Skip to content

Igre mladih održane u Sokobanji

 Sportske igre mladih (SIM) za Srbiju posle Požarevca i Petrovca na Mlavi nastavljene su u Zajecaru i Sokobanji

Sportske igre mladih u Sokobanji

Na otvorenim terenima u centru Sokobanje Igre su svecano otvorili predsednica SIM Srbije Ivana Jovanovic i predsednik opštine Isidor Krstic.

"Nema ništa lepše nego videti ovoliko dece na jednom mestu. Ponosan sam na njih i siguran da ce pobednici na najbolji nacin predstavljati Sokobanju na velikom državnom finalu u Beogradu u julu mesecu. Svecano otvaranje je zaista bilo lepo i ovakvi skupovi se pamte. Hvala Sportskim igrama mladih što su se odluzile da na svoju mapu stave i Sokobanju", istakao je Krstic.

Prethodno, veoma lepo bilo je i ispred zajecarske Hale sportova na Kraljevici, gde su se takmicili mališani iz cele Timocke Krajine.

Mladi sportisti i sudije položili su zakletvu prijateljstva, a baklju je doneo šahista Dušan Basalic, koji se ranije vec takmicio na regionalnom finalu u Splitu.

"Nama je zaista zadovoljstvo da se i ove godine družimo u Zajecaru. Imamo lepa iskustva i mnogo vaših drugara iz Zaje?ara je do sada bilo na regionalnom finalu. Sigurna sam da mnogi od vas ve? znaju da Sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece i saradnju mališana i druženje na teritoriji citavog regiona", porucila je Ivana Jovanovic.

Poželevši deci i njihovim nastavnicima prijatan boravak pomocnik gradona?elnika Milan Stankovic istakao je da je Zajecar grad sporta.

"Mladi iz Zajecara i okolnih mesta su se pre svega družili, a onda i takmicili. Želim da vam kažem da su Sportske igre mladih pre svega zadatak da steknete nova prijateljstva i nova poznanstva, samim tim što se finalni deo održava na prostorima bivše Jugoslavije. Želim da se zahvalim i Vladi Srbije pod cijim pokroviteljstvom se i održava ova manifestacija. Nadam se da ce se neka deca iz Zajecara izboriti na državnom finalu za put u Split, ali pre svega najvažnije je da upoznaju nove drugare i bave se sportom", istakao je Stankovic, nekada uspešni rukomentni golman i direktor reprezentacije Srbije.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy