Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas111
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje6761
mod_vvisit_counterOvog meseca30926
Sokobanja se priprema za 180. godišnjicu turizma (VIDEO) Ĺ tampaj

 
Direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje Ljubinko Milenković izjavio je danas da je ta opština pripreme za predstojeću turističku sezonu počela krajem prošle godine, a da će narednih dana početi i pripreme za obeležavanje 180 godina organizovanog turizma u tom mestu, ali i u čitavoj Srbiji."Ovih dana biće održana sednica Organizacionog odbora za obeležavanje tog značajnog jubileja. Godišnjicu ćemo obeležiti važnim događajima i tradicionalnim manifestacijama", rekao je Milenković za Betu.

On je izjavio da se 8. jun po starom kalendaru ili 21. jun po novom kalendaru smatra datumom početka organizovanog turizma u Sokobanji i Srbiji jer je tada prvi put jedan gost zvaničnim vaučerom upućen na odmor u jedno turističko mesto.

180 godina organizovanog turizma u Sokobanji"Zvaničnim vaučerom, po nalogu kneza Miloša Obrenovića, zastavnik Lazarević iz Vojnopolicijske kancelarije u Kragujevcu upućen je u Sokobanju na upotrebu lekovite vode i odmor", podsetio je Milenković.

Prema njegovim rečima, pripreme za jubilej i predstojeće leto podrazumevaju promotivne aktivnosti, ali i ponudu novih sadržaja kao što je Letnja pozornica "Vrelo" .

"Manifestacije koje se već godinama organizuju u Sokobanji biće unapređene i dobiće novi oblik koji će potpuno odgovarati potrebama savremenog gosta. Biće pre svega unapređeno tradicionalno Banjsko kulturno leto", izjavio je Milenković.

On je istakao da će i ovog leta u Sokobanji biti organizovane tradicionalne manifestacije poput nadmetanja harmonikaša "Prva harmonika Sokobanje", Maratona želja, Svetog Jovana biljobera, Zlatnih ruku, ali i one novije kao što je rok i haus festival "Green heart".

Milenković je kazao da je Sokobanja prošle godine zabeležila rast broja turista od 13 odsto u odnosu na 2015. godinu, što je dva odsto više od republičkog proseka.

"Prema našim podacima, u Sokobanji je prošle godine bilo oko 105.000 gostiju koji su ostvarili blizu milion noćenja", izjavio je Milenković.

On je kazao da Sokobanja beleži rast broja domaćih ali i stranih gostiju, pre svega iz Bugarske i Rusije.

"Sve je više gostiju iz zapadne Evrope koji potencijale Sokobanje koriste za aktivan odmor. Primera radi, imamo bicikliste iz Velike Britanije koji svake godine u junu i septembru dolaze da bi vozili bicikl po Ozrenu", naglasio je Milenković.

Kako je istakao Milenković, poslednjih desetak godina, struktura gostiju u Sokobanji se promenila u korist mlađih ljudi koji žele aktivan odmor.

Porodice sa decom, dodao je Milenković, sada su najčešći posetioci banje u podnožju Ozrena.


(Beta, 21.03.2017)
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Ivancica grančica , 22, March, 2017
Prelepa Sokobanjo, evo nas uskoro kod vas
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +1

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >