Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

ANDROID vodič

Sokobanja Android aplikacija
Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 9 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas685
mod_vvisit_counterJuče938
mod_vvisit_counterOve nedelje685
mod_vvisit_counterOvog meseca16908
Iz pravca Beograda ili Niša PDF Verzija za štampu E-mail
od-Beograda-do-Sokobanje.jpg

Iz Beograda ili Niša do Sokobanje je najlakše doći autoputem E75 Beograd-Niš preko Aleksinca. Ukoliko u Sokobanju dolazite iz pravca severa odnosno Beograda najbolje je da u Aleksinac dođete preko Aleksinačkih rudnika, a ukoliko dolazite iz južnog pravca odnosno Niša, najbolje je da se u Aleksinac uključite kod glavnog ulaza (naplatne rampe za Aleksinac). Od Beograda do Aleksinca razdaljina iznosi 210 km, a od Niša do Aleksinca razdaljina je 30 km.

Aleksinac-mala.jpg
Maršruta kroz Aleksinac
(kliklnite preko mape za uvećan prikaz)

Od Aleksinca do Sokobanje imate još 30km, što s obzirom na ograničenja vremenski iznosi oko 30-40 minuta vožnje. Na pola puta proći će te pored Bovanskog jezera, a zatim će te ući u sokobanjsku kotlinu u čijem se jugoistočnom kutku krije Sokobanja.

Napomena:
Ukoliko dolazite iz pravca Beograda i koristite Garmin GPS navigaciju (verzija SCG 1.8), uređaj će vam najpre predložiti da kod Paraćina skrenete prema Rtnju, a potom preko Rtnja do Sokobanje. Skrećemo vam pažnju da to ne činite jer je put preko Rtnja (naselje Rtanj) u izuzetno lošem stanju i da će te se samo iznervirati, kola oštetiti i više goriva potrošiti.
Put nastavite ka Aleksinačkim rudnicima, ali se kod Garmin GPS sistema tu javlja greška. Nakon prolaska naplatne rampe uređaj će vas posavetovati da skrenete levo ka rudnicima što bi svakako trebali da ignorišete. Skrenite desno ka Aleksincu. Potom će vam u Aleksincu predložiti da skrenete u jednosmernu ulicu levo što ponovo trebate da igorišete. Tek kada dođete do centra Aleksinca u i vidite znak "Sokobanja" u pravcu levo skrenite (pored crkve) i produžite sokobanjskim drumom 30 km do Sokobanje.
 
< Nazad   Napred >