Moravici, koja se nalaze uzvodno od navedenih: Džentlmen, pomenuta Lepterija i Stari brest.

6 kaca6 kaca6 kaca6 kaca
Kupalište "Šest kaca"



 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

Prijavljivanje







Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: