Skip to content

Iskoraci i ti

U cilju povecanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolje iskorišcenosti postojece sportske infrakstrukture na lokalu, promovisanja zdravih stilova života i kvalitetnog provodjenja slobodnog vremena, kao i unapredjenje saradnje omladinskog i sektora sporta u lokalnoj zajednici, Ministarstvo omladine i sporta je 2016. godine pokrenulo program „ISKORACI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.”.Program se realizuje u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizickog vaspitanja u Beogradu, Omladinska organizacija Spirit of Youth, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija prakticarakki omladinskog rada, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, lokalna udruženja i neformalne grupe mladih), sportskog sektora (lokalni sportski savezi, asocijacije i udruženja), Antidoping agencijom Srbije i Zavodom za sport i medicinu sporta uz koordinaciju i finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.U utorak 14.11.2017.g. održana je prezentacija sportova u okviru ove manifestacije u organizaciji Sportskog saveza Sokobanje i uz ucešce svih sportskih klubova iz Sokobanje.
Javna akcija je okupila veliki broj mladih koji su kroz brojne sportske i edukativne aktivnosti bili informisani o važnosti zdravih stilova života i omladinskog aktivizma.PK OZREN je pripremio svoj štand za ovu sportsku manifestaciju kako bi upoznao decu i posetioce sa aktivnostima u okviru planinarenja i opremom neophodnom za realizaciju tih aktivnosti.
Uz video-bim i projekcije fotografija sa raznih planinarskih akcija, uz postavljen šator i ostalu pratecu planinarsku opremu, pripremili smo kao posebnu atrakciju i mogu?nost da se deca oprobaju u alpinistickom penjanju uz dinamicko uže...

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy