Skip to content

Poèinje gradnja Letnje pozornice Vrelo u Sokobanji (VIDEO)
Na Letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji naredne nedelje krenuæe gradnja potpuno novog objekta za održavanje kulturnih manifestacija u kojem æe biti 1.500 mesta za sedenje i 3.500 mesta za stajanje, izjavio je direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje Ljubinko Milenkoviæ.Kako je Milenkoviæ izjavio za Betu, opština Sokobanja obezbedila je 22 miliona dinara za izgradnju pozornice "Vrelo", a Ministarstvo trgovine i turizma 18 miliona dinara.

"Nova letnja pozornica biæe veoma modernog tipa i na njoj æe moæi da se izvode prestave koje zahtevaju veoma složene tehnièke uslove", kazao je Milenkoviæ.

On je istakao da æe, kao nekada, pored letnje pozornice biti napravljena tri jezera.

"Na jednom od tih jezera nekada je plovio naš komediograf Branislav Nušiæ. Sada hoæemo da ih ponovo osposobimo i to sa prateæim sadržajima", rekao je Milenkoviæ.

Najveæe jezero, dodao je Milenkoviæ, tokom zimskih meseci biæe zaledjeno i pretvoreno u klizalište, što æe biti jedan nov sadržaj koji æe Sokobanja ponuditi gostima.

"Pored jezera biæe izgradjen manji ugostiteljski objekat i mala scena na kojoj æe se svake veèeri organizovati razlièite manifestacije", izjavio je Milenkoviæ.

On je istakao da æe radovi na Letnjoj pozornici "Vrelo" biti završeni u roku od pet meseci.

Èitav kompleks, dodao je Milenkoviæ, biæe uradjen tako da se uklopi u postojeæi prirodni ambijent.
Izvor: Beta, Opština Sokobanja
Komentari (2)Add Comment
...
napisao Ivanka , 21, March, 2017
Ovo je predivna vest. Jos kao mala slusala sam price mojih kako je tu nekada lepo jezero bilo i kako je gospoda tu boravila.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
...
napisao Dragisa Pavlovic , 21, March, 2017
Dragi moji Sokobanjcani, ovo je divna vest :D
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy