Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 9 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas277
mod_vvisit_counterJuce627
mod_vvisit_counterOve nedelje5995
mod_vvisit_counterOvog meseca17821
Bovansko jezero
Na putu za Sokobanju, na desetak kilometara pre Sokobanje nalazi se Bovansko jezero. Bilo biciklom, kolima, autobusom ili pešice svejedno, lako je do njega doæi.

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero


To je veštaèko jezero dugo 10 km, sa najveæom dubinom od preko 30 m na pojedinim mestima. Bogato je ribom i pravo je uživanje za pecaroše. Ako volite da pecate, tu je smuð, som, šaran i druga vrsta ribe. Pravi je raj za kampere. Jezero je èuveno po ribi, a pecaroši (dokazano) tvrde da se tu hvataju somovi od 60, amuri od 20 ili smuðevi od 10 kilograma. Ribolovaèko udruženje "Moravica" stara se o ovom jezeru.

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero

Kliknite na sliku za rotacioni prikaz trubarevaèkog dela bovanskog jezera
 

Pošto je to akumulacija za snabdevanje vodom susednog Aleksinca, zabranjena je vožnja motornim èamcima. Medjutim za jedrilièare, ljubitelje veslanja i pedalina je pravi raj. Svake godine dva puta , u aprilu i septembru održava se jedrilièarska regata "Bovan".

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero

Na jezeru postoje i pogodna mesta za kupanje, kao i improvizovana mesta za kampovanje.  Ako je vruæina, ne brinite, trebaju vam samo kupaæice. Jedini nedostatak je što ne postoji opremljeno kamp-naselje sa strujom, vodom za piæe i higijensko kupanje, kanalizacionim odvodima. Ipak, ovo mesto je jako pogodno za izlet ili zaustavljanje radi osveženja u toku putovanja. Tokom letnjih meseci na plažama jezera okupi se više hiljada kupaèa, ribolovaca i kampera. Voda je kod brane duboka i do 50 metara i zbog toga se neiskusnijim plivaèima ne preporuèuje odaljavanje od priobalja. Meðutim, uvek možete iznajmiti pedalino i sa njim se otisnuti do najudaljenijih zaliva sa druge strane jezera.

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero

Obližnje šume nisu ništa manji raj za lovce - osim raznih vrsta ptica ima i lisica, vukova, divljih maèaka. Meštani kažu da je pre nekoliko godina zalutao i ris, a da su tokom bombardovanja ovde i neki medvedi pronašli utoèište.

 


Kliknite na sliku za rotacioni prikaz sa aleksinaèke strane bovanskog jezera

 

 

Našu reportažu o Bovanskom jezeru možete proèitati ovde

Slike Bovanskog jezera u fotogaleriji možete pogledati ovde

 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: