Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 14 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas288
mod_vvisit_counterJuce627
mod_vvisit_counterOve nedelje6006
mod_vvisit_counterOvog meseca17832
Park Banjica
Plan grada sa Banjica parkomPARK "BANJICA"

Banjica je deo grada u širem centru pored reke. Park koji je lepo sreðen sa klupama i stazama za šetnju je obala reke Moravice. U tom delu se nalaze i tri hotela, kupatilo sa prirodno lekovitom vodom (temperatura 28°C, koja leci nervne boesti), i restoran "Èoka" na obali reke. Ispod restorana je plaža Župan, jedno od mesta za koje je vezana legenda. Uzvodno od te plaže u malom kanjonu ima još par mesta za kupanje oko kojih postoje stene pogodne za skokove u vodu.

BanjicaBanjicaBanjicaBanjica
BanjicaBanjicaBanjicaBanjica
U parku na Banjici, postoji jedno drvo - „drvo želja“. To je stablo platana sa èudnovatim kvrgama, koji "garantuje" ispunjenje želje onome ko ga dotakne i poželi nešto.


KUPALIŠTE "ŽUPAN"Najbolje i najbrže æete stiæi ako se od centra zaputite ka parku na Banjici. Park se završava upravo plažom Župan. Najveæa i najpoznatija plaža, nalazi se u Sokobanji ispod poznatog hotela "Banjica". Na Županu ima pliæaka pored površine sa peskom za sunèanje, u klancu izmedju dve stene dubina je oko 4 metra, što odgovara ljubiteljima skokova u vodu. O tome kako je ovo mesto dobilo ime postoji legenda. U davno vreme, vladar Sokograda imao je sina Župana, koji je voleo devojku, æerku gospodara Vrmdžanskog grada, Lepteriju. Njihova ljubav bila je velika, ali nažalost zabranjena. Kako vladari dva grada nisu dozvolili brak mladom plemiæu i Lepteriji, oni se u znak svoje nesreæne ali veène ljubavi baciše sa stene Vidikovac, preko puta Sokograda u klisuru Moravice. Mesto gde je reka izbacija devojèino telo ljudi nazvaše po njoj, a telo Župana ispliva na mesto danas najpopularnije plaže. Veruje se da duh Lepterije i Župana danas pomaže nesreæno zaljubljenim. Onaj ko ima nesreænu ljubav, ukoliko se okupa na ovim plažama postaje do kraja života sreæno zaljubljen. Zbog velike svežine vode Moravice i nekoliko dubljih virova, slabijim plivaèima savetuje se pratnja iskusnih.

ŽupanŽupanŽupanŽupan
ŽupanŽupanŽupanŽupan
Kupalište Župan


 
ŠEST KACA, TRI KACE I DŽENTLMEN PLAŽEMalo iznad Župan plaže nalazi se "Tesnac". To je plaža gde je reka Moravica najuža u svom toku, ali veoma atraktivna za kupaèe. Nadalje, iznad plaža „šest kaca“ i „tri kace“ na reci Moravici nalazi se „džentlmen plaža“ - mesto gde se ponekad okupljaju nudisti. Plaže se nalaze se oko 500 m uzvodno od Župana i veoma su poseæene. Ime su dobile po izgledu stena kroz koje reka protièe. Kreènjaèki masivi su vodom tako izlokani da podseæaju na burad odn. kace. I ove dve plaže imaju mesta pogodna za skokove i veoma su poseæene tokom leta. Pored ovih, poseæena su i poznata još i druga kupališta na Moravici, koja se nalaze uzvodno od navedenih: Džentlmen, pomenuta Lepterija i Stari brest.

6 kaca6 kaca6 kaca6 kaca
Kupalište "Šest kaca" 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: