Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Javni Forum

Javni Forum
Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 23 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas1760
mod_vvisit_counterJuče1014
mod_vvisit_counterOve nedelje1760
mod_vvisit_counterOvog meseca39939
Iz pravca Kruševca ili Zaječara Ĺ tampaj
iz-pravca-Krusecva-i-Zajeca.jpg


Od Kruševca do Sokobanje

Od Kruševca do Sokobanje vas deli 60km. Ukoliko na put do Sokobanje krećete iz Kruševca krenite u pravcu sela Parunovac, potom ka selu Kapidžija, Gaglovu i nakon prelaska preko Čokotinog brega uključićete se na put ka Đunisu levo (severno). Prođite kroz Đunis i Praskovče i kod uključenja na put u Deligrad skrenite desno ka Aleksincu. Nakon prolaska kroz Vukašinovac i Rutevac posle jedne velike krivine uočićete put koji vodi preko nadvožnjaka ka Sokobanji levo. Nakon prelaska nadvožnjaka preko autoputa E75 doći će te do skretanja i skrenite desno. Nedugo potom, nakon prelaska mosta preko Moravice uključićete se na sokobanjski drum, skrenite levo ka Sokobanji i nastavite put još 20km. Usput će te proći kroz bovansku klisuru i pored Bovanskog jezera, a zatim će te se naći u sokobanjskoj kotlini u čijem se jugoistočnom kutku krije Sokobanja.

Krusevac-Sokobanja


Od Zaječara do Sokobanje

Od Zaječara do Sokobanje vas deli 60km. Najlakši način da do Sokobanje dođete je da krenete magistralnim putem ka Paraćinu i da se kod Boljevca isključite i da putem preko Rtnja dođete do Sokobanje. Od Boljevca do Sokobanje proći će te pored sela Ilino i Nikolinac.

Do Sokobanje možete doći i preko Knjaževca prolaskom kroz knjaževačku klisuru koja je dosta nepregledna, put je u lošem stanju i ima dosta krivina i uspona.

Napomena: Zimi je put preko Rtnja obično zbog visokih snežnih nameta zatvoren, tako da do Sokobanje možete doći jedino preko Knjaževca

Zajecar-Sokobanja

 
Sledece >