Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Javni Forum

Javni Forum
Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 16 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas364
mod_vvisit_counterJuče1014
mod_vvisit_counterOve nedelje364
mod_vvisit_counterOvog meseca38543
Za 11% povećan broj noćenja u Sokobanji Ĺ tampaj
Jedna od najtraženijih turističkih destinacija u Srbiji tokom ove godine bila je Sokobanja. Za prvih deset meseci u 2016.godini ostvareno je 11 odsto više noćenja.

U 2015. Sokobanju je posetilo više od 105.000 gostiju, koji su ostvarili više od milion noćenja. Prema istraživanju koje je obavila TOS, Sokobanja sa čak 12 procenata učestvuje u ukupnom turističkom prometu u našoj zemlji.

Najveći broj turista, oko 89 odsto u Sokobanju dolazi iz Beograda, vojvodjanskih gradova i većih gradskih centara u našoj zemlji, a 11 odsto su turisti iz inostranstva. Najveći broj njih dolazi iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rusije, ali ima i turista iz Rumunije i zapadnoevropskih zemalja: Nemačke, Britanije, Švajcarske, Austrije, Italije.

Sokobanja u Srbiji ima najdužu turističku tradiciju a turiste privlače netaknuta priroda, reka Moravica, dva jezera, četiri planine, izvanredna klima, termalni izvori, izvrsna kuhinja i gostoljubivi domaćini.

Novoizgradjeni sportski tereni, Akva-park "Podina", kulturno-umetnički sadržaji i manifestacije koje se održavaju tokom leta čine Sokobanju još atraktivnijom za posetioce iz zemlje i Evrope.


(Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira opština Soko Banja. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav opštine Sokobanja)
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >