Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas149
mod_vvisit_counterJuce798
mod_vvisit_counterOve nedelje947
mod_vvisit_counterOvog meseca19161
Letnji kamp za uèenje srpskog jezika

Grupa prijateljica koje su pokrenule kampanju, veæina diplomiranih studenata hotelski menadžment, poseduje “ljudske resurse”  i zemljište u vlasništvu neophodno za gradnju  kampa. One upuæuju poziv svima, a naroèito kompanijama koje posluju u Srbiji da podrže projekat izgradnje letnjeg kampa u okolini Sokobanje, ispod  planine Rtanj, za uèenje srpskog jezika, namenjenog mladim ljudima roðenim u dijaspori.

Od donacija i pretprodaje mesta u kampu, izgradili bi jedan veæi objekat za grupne aktivnosti sa trpezarijom i nekoliko manjih kuæa u starom, moravskom stilu gradnje, koje bi bile savremeno opremljene. U planu je i pokretanje organske proizvodnje hrane za potrebe kampa.

 

Program aktivnosti u kampu :

Foto:www.c1.iggcdn.com
  • Uèenje srpskog jezika  putem žive konverzacije sa mladim volonterima , koji bi poseæivali kamp preko dana. 
  • Èasovi gramatike i književnosti .
  • Posete istorijskim znamentostima Srbije. 
  • Domaæa hrana i obuka u spremanju tradicionalnih jela.
  • Šetnja, branje peèuraka, sticanje veština snalaženja u prirodi, kao i pecanje na obližnjem jezeru.
  • Izleti do planinskih vrhova i boravak  na èistom vazduhu. Sportske aktivnosti i druženje u veèernjim èasovima na   otvorenom  u kampu .

Naši ciljevi

Foto:www.sokobanja.org.rs

“Cilj nam je da napravimo kulturološki most, povežemo mlade ljude iz dijaspore i mlade ljude Srbije. Takoðe, želimo da stvorimo uslove za ostanak  u zemlji za desetak  mladih ljudi koji bi trajno radili u kampu i bavili se ugostiteljskom delatnošæu  za koju su kvalifikovani diplomom Visoke hotelijerske škole u Beogradu.  Želimo da ostanemo ovde trajno i da pokažemo da i u Srbiji mogu da se dešavaju lepe stvari”, navodi se u tekstu kampanje na Indiegogo.

Foto:www.c1.iggcdn.com

S  druge strane, oko milion Srba žive van zemlje  i veoma veliki broj njih se rodio u dalekim zemljama. Mnogi veoma loše govore srpski ili ga èak uopšte ne govore.  Kamp u Sokobanji bi poseæivali mladi od 15 do  27 godina ili mlaði u pratnji roditelja.  Letnji kamp za uèenje srpskog jezika  je prilika za sve koji dolaze preko leta sa roditeljima u Srbiju i dosaðuju se jer nemaju s kim da se druže .

Foto:www.vajati.com

Rad kampa bi se bazirao na stalnom prisustvu  zaposlenih i dnevnom prisustvu volontera – mladih iz lokalne sredine  koji bi  uèestvovali u aktivnostima i družili se sa gostima iz inostranstva, razmenjivali iskustva, istraživali istoriju, geografiju, književnost i praktiène životne veštine  na neposredan  i uzbudljiv naèin.

 

Ukljuèite se u ovaj projekat kao donatori  ILI KAO BUDUÆI GOSTI – predkupovinom boravka u kampu  u trajanju od 10,20 ili 30 dana. Jedan dan boravka košta 5o dolara.

 Garancije kreatora kampanje:

Ukoliko ostvarimo planiranu cifru – izgradiæemo letnji kamp – mini eko selo po izloženom planu. Otvoreni smo za sugestije, kao i za svaku vrstu parnerstva i ispomoæi sa našim ljudima u dijaspori. Ukoliko ne ostvarimo planirana finansijska sredstva – iznajmiæemo smeštajne kapacitete za rad  letnje škole srspkog jezika i ostalih programa koje smo naveli. Kamp se može iznajmljivati tokom cele godine.Podržite kampanju ovde.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: