Skip to content

Sokobanja dobila pomoc države za završetak letnje pozornice
Ministarstvo trgovine i turizma odobrilo je danas opštini Sokobanja subvencije u iznosu od 23 miliona dinara za završetak druge i trece faze radova na izgradnji letnje pozornice „Vrelo“, izjavio je direktor Turisticke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenkovic.

On je podsetio da je to ministarstvo ranije odobrilo 42,5 miliona dinara za izgradnju velike scene letnje pozornice sa 1.500 mesta za sedenje, dok je opština Sokobanja izdvojila za tu namenu nešto manji iznos. 

„Radovi na velikoj sceni privode se kraju, a novac koji nam je odobren iskoristicemo za izgradnju male scene sa 500 mesta, za izgradnju tri jezera, vizitorskog centra, kao i za postavljanje parkovskog mobilijara i parterno uredjenje“, rekao je Milenkovic.

Prema njegovim recima, po završetku letnje pozornice „Vrelo“, Sokobanja ce dobiti multifunkcionalni objekat koji ce biti otvoren svih 365 dana u godini.

„Tokom leta ce na velikoj i maloj sceni biti organizovane najrazlicitije manifestacije, a zimi ce najvece od tri jezera biti zaledjeno i korišceno kao klizalište. Taj prostor ce moci da se koristi i za izlete“, kazao je Milenkovic.

Citav kompleks, dodao je Milenkovic, bice uradjen tako da se uklopi u postojeci prirodni ambijent.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy