Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas111
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje6761
mod_vvisit_counterOvog meseca30926
19. maraton od Aleksinca do Sokobanje (VIDEO) Ĺ tampaj


Planinari PSD "Brđanka" su u nedelju 19.3.2017. prepešačili 19. tradicionalni planinarsko-pešački maraton od Aleksinca do Sokobanje stazom preko „Kneževih livada“, „Oble glave“ i „Prisada“, prema Sokobanji i vodopadu „Ripaljka“. Dužina staze je oko 27,3 km.

Akcija je otvorena u 7 i 15 ispred Doma kulture. Gostima su se u ime domaćina obratili Goran Anđelković, predsednik društva i Sveta Ranđelović, načelnik, a akciju je otvorio Jovan Živić predsednik Spotskog saveza Aleksinca.Našim sugrađanima i gostima su bile na raspolaganju tri staze. Na najdužu se krenulo u 7 i 30 iz Aleksinca i ona je bila dužine oko 26km, sa visinskom razlikom od oko 1300m. Staza je krenula iz Aleksinca, pa preko Vakupa, Svete Trojice, Čardaka, Prisada i obronaka Ozrena se završila kod vodopada Ripaljka. Staza , koja pruža mogućnost prelepog panoramskog pogleda na Sokobanjsku kotlinu, je dužine 27,3 kilometara , ali bez nekih uspona, tako da se može prilično lako savladati. Visinska razlika je 1100 u usponu i 700 u silasku. Kraća staza je bila dužine 20km, sa visinskom razlikom je oko 860 m, a krenulo se takođe u 7 i 30. Staza se završila se u Crnoj bari.

Nakraća staza je dužine oko 14km, visinska razlika je oko 700 m. Polazak na najkraću je bio u 8h i 30min autobusom do Crne bare, odakle je krenula staza. Staza je vodila preko Prisada i obronaka Ozrena do Ripaljke. Kod Ripaljke je akcija zatvorena, odeljene zahvalnice za učešće i organizovan ručak.

Za sve učesnike je obezbeđen besplatan ručak, čaj i keks na stazi.

Na akciji je učestvovao najveći broj planinara do sada, oko 600, od toga iz Aleksinca oko 100, dok su ostali iz 28 planinarskih klubova i društava iz cele zemlje i Makedonije. Na stazi je bio veliki broj mladih ljudi, što nas je posebno radovalo. Na akciji nije bilo nikakvih problema. Staza je bila lepo obeležena, a raspoloženje, uprkos ne baš sunčanom danu, lepo. Bio je to susret starih prijatelja.

Zahvaljujemo našim sugrađanima i gostima na ukazanom poverenju i lepim rečima, poručuju iz ovog društva.

Izvor: Aleksinac.net
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >