Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Zone
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 17 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas880
mod_vvisit_counterJu?e1313
mod_vvisit_counterOve nedelje880
mod_vvisit_counterOvog meseca27371
19. maraton od Aleksinca do Sokobanje (VIDEO) Ĺ tampaj


Planinari PSD "Brđanka" su u nedelju 19.3.2017. prepešačili 19. tradicionalni planinarsko-pešački maraton od Aleksinca do Sokobanje stazom preko „Kneževih livada“, „Oble glave“ i „Prisada“, prema Sokobanji i vodopadu „Ripaljka“. Dužina staze je oko 27,3 km.

Akcija je otvorena u 7 i 15 ispred Doma kulture. Gostima su se u ime domaćina obratili Goran Anđelković, predsednik društva i Sveta Ranđelović, načelnik, a akciju je otvorio Jovan Živić predsednik Spotskog saveza Aleksinca.Našim sugrađanima i gostima su bile na raspolaganju tri staze. Na najdužu se krenulo u 7 i 30 iz Aleksinca i ona je bila dužine oko 26km, sa visinskom razlikom od oko 1300m. Staza je krenula iz Aleksinca, pa preko Vakupa, Svete Trojice, Čardaka, Prisada i obronaka Ozrena se završila kod vodopada Ripaljka. Staza , koja pruža mogućnost prelepog panoramskog pogleda na Sokobanjsku kotlinu, je dužine 27,3 kilometara , ali bez nekih uspona, tako da se može prilično lako savladati. Visinska razlika je 1100 u usponu i 700 u silasku. Kraća staza je bila dužine 20km, sa visinskom razlikom je oko 860 m, a krenulo se takođe u 7 i 30. Staza se završila se u Crnoj bari.

Nakraća staza je dužine oko 14km, visinska razlika je oko 700 m. Polazak na najkraću je bio u 8h i 30min autobusom do Crne bare, odakle je krenula staza. Staza je vodila preko Prisada i obronaka Ozrena do Ripaljke. Kod Ripaljke je akcija zatvorena, odeljene zahvalnice za učešće i organizovan ručak.

Za sve učesnike je obezbeđen besplatan ručak, čaj i keks na stazi.

Na akciji je učestvovao najveći broj planinara do sada, oko 600, od toga iz Aleksinca oko 100, dok su ostali iz 28 planinarskih klubova i društava iz cele zemlje i Makedonije. Na stazi je bio veliki broj mladih ljudi, što nas je posebno radovalo. Na akciji nije bilo nikakvih problema. Staza je bila lepo obeležena, a raspoloženje, uprkos ne baš sunčanom danu, lepo. Bio je to susret starih prijatelja.

Zahvaljujemo našim sugrađanima i gostima na ukazanom poverenju i lepim rečima, poručuju iz ovog društva.

Izvor: Aleksinac.net
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: