Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas577
mod_vvisit_counterJuce818
mod_vvisit_counterOve nedelje577
mod_vvisit_counterOvog meseca17956
Sokobanja dobija izlaz na autoput?
U Sokobanji je danas održana prezentacija studije opravdanosti izgradnje petlje Rutevac i deonice puta od Rutevca do Malog cveta u Bovnu, koja bi skratila put vozacima iz pravca Beograda prema Sokobanji, a i rasteretila saobracaj kroz Aleksinac. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva gradjevine i saobracaja, Koridora Srbije, Javnog preduzeca „Putevi Srbije”, kao i cetiri opštine (Aleksinac, Sokobanja, Boljevac i Knjaževac) u cijim se interesnim zonama nalazi ovaj poduhvat.


Ovo je prvi veliki i ozbiljan korak na realizaciji projekta izgradnje novog puta prema Sokobanji, ocenio je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stankovic, koji je danas prisustvovao sastanku u pratnji nacelnika odeljenja za privredu Dalibora Markovica i narodnog poslanika Dalibora Radicevica.

Nenad Stankovic i Dalibor Markovic

Investicija koja ce koristiti svima, procenili su strucnjaci i predstavnici lokalnih samouprava, a predsednik Aleksinca kaže da ce se na ovaj nacin rasteretiti saobra?aj u samom gradu i sacuvati gradske saobra?ajnice.

U Aleksincu vec više decenija imamo problem sa tranzitnim saobracajem ka Sokobanji, koji koristi zapravo naše gradske ulice. Tom maršrutom kroz Aleksinac ne odvija se, dakle, samo saobracaj putnickih vozila. Ne treba zaboraviti da Sokobanja ima i rudnik sa jamskom eksploatacijom. Mi smo svedoci da tu stalno prolaze tegljaci, šleperi, tako da je i naš interes da Aleksinac rasteretimo tog tranzitnog saobracaja – objasnio je predsednik Stankovic i dodao da izgradnjom novog, aktuelni put ka Sokobanji nece biti zanemaren, vec ce zbog lokalnog stanovništva i on biti rekonstruisan.

Isidor Krstic i Dragana Kostic

Ideja stara 40 godina konacno ima sasvim realne šanse da bude i realizovana – ovakav zakljucak, nakon današnjeg sastanka, dao je predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstic.

Ubedjen sam da cemo u narednom periodu ubrzano raditi na izradi projektne dokumentacije, a vec možda od 2019. krenuti i sa izgradnjom petlje Rutevac, naravno i državnog puta od auto-puta prema Sokobanji i dalje možda prema Knjaževcu i Staroj planini. Sokobanja ce na ovaj nacin imati put kraci za 14 kilometara, koji ce biti komforniji i kvalitetniji – istakao je Krstic.

Buduca deonica puta bila bi širine nešto više od sedam metara, što je šire od sadašnjeg puta Aleksinac – Sokobanja, koji je negde izmedju pet i po i šest metara. Celokupna investicija procenjuje se na dva i po do tri miliona evra i ona bi se po ovoj studiji izvodljivosti povratila u krajnjem slucaju za 14 godina, dok bi posle tog perioda donosila i zaradu. Ucesnici skupa saglasni su da ce ovakav projekat doprineti razvoju turizma u celoj Istocnoj Srbiji, dok bi put od Beograda do Stare planine bio kraci za cak 40 kilometara.

izvor: Alpress.rs
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: