Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 7 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas392
mod_vvisit_counterJuce1047
mod_vvisit_counterOve nedelje5037
mod_vvisit_counterOvog meseca20001
Meðunarodni dani uèenièkog preduzetništva 2017

Pravno-poslovna škola Niš i Srednja škola ,,Branislav Nušiæ'' iz Sokobanje pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja realizovali su prvu manifestaciju pod nazivom ,,Meðunarodni dani uèenièkog preduzetništva Sokobanja 2017''.
Cilj manifestacije je promocija i osnaživanje preduzetništva mladih i turistièkih kapaciteta Sokobanje.

Ciljna grupa su uèenièke kompanije registrovane kod organizacije Dostignuæa mladih u Srbiji, virtuelna privredna društva registrovana kod Servisnog centra pri Ekonomskoj školi u Sopotu, kao i uèenièka privredna društva iz inostranstva (Slovenija i Bugarska).

Manifestacija je otvorio predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstiæ u petak, 2. juna u 10.30 èasova. Uèenièke kompanije i privredna drušva predstavile su se u periodu od 10.30 do 14.00 èasova na štadovima na šetalištu pored škole. Štandove je obišao veliki broj uèenika i nastavnika iz obe škole, kao i uèenici OŠ „M. Mihailo“, graðani i gosti Sokobanje.


 Meðunarodni dani uèenièkog preduzetništva 2017

Kao što se iz samog naziva nazire, dogaðaj je realizovan sa ciljem promocije i podsticanja preduzetništva mladih, a organizovale su ga Pravno-poslovna škola iz Niša i Srednja škola „Branislav Nušiæ“ iz Sokobanje. Manifestacija je okupila uèenièke kompanije pri organizaciji „Dostignuæa mladih u Srbiji“, uèenièka virtuelna privredna društva u okviru Servisnog centra pri Ekonomskoj školi u Sopotu i uèenièka privredna društva iz Slovenije i susedne Bugarske. Kao gost, na manifestaciji se predstavila i škola „Prof. dr Asen Zlatarov“ iz Vidina (Bugarska). 

Manifestacija je realizovana uz podršku projekata nemaèko-srpske razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“ i „Reforma srednjeg struènog obrazovanja“ koje sprovodi GIZ.
Na manifestaciji je uèestvovalo deset najboljih uèenièkih kompanija i virtuelnih privrednih društava izabranih na konkursu za NAJ IDEJU na temu „Doprinos razvoju turizma Sokobanje''. Izbor je izvršen na osnovu prispelih radova koje je ocenjivao struèni žiri. Uèesnici manifestacije su i drugoplasirana realna uèenièka kompanija sa državnog takmièenja ,,Dostignuæa mladih'', najbolje virtuelno privredno društvo u kategoriji „Najbolji štand“ sa Meðunarodnog sajma virtuelnih preduzeæa, Èaèak 2017. i virtuelna kompanija iz škole domaæina.

Spisak škola uèesnica:
škola grad preduzeæe - kompanija
1. Tehnièka škola Vlasotince MILKY DREAM
2. Pravno-poslovna škola Niš VPD “FLUX” d.o.o.
3. Pravno-poslovna škola Niš ECO LAND
4. ETŠ „Paja Marganoviæ“ Panèevo VP „Stella Rossa 013” d.o.o.
5. Ekonomsko-trgovinska škola Požarevac VPD „Mobi svet“ d.o.o.
6. Ekonomsko-trgovinska škola Kikinda U K „ISKRICA“
7. Ekonomska škola Niš Married Couple
8. Tehnièka škola Knjaževac VPD „Lavandomanija“
9. SŠ „Lukijan Mušicki“ Temerin EKO KAMP
10. Trgovinsko-ugostiteljska škola Leskovac “Gurmanlook”
11. Ekonomska trgovinska škola Prijepolje Floravita
12. Gimnazija „Bora Stankoviæ“ Niš kompanija SMASS
13. SŠ „Branislav Nušiæ“ Sokobanja VPD „SB SporTime“ d.o.o.
14. Ekonomska škola, Školski centar Kranj - Slovenija
15. Nacionalno finansijska ekonomska gimnazija Sofija - Bugarska


Tokom manifestacije, uèenièke kompanije i privredna društva su imala priliku da se predstave i razgovaraju sa zainteresovanim posetiocima na štandovima postavljenim na šetalištu pored Srednje škole „Branislav Nušiæ“. Sem toga, organizovane su radionice za uèenike i nastavnike, kao i predavanje na temu razvoja uèenièkog preduzetništva i dualnog obrazovanja.

Verovatno najzanimljiviji deo èitavog dogaðaja je bila takmièarska smotra u okviru koje su uèenièke kompanije prezentovale svoje biznis ideje na temu „Doprinos razvoju turizma Sokobanje“. Ideje je ocenjivao struèni žiri, nakon èega su proglašena tri najbolja rešenja. Prvo mesto osvojila je uèenièka kompanija VPD „Lavandomanija“ iz Tehnièke škole u Knjaževcu, za biznis plan “Adrenalin park”.


 Meðunarodni dani uèenièkog preduzetništva 2017U periodu od 16.00 do 18.00 èasova u kongresnoj sali hotela „Moravica“ održano je predavanje na temu razvoja uèenièkog preduzetnišva i dualnog obrazovanja. Najpre je na ovu temu govorila Gabrijela Grujiæ, savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje. Svoje iskustvo na temu „Uèenje u kompanijama: Srbija – Avganistan – Nemaèka“, izneo je dr Gustav Rajer. Iskustva iz obrazovnih sistema svojih zemalja prenele su Nada Šmid, direktorka Ekonomske škole iz Kranja, Maja Geševa, direktorka Nacionalno finansijske ekonomske gimnazije iz Sofije i Marieta Georgieva, direktorka škole „Prof. dr Asen Zlatarov“ iz Vidina. Predavanju je prisistvovao i pomoænik ministra za inspekcijske poslove Bogoljub Lazareviæ i èlanica Nacionalnog prosetnog saveta Zdenka Milivojeviæ. Pored nastavnika iz škola organizatora - SŠ „Branislav Nušiæ“ iz Sokobanje i Pravno poslovne škole Niš, predavanje su pratili i nastavnici OŠ „Mitropolit Mihailo“ iz Sokobanje, predstavnici škola iz Zajeèarskog okruga kao i predstavici Zajednice ekonomskih, pravno-birotehnièkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turistièkih škola Srbije.U subotu, 3. juna uèenici su predstavili biznis planove za realizaciju svojih ideja prema konkursu. Struèni žiri u sastavu prof. dr Miloš Todoroviæ, prof. dr Goran Milovanoviæ (Ekonomski fakultet Niš) i Marija Žikiæ (opština Sokobanja) ocenio je prezentacije i proglasio kao najbolju ideju i biznis plan na temu Adrenalin park, VDP „Lavandomanija“, Tehnièka škola Knjaževac. Gost ovog dela manifestacije bila je Jasna Vasiæ, rukovodilac ŠU Zajeèar. Nakon dodela diploma najboljima i zahvalnica uèesnicima, zvanièni deo manifestacije je završen.

U Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja, uz podršku projekata „Podsticanje zapošljavanja mladih“ i „Reforma srednjeg struènog obrazovanja“ koji se sprovode u okviru Nemaèke razvojne saradnje.

Uèesnici manifestacije su istakli da je ovo jedinstveno i dragoceno iskustvo, dobra razmena ideja i izrazili želju da posete manifestaciju i naredne godine.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: