Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stankoviæ u centru Sokobanje
Apartmani Lukic
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 èlan/a.
mod_vvisit_counterDanas992
mod_vvisit_counterJu?e1371
mod_vvisit_counterOve nedelje5094
mod_vvisit_counterOvog meseca42450
Lekovito bilje Štampaj

Na prostorima Rtnja, Ozrena i Device raste „muški“ rtanjski samonikli èaj i još dvesta vrsta veæ nadaleko poznatog lekovitog bilja sa ovog podruèja. Oko tri stotine beraca „rascvetalih livada“ zna kad se šta bere i kako suši i kolika je dobit kad prodaju „darove prirode“ u otkup privatnom preduzecu „Adonis“. Komponente za èajeve iz „Adonisa“ odlaze u Nemaèku, Francusku, Makedoniju i Kanadu.

Golub Radovanovic:
Venac od bilja u narodnom verovanju Apotropajska moæ venaca od bilja prisutna je od iskona do današnjih dana u narodnom verovanju. Dok veliki broj biljaka narod upotrebljava, pored ishrane i za leèenje raznih bolesti spravljanjem napitaka, melema i obloga, venci od bilja štite od demona, vampira i drugih zlih sila ili doprinose zdravlju u kuæi, beriæetu u polju, stoci u toru, štite od uroka, daruju plodnost, vraæaju ljubav.

Pripremanje i pravljenje - „vijanje“ venaca, èesto je praæeno uzgrednim radnjama, pesmom, bajanjem i slièno, na mestima specijalno odreðenim za tu priliku: na bunaru, na izvoru, na raskršæu, uz ognjište, na drvljaniku, na njivi koja se posledja žanje.

U selima sokobanjskog kraja, u mnogim obièajima, venac se zadržao kao svojevrstan simbol, ali je objasnjenje na pitanje „zašto je to tako“ veoma šturo - „tako se valja“. šire objašnjenje i pravi znaèaj kod mnogih obièaja je potpuno izostao.

 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair
Apartmani Bajiæ
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najèešæe interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: