Skip to content

Posetite Mužinac i Vrmdžu

Opština Sokobanja može da se pohvali i neobiènim turistièkim radnicima. Njujork i Minhen zamenili vazdušnom banjom, koju, kako kažu,ne bi menjali ni po koju cenu

Pitala uèiteljica Adama, uèenika treæeg razreda osnovne škole u Vrmdži, kod Sokobanje, kako mu se zove otac. On reèe, Pal Satina, iz Njujorka! Nešto dalje, u selu Mužinac (ista opština), goste u etno-kuæi doèekuje Milevka, sa suprugom Ralfom Kloperom?! Ne, niste pogrešili, u pitanju je autentièna slika turistièkog ambijenta u selima ispod Rtnja i Ozrena, svojevrsnim vazdušnim banjama u središnom delu jugoistoène Srbije, na proseènoj nadmorskoj visini od 400 metara.

- U ovo selo kod Sokobanje došao sam pre nekoliko godina iz Njujorka zbog supruge, koja je psiholog u osnovnoj školi - kaže Pal, inaèe kompozitor. - Ovo mesto sam pronašao na internetu. Na "Guglovom" pretraživaèu samo jedno mesto u svetu zove se Vrmdža. Ovde ima 40 izvora pitke vode, a i potpuno je zdrava, prirodna sredina, jer u okruženju nema zagaðivaèa. Preuredili smo jednu staru kuæu, dobili dvoje muške dece i ne bih ovaj kraj menjao ni po koju cenu."Milevkini dvori"


Ralf Kloper je u Minhenu upoznao suprugu Milevku i više puta sa njom provodio lep odmor u selu Mužinac kod Sokobanje. Boravili su u kuæi Milevkinih roditelja, a zatim rešili da stari objekata preurede u savremenu etno-kuæu, jedinstvenu u ovom kraju. To je pravi mini--hotel sa nekoliko soba-apartmana ispod planine Rtanj, u kome je zadržan duh tradicije, u oèuvanoj prirodi i ambijentu bujnog zelenila i cveæa, sa kristalno èistim vazduhom i savremenim velnes sadržajima (bazen, džakuzi, sauna).
Za više informacija posetite sajt: https://www.milevkinidvori.com/
Predsednik opštine Isidor Krstiæ s ponosom istièe da je sokobanjska opština od ovakvih novih stanovnika dobila najbolje priznanje da je u pitanju potpuno ekološka i organska sredina, idelna za zdrav život. Medicinski radnici u Sokobanji dodaju da, zahvaljujuæi mikroklimi, ovde deca skoro i ne obolevaju od astme, a velika koncentracija negativnih jona blagotvorno utièe na imunitet i otpornost organizma.


izvor: Novosti.rs
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy