Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny

Statistika

Na sajtu su trenutno 3 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas10
mod_vvisit_counterJuce863
mod_vvisit_counterOve nedelje5535
mod_vvisit_counterOvog meseca23079
Sokobanja se priprema za 180. godišnjicu turizma (VIDEO)

 
Direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje Ljubinko Milenkoviæ izjavio je danas da je ta opština pripreme za predstojeæu turistièku sezonu poèela krajem prošle godine, a da æe narednih dana poèeti i pripreme za obeležavanje 180 godina organizovanog turizma u tom mestu, ali i u èitavoj Srbiji.



"Ovih dana biæe održana sednica Organizacionog odbora za obeležavanje tog znaèajnog jubileja. Godišnjicu æemo obeležiti važnim dogaðajima i tradicionalnim manifestacijama", rekao je Milenkoviæ za Betu.

On je izjavio da se 8. jun po starom kalendaru ili 21. jun po novom kalendaru smatra datumom poèetka organizovanog turizma u Sokobanji i Srbiji jer je tada prvi put jedan gost zvaniènim vauèerom upuæen na odmor u jedno turistièko mesto.

180 godina organizovanog turizma u Sokobanji"Zvaniènim vauèerom, po nalogu kneza Miloša Obrenoviæa, zastavnik Lazareviæ iz Vojnopolicijske kancelarije u Kragujevcu upuæen je u Sokobanju na upotrebu lekovite vode i odmor", podsetio je Milenkoviæ.

Prema njegovim reèima, pripreme za jubilej i predstojeæe leto podrazumevaju promotivne aktivnosti, ali i ponudu novih sadržaja kao što je Letnja pozornica "Vrelo" .

"Manifestacije koje se veæ godinama organizuju u Sokobanji biæe unapreðene i dobiæe novi oblik koji æe potpuno odgovarati potrebama savremenog gosta. Biæe pre svega unapreðeno tradicionalno Banjsko kulturno leto", izjavio je Milenkoviæ.

On je istakao da æe i ovog leta u Sokobanji biti organizovane tradicionalne manifestacije poput nadmetanja harmonikaša "Prva harmonika Sokobanje", Maratona želja, Svetog Jovana biljobera, Zlatnih ruku, ali i one novije kao što je rok i haus festival "Green heart".

Milenkoviæ je kazao da je Sokobanja prošle godine zabeležila rast broja turista od 13 odsto u odnosu na 2015. godinu, što je dva odsto više od republièkog proseka.

"Prema našim podacima, u Sokobanji je prošle godine bilo oko 105.000 gostiju koji su ostvarili blizu milion noæenja", izjavio je Milenkoviæ.

On je kazao da Sokobanja beleži rast broja domaæih ali i stranih gostiju, pre svega iz Bugarske i Rusije.

"Sve je više gostiju iz zapadne Evrope koji potencijale Sokobanje koriste za aktivan odmor. Primera radi, imamo bicikliste iz Velike Britanije koji svake godine u junu i septembru dolaze da bi vozili bicikl po Ozrenu", naglasio je Milenkoviæ.

Kako je istakao Milenkoviæ, poslednjih desetak godina, struktura gostiju u Sokobanji se promenila u korist mlaðih ljudi koji žele aktivan odmor.

Porodice sa decom, dodao je Milenkoviæ, sada su najèešæi posetioci banje u podnožju Ozrena.






(Beta, 21.03.2017)
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Ivancica grančica , 22, March, 2017
Prelepa Sokobanjo, evo nas uskoro kod vas
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +1

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Èair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Prijavljivanje







Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja



Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: