Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Zone
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas1175
mod_vvisit_counterJu?e1127
mod_vvisit_counterOve nedelje2302
mod_vvisit_counterOvog meseca28793
Slava manastira Jermenčić Ĺ tampaj
Dana, 26. jula 2017. godine, na dan Sabora Svetog arhangela Gavrila liturgijski je proslavljena slava manastira Jermenčić. Evharistijskim sabranjem je načalstvovao Preosvećeni Episkop timočki g. Ilarion uz sasluženje sveštenoslužitelja Timočke eparhije. Sa vernim narodom ovog kraja koji se okupio u velikom broju molitveno učešće uzela je i g. Dragana Kostić, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.

 Slava manastira Jermenčić

U svojoj besedi upućenoj okupljenim vernicima, episkop Ilarion se, čestitavši manastirsku slavu, posebno osvrnuo na stanje u kome se nalazi hram. Hram je pre godinu dana spolja obnovljen zajedno sa krovnom konstrukcijom, ali je unutrašnjost hrama u dosta lošem stanju. Ovom prilikom Vladika je apelovao na meštane sela Resnik i okolnih mesta da se više uključe u obnovu ove svetinje kako bi Gospod blagoslovio njihov trud.

Slava manastira Jermenčić

Praznovanje je posle liturgijskog sabranja nastavljeno priređenom slavskom trpezom, koju su pripremili meštani, domaćin slave g. Miloš Andrejević sa porodicom i sokobanjski parosi. Zbog ranije preuzetih obaveza slavskoj proslavi kasnije se pridružio predsednik opštine Sokobanja g. Isidor Krstić sa saradnicima.

 Slava manastira Jermenčić

Jermenčić se nalazi osam kilometara jugozapadno od Sokobanje, na putu prema Ozrenu. Pisanih dokumenta o nastanku i razvoju manastira nema jer su uništeni za vreme paljenja manastira od strane Turaka 1796. godine. O nastanku manastira postoji nekoliko predanja. Prema jednom, manastir su podigli jermenski vojnici 1392. godine, koji su kao vazalna vojska učetvovali u boju na Kosovu na strani Turaka. Prema drugom predanju manastir su podigli Jermeni koji su bežali od Turaka. Prema tom predanju manastir je bio bogat i imao je veliko bratstvo. Nakon turskog razaranja manastira, monasi su pobegli na Frušku Goru. Prve ostatke manastira, prema predanju, otkrio je Nasta Kostić iz Sokobanje sredinom 19. veka i tada je 1864. godine podignuta jednobrodna crkva od kamena, koja je više puta dograđivana.

Slava manastira Jermenčić

Izvor: Eparhija timočka
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: