Skip to content

Rekonstrukcija srednje škole u Sokobanji
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obišao je danas radove na obnovi Srednje škole „Branislav Nušic“ u Sokobanji.Osim rekonstrukcije starih objekata, kako bi deca imala dobre uslove za ucenje i sport, intenzivno radimo i na digitalizaciji sistema obrazovanja, rekao je ministar Šarcevic. Insistiramo na kvalitetu rada i rukovodjenja, a kako bismo prosvetu vratili na mesto koje joj pripada ukazao sam predstavnicima lokalne samouprave na važnost osnivanja opštinskog saveta roditelja i važnost jacanja uloge aktiva direktora, izjavio je ministar nakon obilaska škole.Inace, za rekontrukciju Srednje škole ”Branislav Nušic” Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je 78 miliona dinara. Do sada je završena prva faza rekonstrukcije, obnovljena je fasada, zamenjeni stolarija i elektroinstalacije, a postavljeni su i nova rasveta i novi sistem grejanja.

Tokom posete Sokobanji ministar Šarcevic je obišao i Osnovnu školu „Mitropolit Mihailo“. Predsednik opštine Isidor Krsic rekao je da je projekat kompletne rekonstrukcije objekta koji je pod zaštitom kao spomenik kulture odobren i da je u toku priprema projektno tehnicke dokumentacije.U razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave ministar Šarcevic je rekao da ce opštine uskoro biti kontaktirane u vezi sa novom mrežom škola.

Mreža škola ne odgovara sadašnjim potrebama, mnoga rešenja su loša i skupa, ali prevashodno pedagoški loša, rekao je ministar i dodao da ce se pri izradi nove mreže obrazovnih ustanova voditi racuna o ljudskim i materijalnim resursima. Cilj je da gde god je to moguce obezbedimo celodnevnu nastavu, a da neiskorišcene objekte upotrebimo prevashodno u svrhu djackog turizma, koji ce biti mnogo primereniji i ucenicima i roditeljima, porucio je ministar.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy