Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 30 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas888
mod_vvisit_counterJu?e1527
mod_vvisit_counterOve nedelje7363
mod_vvisit_counterOvog meseca42359
Međunarodni dani učeničkog preduzetništva 2017 Ĺ tampaj

Pravno-poslovna škola Niš i Srednja škola ,,Branislav Nušić'' iz Sokobanje pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja realizovali su prvu manifestaciju pod nazivom ,,Međunarodni dani učeničkog preduzetništva Sokobanja 2017''.
Cilj manifestacije je promocija i osnaživanje preduzetništva mladih i turističkih kapaciteta Sokobanje.

Ciljna grupa su učeničke kompanije registrovane kod organizacije Dostignuća mladih u Srbiji, virtuelna privredna društva registrovana kod Servisnog centra pri Ekonomskoj školi u Sopotu, kao i učenička privredna društva iz inostranstva (Slovenija i Bugarska).

Manifestacija je otvorio predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić u petak, 2. juna u 10.30 časova. Učeničke kompanije i privredna drušva predstavile su se u periodu od 10.30 do 14.00 časova na štadovima na šetalištu pored škole. Štandove je obišao veliki broj učenika i nastavnika iz obe škole, kao i učenici OŠ „M. Mihailo“, građani i gosti Sokobanje.


 Međunarodni dani učeničkog preduzetništva 2017

Kao što se iz samog naziva nazire, događaj je realizovan sa ciljem promocije i podsticanja preduzetništva mladih, a organizovale su ga Pravno-poslovna škola iz Niša i Srednja škola „Branislav Nušić“ iz Sokobanje. Manifestacija je okupila učeničke kompanije pri organizaciji „Dostignuća mladih u Srbiji“, učenička virtuelna privredna društva u okviru Servisnog centra pri Ekonomskoj školi u Sopotu i učenička privredna društva iz Slovenije i susedne Bugarske. Kao gost, na manifestaciji se predstavila i škola „Prof. dr Asen Zlatarov“ iz Vidina (Bugarska). 

Manifestacija je realizovana uz podršku projekata nemačko-srpske razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“ i „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ koje sprovodi GIZ.
Na manifestaciji je učestvovalo deset najboljih učeničkih kompanija i virtuelnih privrednih društava izabranih na konkursu za NAJ IDEJU na temu „Doprinos razvoju turizma Sokobanje''. Izbor je izvršen na osnovu prispelih radova koje je ocenjivao stručni žiri. Učesnici manifestacije su i drugoplasirana realna učenička kompanija sa državnog takmičenja ,,Dostignuća mladih'', najbolje virtuelno privredno društvo u kategoriji „Najbolji štand“ sa Međunarodnog sajma virtuelnih preduzeća, Čačak 2017. i virtuelna kompanija iz škole domaćina.

Spisak škola učesnica:
škola grad preduzeće - kompanija
1. Tehnička škola Vlasotince MILKY DREAM
2. Pravno-poslovna škola Niš VPD “FLUX” d.o.o.
3. Pravno-poslovna škola Niš ECO LAND
4. ETŠ „Paja Marganović“ Pančevo VP „Stella Rossa 013” d.o.o.
5. Ekonomsko-trgovinska škola Požarevac VPD „Mobi svet“ d.o.o.
6. Ekonomsko-trgovinska škola Kikinda U K „ISKRICA“
7. Ekonomska škola Niš Married Couple
8. Tehnička škola Knjaževac VPD „Lavandomanija“
9. SŠ „Lukijan Mušicki“ Temerin EKO KAMP
10. Trgovinsko-ugostiteljska škola Leskovac “Gurmanlook”
11. Ekonomska trgovinska škola Prijepolje Floravita
12. Gimnazija „Bora Stanković“ Niš kompanija SMASS
13. SŠ „Branislav Nušić“ Sokobanja VPD „SB SporTime“ d.o.o.
14. Ekonomska škola, Školski centar Kranj - Slovenija
15. Nacionalno finansijska ekonomska gimnazija Sofija - Bugarska


Tokom manifestacije, učeničke kompanije i privredna društva su imala priliku da se predstave i razgovaraju sa zainteresovanim posetiocima na štandovima postavljenim na šetalištu pored Srednje škole „Branislav Nušić“. Sem toga, organizovane su radionice za učenike i nastavnike, kao i predavanje na temu razvoja učeničkog preduzetništva i dualnog obrazovanja.

Verovatno najzanimljiviji deo čitavog događaja je bila takmičarska smotra u okviru koje su učeničke kompanije prezentovale svoje biznis ideje na temu „Doprinos razvoju turizma Sokobanje“. Ideje je ocenjivao stručni žiri, nakon čega su proglašena tri najbolja rešenja. Prvo mesto osvojila je učenička kompanija VPD „Lavandomanija“ iz Tehničke škole u Knjaževcu, za biznis plan “Adrenalin park”.


 Međunarodni dani učeničkog preduzetništva 2017U periodu od 16.00 do 18.00 časova u kongresnoj sali hotela „Moravica“ održano je predavanje na temu razvoja učeničkog preduzetnišva i dualnog obrazovanja. Najpre je na ovu temu govorila Gabrijela Grujić, savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje. Svoje iskustvo na temu „Učenje u kompanijama: Srbija – Avganistan – Nemačka“, izneo je dr Gustav Rajer. Iskustva iz obrazovnih sistema svojih zemalja prenele su Nada Šmid, direktorka Ekonomske škole iz Kranja, Maja Geševa, direktorka Nacionalno finansijske ekonomske gimnazije iz Sofije i Marieta Georgieva, direktorka škole „Prof. dr Asen Zlatarov“ iz Vidina. Predavanju je prisistvovao i pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Bogoljub Lazarević i članica Nacionalnog prosetnog saveta Zdenka Milivojević. Pored nastavnika iz škola organizatora - SŠ „Branislav Nušić“ iz Sokobanje i Pravno poslovne škole Niš, predavanje su pratili i nastavnici OŠ „Mitropolit Mihailo“ iz Sokobanje, predstavnici škola iz Zaječarskog okruga kao i predstavici Zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola Srbije.U subotu, 3. juna učenici su predstavili biznis planove za realizaciju svojih ideja prema konkursu. Stručni žiri u sastavu prof. dr Miloš Todorović, prof. dr Goran Milovanović (Ekonomski fakultet Niš) i Marija Žikić (opština Sokobanja) ocenio je prezentacije i proglasio kao najbolju ideju i biznis plan na temu Adrenalin park, VDP „Lavandomanija“, Tehnička škola Knjaževac. Gost ovog dela manifestacije bila je Jasna Vasić, rukovodilac ŠU Zaječar. Nakon dodela diploma najboljima i zahvalnica učesnicima, zvanični deo manifestacije je završen.

U Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja, uz podršku projekata „Podsticanje zapošljavanja mladih“ i „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ koji se sprovode u okviru Nemačke razvojne saradnje.

Učesnici manifestacije su istakli da je ovo jedinstveno i dragoceno iskustvo, dobra razmena ideja i izrazili želju da posete manifestaciju i naredne godine.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: